Soluții de afișare Epson – Opțiunea IT ideală și durabilă

Satisfacerea nevoilor din prezent fără compromisuri pentru generațiile viitoare

TCO Certified este o certificare de sustenabilitate de primă clasă la nivel mondial pentru produsele electronice, fondată cu peste 25 de ani în urmă. Printre criteriile acesteia se numără producția responsabilă din punct de vedere social, mediul înconjurător, siguranța și sănătatea utilizatorilor, precum și designul ergonomic. Pentru proiectoare, aceasta include și măsurarea exclusivă TCO Certified a dimensiunii imaginii, pentru dimensiunea optimă a imaginii recomandată pentru fiecare model de produs.

Toate criteriile sunt dezvoltate din perspectiva ciclului de viață, acoperind fazele de producție, de utilizare și de final al duratei de exploatare sau de recuperare. Modelele produselor certificate și unitățile în care acestea au fost fabricate sunt verificate independent pentru a se constata nivelul de conformitate, împreună cu inițiativele de sustenabilitate întreprinse de compania deținătoare a mărcii. TCO Certified este disponibilă pentru opt categorii de produse, inclusiv computere, proiectoare și afișaje, printre altele. TCO Certified este o etichetă ecologică de tipul 1, în conformitate cu ISO 14024.

TCO Certified permite cumpărătorilor și producătorilor să reducă riscurile sociale și pentru mediu, în timp ce îi ajută să ia măsuri concrete în vederea unui ciclu de viață mai sustenabil pentru produsele electronice.

O listă completă a modelelor produselor certificate poate fi găsită la adresa www.tcocertified.com

Producție

Criteriile cuprinzătoare ale TCO Certified sunt concepute pentru sustenabilitate de-a lungul ciclului de viață al produsului: producția, utilizarea și finalul duratei de exploatare.

Producția responsabilă din punct de vedere socialConvențiile fundamentale ale OIM, Convenția Națiunilor Unite privind drepturile copilului, drepturile lucrătorilor, sănătatea și siguranța

Implicarea în inițiative privind minereurile provenite din zonele de conflict (3G+T) Procesul de analiză economică al OCDE sau alte inițiative relevante pentru mineritul responsabil

Impactul redus asupra mediului înconjurător al proceselor de fabricație Sistemul de management de mediu (ISO 14001 sau EMAS) pentru dezvoltare continuă

Conținutul declarat al materialelor Declarația privind procentajul conținutului de plastic reciclat

Ergonomia pentru utilizator Calitatea imaginii și designul ergonomic al produsului

Durata de exploatare extinsă a produsului Garanțiile, disponibilitatea și piesele de schimb pentru produs

Sănătatea și siguranța utilizatorului Siguranța electrică, protecția împotriva zgomotului și a sunetelor înalte

Produsele și sursele de alimentare eficiente energetic Norma Energy Star sau echivalentă

Consumul de energie declarat Declarația privind consumul de energie al produsului

Reducerea substanțelor periculoase Reducerea sau eliminarea metalelor grele și a substanțelor periculoase (în plus față de RoHS)

Recuperarea produsului Asigurarea recuperării produsului de către compania deținătoare a mărcii la finalul duratei de exploatare

Produsul și ambalajul destinate reciclării Codificarea materialelor plastice și a tuturor ambalajelor reciclabile

Greutatea declarată a produsului Declarația privind greutatea totală a produsului

Criterii de verificare TCO Certified

Este inclusă verificarea nivelului de conformitate a produsului, unității de producție și deținătorului mărcii, atât înainte, cât și după certificare.

Conformitatea mărcii/unității de producție
Conformitatea produsului
Verificare independentă

1. Înainte de certificare

Verificarea respectării criteriilor înainte de certificarea unui produs

Cererea

Deținătorul mărcii depune o cerere pentru TCO Certified

Implementarea codului de conduită
Auditul ulterior al unității de producție
Testarea ulterioară a produsului
Verificare independentă

2. După certificare

Verificarea ulterioară anuală a produselor certificate

Proiectoarele Epson și mediul înconjurător

Proiectoarele Epson au fost proiectate pentru a reduce impactul companiilor asupra mediului înconjurător și pentru a minimiza consumul de energie atât în timpul proiecției, cât și în standby. Tehnologia include un design de bază eficient din punct de vedere energetic și opțiuni de economisire a energiei în meniul ECO și, atunci când proiectorul este în standby, modul de luminozitate foarte redusă scade consumul de energie atunci când echipamentul nu proiectează.

Suntem încântați că proiectoarele noastre au primit certificarea TCO Certified. Dedicarea Epson față de atingerea celor mai înalte standarde de calitate pentru produsele sale înseamnă că gestionăm o mare parte din producție la nivel intern, ceea ce facilitează controlul practicilor de lucru în întreg ciclul de fabricație, de la producție până la livrare. În plus, ne străduim să proiectăm produse compacte, eficiente energetic, care minimizează impactul asupra mediului, fără a diminua performanțele.

Henning Ohlsson, director de responsabilitate socială corporativă în cadrul Epson

Produse TCO Certified

Contactaţi-ne

Pentru mai multe informații, completați mai jos detaliile dumneavoastră și un reprezentant Epson vă va contacta.

Câmpurile marcate cu „*” sunt obligatorii

Completaţi acest câmp
Completaţi acest câmp
Completaţi acest câmp
Completaţi acest câmp
Completaţi acest câmp
Aş dori să primesc informaţii prin e-mail despre produse, promoţii, oferte şi evenimentele Epson viitoare.

Comparaţi
Închideţi

Produse comparate

din 3 selectate

    Eliminare din comparaţie