Declaraţie privind informațiile confidenţiale pentru activităţile de marketing şi magazinul online Epson*

Ultima actualizare: decembrie 2021

Epson acordă importanță confidențialității dvs. și prin această declarație vă oferim informații despre datele dvs. cu caracter personal, în calitate de client, păstrate în baza de date pentru marketing Epson, în baza de date a magazinului online Epson și în sistemele asociate legate de site-ul web principal Epson.

(Nu trebuie să vă înregistraţi sau să furnizaţi informaţii cu caracter personal pentru a utiliza principalele site-uri web ale Epson. Pentru a vă înregistra la Epson, singura informaţie pe care trebuie să o furnizaţi este adresa dvs. de e-mail (plus confirmarea că aveţi peste 16 ani). Toate celelalte câmpuri cu informaţii la înregistrare sunt opţionale).

Ce date cu caracter personal colectează și păstrează Epson
(Datele cu caracter personal reprezintă orice informații referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă)

Epson deține (și va deține în viitor) date cu caracter personal pe care alegeți să le furnizați companiei Epson, inclusiv date pe care le furnizați atunci când vă înregistrați pe site-ul (site-urile) web Epson și despre interacțiunile companiei Epson cu dvs. De asemenea, acestea includ datele cu caracter personal colectate prin intermediul modulelor cookie și al altor instrumente asemănătoare.

Aceste date cu caracter personal pot fi:

 • Date privind identitatea și de contact: prenume, nume, adresă poștală, număr de telefon, adresă de e-mail și metodă de plată.

 • Date privind achizițiile: informațiile obținute din propriile sisteme Epson, cu privire la achizițiile (inclusiv achizițiile nefinalizate) realizate de dvs. prin intermediul paginilor magazinului online sau a site-urilor sale web.

 • Date privind acțiunile de marketing și comunicările: preferințele dvs. privind primirea de materiale de marketing de la noi și de la părțile terțe cu care colaborăm, precum și preferințele dvs. de comunicare.

 • Date tehnice: adresa protocolului de internet (IP), datele dvs. de autentificare, tipul și versiunea browserului, setarea fusului orar și locația, tipurile și versiunile de plug-in-uri ale browserului, platforma și sistemul de operare și alte tehnologii de pe dispozitivele pe care le utilizați pentru a accesa acest site web.

 • Date de utilizare: informații despre modul în care utilizați site-ul nostru web.

Operatorul de date

Epson Europe B.V. este operatorul datelor dvs. cu caracter personal.

Epson Europe B.V.
Azië Building, Atlas Arena
Hoogoorddreef 5
1101BA Amsterdam, Țările de Jos.

Scopul pentru care Epson prelucrează datele dvs. cu caracter personal
(„Prelucrare” înseamnă orice activitate pe care Epson și/sau sucursalele sale o desfășoară cu datele dvs. cu caracter personal)

A) Pentru activităţi de marketing

Scopul principal pentru care Epson va prelucra datele dvs. cu caracter personal, în calitate de client, este pentru marketingul produselor sale, ceea ce include comunicările de marketing direct (în mod normal prin e-mail, telefon, SMS, mesaj de tip push) către dvs., incluzând:

 • identificarea dvs., în momentul în care ne contactați

 • monitorizarea preferințelor dvs., astfel încât să puteți economisi timp în momentul în care efectuați căutări pe site-ul nostru

 • prelucrarea solicitărilor dvs. de a participa la promoții de marketing

 • monitorizarea și înregistrarea comunicărilor telefonice și scrise purtate cu dvs., în scopuri de asigurare a calității și a conformității și, de asemenea, pentru a satisface solicitările și reclamațiile dvs.

 • pentru a înțelege ce părți ale site-ului Epson și ce produse și servicii Epson vă interesează cel mai mult.

B) Pentru magazinul online Epson

Scopul principal pentru care Epson va prelucra datele dvs. cu caracter personal este finalizarea și înregistrarea tranzacțiilor (inclusiv a tranzacțiilor nefinalizate) derulate cu dvs. prin intermediul site-ului magazinului online Epson. Scopul secundar include:

 • stocarea detaliilor, a preferințelor și a intereselor dvs., astfel încât să puteți economisi timp în momentul în care utilizați la un moment ulterior site-urile noastre și pentru a ne permite să înțelegem ce secțiuni ale site-ului Epson și care dintre serviciile și produsele noastre vă interesează cel mai mult, astfel încât să ne putem adapta oferta conform preferințelor dvs.

 • analizarea utilizării site-urilor Epson de către dvs. și de către alte persoane

 • monitorizarea și înregistrarea oricăror forme de comunicare purtată cu dvs., în scopuri de asigurare a calității și a conformității și, de asemenea, pentru a prelucra orice solicitări care fac obiectul acestor comunicări.

Temeiul juridic pentru păstrarea datelor dvs. cu caracter personal

A) Interesele legitime pentru activităţile de marketing

Temeiul juridic este reprezentat de necesitatea, din perspectiva intereselor legitime ale Epson sau ale societăților din grupul Epson, pentru derularea activităților de marketing.

B) Executarea unui contract pentru magazinul online Epson

Temeiul juridic al acestui scop principal este reprezentat de necesitatea pentru aducerea la îndeplinire a unui contract încheiat cu dvs. Temeiul scopului secundar este reprezentat de necesitatea, din perspectiva intereselor legitime ale Epson sau ale societăților din grupul Epson, pentru a-și putea înțelege piețele și clienții.

C) Consimțământ specific acordat de dvs. în alte cazuri

Dacă alegeți să comunicați informații suplimentare celor pe care vi le solicită Epson, temeiul în care aceste informații sunt prelucrate este reprezentat de consimțământul dvs., demonstrat de faptul că ați furnizat în mod voluntar respectivele informații suplimentare. Aveți dreptul de a vă retrage în orice moment respectivul consimțământ. Puteți face acest lucru trimițând o scrisoare către Epson, la adresa menționată mai sus sau la ContactUsAboutYourData.

Ca parte a activităților sale de prelucrare, Epson va crea profiluri și va lua decizii în mod automatizat, în funcție de informațiile pe care le deține despre dvs., astfel încât informațiile care vă sunt prezentate să fie mai relevante în raport cu interesele dvs.

Dacă, în viitor, Epson va dori să prelucreze datele dvs. în alte scopuri, mai întâi vă va comunica informații despre respectivele scopuri.

Dacă v-ați manifestat consimțământul în această privință, Epson va folosi datele dvs. cu caracter personal pentru a vă trimite comunicări electronice de marketing (în mod normal, prin e-mail, telefon, SMS, mesaj de tip push), care pot include:

 • derularea de sondaje și solicitarea opiniei dvs. în privința produselor și a serviciilor noastre

 • notificarea cu privire la produse sau oferte care vă pot interesa

 • notificarea cu privire la promoții, precum cadouri, concursuri și tombole cu premii

 • analize de marketing și crearea de profiluri ale clienților

 • invitații la evenimente.

Temeiul juridic al acestei activități este reprezentat de consimțământul dvs. specific. Puteți să vă retrageți consimțământul cu privire la acest scop secundar (independent de dreptul dvs. de a vă opune prelucrării de către Epson a datelor, în scopurile generale descrise mai sus) în orice moment, prin corespondență scrisă transmisă către Epson la adresa menționată mai sus sau la ContactUsAboutYourData.

Cât timp va păstra Epson datele mele pentru activităţi de marketing

Epson va păstra datele cu caracter personal pe o perioadă de 2 ani de la data ultimului contact cu dvs. Ulterior acestui moment, putem păstra unele informații, însă numai într-o formă ce nu permite identificarea personală, ca parte a înregistrărilor noastre arhivate.

Datele cu caracter personal pot fi păstrate pe perioade mai lungi, în cazul în care perioade extinse de păstrare sunt cerute de lege sau regulamente și pentru a stabili, exercita și apăra drepturile legale ale Epson.

A) Pentru magazinul online Epson

Epson va păstra datele cu caracter personal pe o perioadă de 10 ani. Ulterior acestui moment, putem păstra unele informații, însă numai într-o formă ce nu permite identificarea personală, ca parte a înregistrărilor noastre arhivate.

Datele cu caracter personal pot fi păstrate pe perioade mai lungi, în cazul în care perioade extinse de păstrare sunt cerute de lege sau regulamente și pentru a stabili, exercita și apăra drepturile legale ale Epson.

Ce informaţii cu caracter personal partajează Epson cu părţile terțe şi transferă în afara SEE

Epson utilizează serviciile unor terțe părți pentru efectuarea unor activități de prelucrare în numele său. Datele dvs. cu caracter personal pot fi dezvăluite, în totalitate sau parțial, către aceste entități, însă acestea din urmă le pot utiliza numai în scopurile pentru care Epson păstrează datele dvs. și în conformitate cu îndrumările Epson.

Unele dintre terțele părți externe se află în afara SEE, astfel că prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal va implica un transfer de date în afara SEE.

Epson partajează datele dvs. cu caracter personal în cadrul companiilor Epson. Acest lucru implică transferul datelor dvs. cu caracter personal în afara Spațiului Economic European (SEE).

Dacă vă aflați într-o țară din afara SEE, datele dvs. cu caracter personal vor fi transferate și în țara respectivă.

De fiecare dată când Epson transferă datele dvs. cu caracter personal în afara SEE, Epson se asigură că acestea beneficiază de un grad similar de protecție, prin implementarea a cel puțin uneia dintre următoarele măsuri de siguranță:

 • Epson va transfera datele dvs. cu caracter personal numai în țări care sunt considerate că oferă un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal de către Comisia Europeană.

 • Atunci când Epson partajează datele dvs. cu caracter personal în cadrul companiilor Epson sau utilizează anumite părți terțe, Epson utilizează contractele model pentru transferul datelor cu caracter personal către țări terțe aprobate de Comisia Europeană, care acordă datelor cu caracter personal aceeași protecție de care beneficiază în Europa.

Vă rugăm să ne contactați dacă doriți informații suplimentare despre mecanismul specific utilizat de noi atunci când transferăm datele dvs. cu caracter personal în afara SEE.

Securitatea datelor

Epson a instituit măsuri de securitate pentru a proteja informațiile dvs. și pentru a preveni ca datele dvs. cu caracter personal să fie pierdute accidental, utilizate sau accesate în mod neautorizat, modificate sau divulgate. În plus, Epson oferă acces la datele dvs. cu caracter personal acelor angajați, agenți, contractanți și altor părți terțe pe baza principiului „trebuie să știe”. Aceștia vor prelucra datele dvs. cu caracter personal numai după instrucțiunile noastre și trebuie să respecte obligația de confidențialitate.

Epson a implementat proceduri pentru a soluționa orice suspiciune de încălcare a securității datelor cu caracter personal și vă va notifica pe dvs. și orice autoritate aplicabilă cu privire la o astfel de încălcare atunci când acest lucru este solicitat din punct de vedere legal.

Contactarea Responsabilului cu protecția datelor Epson
Operatorul informațiilor și Responsabilul european cu protecția datelor pot fi contactați în scris la:

EDPO
Epson Europe B.V.
Azië Building, Atlas Arena
Hoogoorddreef 5
1101BA Amsterdam Zuid
Țările de Jos.

sau folosind adresa de e-mail: edpo@epson.eu

Contactați Epson pentru a vă exercita drepturile

În calitate de „persoană vizată”, aveți dreptul prevăzut prin lege de a solicita societății Epson să vă ofere acces la datele cu caracter personal, precum și dreptul de corectare sau ștergere a acestora; dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul de a vă opune prelucrării; de asemenea, aveți dreptul la portabilitatea datelor și dreptul de a înainta o reclamație la o autoritatea de supraveghere.

Vă rugăm să furnizați societății Epson datele dvs. personale în acest formular, pentru a vă putea verifica identitatea. În anumite circumstanțe, este posibil să solicităm forme suplimentare de identificare de la dvs., cum ar fi pașaportul sau permisul de conducere.

Vă puteți exercita drepturile legale în orice moment, scriind persoanelor de contact de mai sus sau utilizând link-ul ContactUsAboutYourData.

*Vă rugăm să reţineţi că magazinul online Epson nu este disponibil în toate ţările.