Viziune și strategie

VIZIUNE ȘI STRATEGIE

Introducere

Cu toții avem un rol important în construirea unui viitor mai bun. Pentru Epson, a fi o companie sustenabilă înseamnă a ține cont de fiecare aspect al organizaţiei noastre – de la cel mai mic bec până la cea mai mare fabrică.

Strategia privind responsabilitatea socială corporativă

Epson continuă să contribuie la o mai mare conștientizare a problemelor sociale globale. O parte a misiunii noastre este de a construi încredere prin crearea de produse și soluții inovatoare, care să ajute comunitățile locale să se dezvolte și să prospere. Activitatea noastră continuă în domeniul responsabilității sociale corporative contribuie la crearea unei lumi mai bune și se află în centrul filozofiei de management a companiei Epson.

Obiective de dezvoltare durabilă

Documentul „Transformarea lumii în care trăim: Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă” a fost adoptat în 2015 la Summitul ONU pentru dezvoltare durabilă, la care au participat peste 150 de lideri mondiali.

Această agendă este un plan de acțiune pentru oameni, planetă și prosperitate, care include o declarație și un set de 17 obiective și 169 de ținte pentru dezvoltare durabilă.

După cum se menționează în filozofia sa de management, Epson încearcă să devină o companie indispensabilă, o ambiție pe care compania o consideră a fi în concordanță cu realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite.

Guvernanță

Biroul de management în domeniul responsabilității sociale corporative din cadrul Epson are o linie de raportare directă către Președintele companiei. Directorul global pentru responsabilitate socială corporativă este membru al Consiliului de Administrație al Seiko Epson și are responsabilitate și autoritate generală pentru activitățile CSR ale Grupului Epson.

Organizarea domeniului responsabilității sociale corporative

Misiunea Biroului de management în domeniul responsabilității sociale corporative este de a promova activitățile CSR în cadrul Grupului Epson și de a face din Epson o companie indispensabilă.

Teme cheie în domeniul responsabilității sociale corporative

Pentru a atinge obiectivele enunțate în filozofia noastră de management și pentru a deveni o companie indispensabilă, credem că este important să identificăm provocările și să le abordăm prin activități comerciale pozitive.

În 2017, Epson a selectat temele vizând domeniul responsabilității sociale corporative pornind de la problemele sociale definite de ISO 26000 și de alte surse. Le-am evaluat atât din perspectiva noastră, cât și dintr-o perspectivă socială și am prioritizat temele cheie în matricea „Teme cheie în domeniul responsabilității sociale corporative (Materialitate)”. Aflați mai jos mai multe despre temele noastre cheie în domeniul responsabilității sociale corporative.

ACTIVITATEA PRINCIPALĂSOCIALMEDIUL ÎNCONJURĂTORGUVERNANȚĂ
Crearea de noi produse și servicii cu tehnologie de topCalitatea produselor și comunicareUtilizarea eficientă a energiei și a resurselorConformitate
Operațiuni de afaceri aliniate la tendințele sociale globaleSănătatea și siguranța consumatorilorSchimbările climatice și încălzirea globalăConsolidarea securității informațiilor
Îmbunătățirea productivității utilizând TICPromovarea diversitățiiContribuirea protecția mediului prin produse și servicii
Competitivitatea produselorDezvoltarea, angajarea și păstrarea resurselor umane
Marketing strategicRespectarea drepturilor omului
Managementul lanțului de aprovizionare

Angajament

Ca membră a societății, compania Epson adoptă o abordare fără compromisuri a comportamentului corporativ responsabil social în domenii precum conformitatea, drepturile omului, acțiunile de mediu, diversitatea forței de muncă și managementul lanțului de aprovizionare. Tratăm cu seriozitate aceste probleme, precum și alte probleme sociale și depunem eforturi pentru a găsi soluții. Aspirăm să facem din Epson o companie indispensabilă prin practicarea unui comportament corporativ etic și jucând un rol central în realizarea unei lumi mai bune prin produsele și serviciile pe care le oferim.

Raportare

Începând cu 1999, ne-am angajat să asigurăm transparența și documentăm activitățile noastre în domeniul responsabilității sociale corporative.

Premii

Angajamentul continuu al Epson de a construi un viitor mai bun a fost recunoscut în toată Europa.

Aflați mai multe despre responsabilitatea socială corporativă