ROLUL COMPANIEI EPSON ÎN SOCIETATE

SOCIETATE
Responsabilitate socială
Responsabilitate socială

Introducere

Ne-am angajat să dezvoltăm o afacere sigură, legală și sustenabilă și, cel mai important, principii care se aplică și furnizorilor noștri din întreaga lume.

Prin acțiunile noastre, sperăm să contribuim la consolidarea unei societăți fericite, sănătoase și diversificate, din care clienții, angajații și investitorii noștri să se simtă mândri că fac parte.

Lanț de aprovizionare

Aplicăm standarde corecte și proceduri adecvate pentru selectarea furnizorilor. Pentru a ne asigura că acest lucru se realizează în mod constant, angajații și furnizorii trebuie să respecte politica noastră de bază privind achizițiile.

Orice furnizor trebuie să îndeplinească și să respecte cerințele unei evaluări care să abordeze preocupări privind mediul, practici de muncă, întrebări legate de drepturile omului, practici comerciale corecte și multe altele. Acest lucru se realizează înainte de începerea oricărei relații comerciale cu un nou furnizor.

Angajaţi

În cadrul companiei Epson știm cât de important este pentru angajații noștri să se bucure de viața lor profesională și astfel ne asigurăm că activitatea lor în companie este una care le aduce împlinire, dar și satisfacții.

Considerăm că bazele unei companii prospere sunt construite pe o forță de muncă mulțumită, diversă, sigură și bine echipată. Prin urmare, promovăm diversitatea, sănătatea și siguranța la locul de muncă și, totodată, ne susținem proactiv angajații și partenerii de canal de distribuție prin cursuri de instruire.

Responsabilitate socială

În întreaga lume, Epson şi angajaţii săi se implică în activităţi pozitive pentru a genera schimbări de impact în cadrul comunităţii.

Epson UK: ajutarea tinerilor să-și îndeplinească visurile

Pentru a pregăti elevii pentru piața muncii, angajații Epson din Marea Britanie au realizat interviuri simulate cu elevii de la Școala Longdean din Hemel Hempstead, Anglia. Fiecare elev a trebuit să trimită un CV, o cerere de simulare și un plan de acțiune înaintea interviurilor. Angajaţii Epson au oferit feedback şi au întocmit rapoarte de evaluare pentru a-i ajuta să-şi îmbunătăţească abilităţile.

Epson Germany: UNICEF utilizează tehnologia Epson pentru a imprima „Fotografia anului”

UNICEF Germania a utilizat tehnologiile Epson pentru a imprima peste 1.500 de fotografii de calitate superioară pentru premiul UNICEF „Fotografia anului” acordat pentru anul 2017. Epson a imprimat şi a donat imaginile atât pentru juriu, cât şi pentru expoziție. Fotografiile surprindeau condițiile de trai ale copiilor din întreaga lume, unii înfățișând starea critică și disperarea lor, iar alții evidențiind fericirea și visurile lor.

Epson Ibérica: serviciu comunitar pentru copiii defavorizați

Întregul personal din cadrul Epson Ibérica (Birourile Epson din Barcelona, Madrid şi Lisabona) şi-a luat o zi liberă pentru a renova Centrul rezidențial de acțiune educațională Llar Les Vinyes din Cerdanyola del Vallès, care servește ca centru comunitar pentru copiii din zonă. Angajaţii Epson au zugrăvit pereţii, au participat la reamenajări, au donat şi au instalat imprimante şi proiectoare Epson în întreaga clădire pentru a sprijini centrul.

Epson France: promovarea angajaţilor cu dizabilităţi

Epson France a încheiat un parteneriat cu „Association des Paralysés de France” (APF), o organizaţie care promovează angajarea de persoane cu dizabilităţi. APF a trimis angajați cu dizabilități către Epson în fiecare an din 2006, astfel încât aceștia să poată dobândi o experiență valoroasă în muncă; patru dintre ei au fost recrutați de Epson ca angajați cu normă întreagă.

Epson Italy: plantarea de copaci pentru refacerea și protejarea biodiversității

Epson Italy a încheiat un parteneriat cu ReteClima şi Parco Nord Milano în cadrul unei expediţii de plantare de copaci. 220 de angajaţi și-au luat o zi liberă pentru a planta 350 de noi plante şi copaci în parc.

Epson Germany: conștientizarea în rândul copiilor a importanței reciclării

Din 2008, Epson Germany a încheiat un parteneriat cu Deutsche Umwelt-Aktion, care oferă educaţie în domeniul mediului înconjurător pentru copiii de nivel primar şi gimnazial din Meerbusch. În februarie 2017, Epson și Deutsche Umwelt-Aktion au organizat un curs despre conceptul „ceva nou obținut din ceva vechi”, arătându-le copiilor cum să dizolve ziare vechi și să le recicleze în cărți poștale pentru prietenii lor.

Aflați mai multe despre responsabilitatea socială corporativă