Proiectorul Epson Z10000U, actor în scurt metrajul „Înregistrări”

Grig, un sound designer de 28 de ani și Anda, viitoarea lui soție, în vârstă de 24 de ani, își înregistrează mereu conversațiile de pe parcursul zilei. La un moment dat ei decid să-și permită reciproc o ultima aventură înainte de căsătorie. Așa începe scurtmetrajul „Înregistrări”, o producție a UNATC.

Filmul este un proiect realizat în colaborare cu Centrul International de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ-Creative (Cinetic), care are ca scop cercetarea tehnologiilor creative și integrarea ultimelor inovații în domeniul audiovizual în cadrul proiectelor UNATC: de la filmarea și redarea 3D, la generarea de decoruri virtuale sau capturarea mișcării pentru includerea ei în generarea de personaje virtuale.

Aici intră în scenă proiectorul Epson EB-Z10000U. El a fost folosit în timpul unei secvențe filmată într-un club. „Aveam nevoie de un proiector de cel puțin 6000 de lumeni care să ne ajute să realizăm secvența la standarde ridicate de calitate. Am folosit proiectorul pentru videomapping și pentru crearea unei atmosfere de petrecere, de voie bună, cu multă culoare și mișcare”, spune Dana Răgușitu, Master Producție Film în cadrul UNATC.

Proiecție luminoasă, potrivită pentru spații mari  

EB-Z10000U este primul proiector Epson pentru spatii mari cu 10.000 de lumeni şi rezoluție WUXGA. Acesta beneficiază de tehnologia Epson 3LCD, care asigură imagini de înaltă calitate datorită luminozității pe culoare şi pe alb de același nivel, pentru a furniza culori vii şi imagini luminoase, chiar şi în lumină diurnă şi culori de trei ori mai luminoase decât proiectoarele concurente.

Modelul permite proiecția în mod portret sau peisaj, în funcție de spațiu sau de tipul imaginilor. Unghiurile flexibile de instalare, deplasarea obiectivului şi conectivitatea Wi-Fi oferă celor care instalează proiectoare opțiuni mai numeroase atunci când le poziționează.

Epson EB-Z10000U dispune de numeroase funcții, printre care se numără Edge Blending, corecția geometrică de punct şi arc pentru ecranele neuniforme, Epson Super Resolution şi interpolarea cadrelor. Modelul de testare facilitează calibrarea imaginii. Proiectorul are intrare SDI de semnale HD, precum cele TV şi audio, iar conectivitatea HDBaseT permite realizarea a cinci conexiuni printr-un singur cablu.

De asemenea, obiectivul Epson LU02, cu raportul său de proiecție unic (0,64-0,77:1), permite acestui proiector să fie poziționat mai aproape de ecran.

„Filmul va fi folosit pentru prima oară la examenul de an la Regie, al masterandului Andrei Inizian. Toate drepturile asupra acestei producții aparțin UNATC, iar filmul poate fi înscris în mai multe festivaluri de film. În acest sens, calitatea de sponsor a Epson va fi menționată atât pe genericul filmului, cât și în anunțurile privind participarea filmului la festivalurile unde va fi înscris”, mai spune Dana Răgușitu.

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” este o instituție de învățământ din București, singura școală de stat din capitală specializată pe disciplinele specifice teatrului și filmului.