Primăria din Drăgășani alege proiectoare Epson pentru noul cinematograf 3D

Locuitorii orașului Drăgășani, unul dintre cele mai importante orașe ale județului Vâlcea (România), pot viziona acum proiecții 2 D și 3D, datorită unei soluții care are la bază două proiectoare Epson EB-G6650WU. Aceasta a fost implementată de compania 3G Internațional, unul dintre marii furnizori de echipamente Epson din România.

Cinematograful 3D, o inițiativă a Primăriei municipiului Drăgășani, este menit să le ofere tuturor locuitorilor cinefili o experiență unică prin vizionarea proiecțiilor 2D și 3D. Principala sa misiune este aceea de a permite accesul gratuit tuturor persoanelor doritoare la producțiile rulate, având că scop îmbunătățirea  vieții culturale a locuitorilor orașului.

Mai mult decât atât, soluția servește și ca suport de studiu pentru elevii școlilor și liceelor din municipiu, aceștia putând organiza în interior orice fel de eveniment ce presupune proiecție de film. Componenta educațională a proiectului a fost și cel mai mult fructificată până în przent. Și asta pentru că cerințele din partea grădinițelor, școlilor și liceelor, de a proiecta filme cu caracter educativ, au venit în număr foarte mare.

"Avem două proiecții pe zi, de 3 ori pe săptămână. Și, de fiecare dată, avem sala plină. Sunt foarte multe școli care vor să organizeze astfel de activități și avem rezervări făcute cu câteva săptămâni în avans ”, spune Dan Croitoru, viceprimarul orașului Drăgășani.

 Soluția folosită

Urmând sfatul reprezentanților companiei 3G Internațional, pentru a echipa sala de cinema renovată recent, Primăria din Drăgășani a optat pentru două proiectoare Epson EB-G6650WU, cu obiective mai lungi, pentru a putea proiecta din cabina de proiecție. La acestea s-au adăugat o pereche de filtre polarizate circular, 300 de ochelari polarizați, un BlueRay player și un demultiplexor, costul total al investiției ajungând la 95.000 de lei (21.500 de euro), cu tot cu TVA. Soluția a fost implementată în două luni de la zile din cauza unor întârzieri ale furnizorului de filtre polarizante. Însă instalarea și reglajele au fost făcute într-o singură zi.

Avantajele proiectoarelor

Proiectoare folosite au o luminozitate crescută (6.000 de lumeni fiecare), care oferă o calitate excepțională a imaginii, fiind potrivite pentru sălile de cinema. Datorită tehnologiei Epson 3LCD, culorile vii sunt reproduse cu acuratețe, iar conținutul proiectat poate fi prezentat în condiții diverse de iluminare ambientală, mulțumită nivelurilor egale ale luminozității pe alb și pe culoare.

“Solutia oferită de Epson a fost cea mai bună și din punct de vedere al rezultatului, dar și al costului. Suportul Epson contează foarte mult pentru noi, iar orientarea către Epson sunt efectul dialogului constant pe care-l avem cu reprezentanții companiei și pentru că au o gamă de produse care te ajută să găsești soluția într-un buget apropiat de cel propus de client”, spune Gelal Abdulachim, director general 3G Internațional, compania care s-a ocupat de implementarea soluției la cinematograful din Dragașani.