L1800 și Epson, parteneri ai Institutului Maghiar din București

Imprimanta L1800 și Epson au fost parteneri ai Institutului Maghiar din București, Balassi, în cadrul expoziției de fotografie „Madagascar”. Expoziția a inclus 60 de fotografii reprezentative, despre viața și peisajele Republicii Madagascar, realizate de blogger-ul pasionat de fotografie și călătorii, Zoltán Márton.

Imprimanta L1800 și Epson au fost parteneri ai Institutului Maghiar din București, Balassi, în cadrul expoziției de fotografie „Madagascar”. Expoziția a inclus 60 de fotografii reprezentative, despre viața și peisajele Republicii Madagascar, realizate de blogger-ul  pasionat de fotografie și călătorii, Zoltán Márton. Acesta a refăcut o parte din călătoria lui Benyovszky Móric, explorator maghiar din secolul al XVIII-lea, proclamat de băștinași primul rege malgaș.

Până la realizarea expoziției însă, drumul a fost destul de lung. Mai întâi a fost călătoria în sine, apoi fotografiile; a urmat ideea, și în cele din urmă soluția Epson care a făcut expoziția posibilă.

„Când am fost în excursia din Madagascar am făcut fotografii, așa, pentru noi și, desigur, cu gândul că le voi urca pe rețelele de socializare și pe blog, nicidecum pentru vreo expoziție. Mi s-au părut ulterior destul de reușite și, pe la sfârșitul lunii decembrie, discutând cu Kósa András, directorul  Institutului Balassi și arătându-i câteva imagini, am convenit ca prin primăvara să facem o mică expoziție. Deci fotografii erau, spațiu de expunere era, mai aveam de rezolvat partea de imprimare. Noroc că mi-am amintit de lansarea Epson L1800 unde am fost invitat și unde am fost surprins de calitatea fotografiilor imprimate. Așa am decis că aș vrea să printez cu această imprimantă” explică Zoltan Márton, menționând că a luat legătura cu Epson de unde a obținut imprimanta, alături de hârtie foto specială Epson Premium Semigloss.

„Aveam exact atâtea coli câte imagini aș fi dorit să expun, adică 60, așa că nu era loc de greșeală. Am făcut setările necesare, am selectat hârtia exact, am dat pe imprimare de calitate, nu standard, am setat mărimea și orientarea paginii și am apăsat PRINT. Imprimanta a lucrat câteva secunde, timp în care pâlpâia doar ledul de POWER și, deodată, a început să iasă imaginea, frumos, lin, perfect, fără vreun zgomot. Și da, am răsuflat ușor, era frumos, dar frumos de tot, mai ceva ca pe monitor. A durat în jur de 7 minute până a ieșit coala în întregime, dar a fost exact ce trebuia”, povestește Zoltan Márton.

Epson L1800, primul model cu sistem integrat de cerneală care poate imprima pe hârtie de dimensiunea A3+. Epson L1800 folosește șase culori, este proiectată pentru a tipări la costuri minime și este destinată, în principal, celor care au nevoie de un volum mare de imprimare cum sunt fotografii, agențiile de publicitate și companiile mici și medii.

Rezervorul cu cerneală este complet integrat în imprimantă, astfel încât utilizatorii se pot bucura de o tipărire color fiabilă, fără murdăria sau complicațiile asociate adesea cu sistemele de reumplere neoriginale și cu sistemele de recipiente de cerneală de la terți.

Imprimanta Epson L1800 dispune de o garanție de 12 luni (sau de 30.000 pagini) și asistență tehnică, astfel încât utilizatorii beneficiază de asistență specializată în orice situație vor avea nevoie. În plus, modelul L1800 poate printa până la 1.500 de fotografii color  sau 2.600 de pagini cu text alb-negru și 4.700 de pagini cu text color, fără a avea nevoie de reumplere.  

Toate argumentele de mai sus au făcut din L1800 opțiunea ideală pentru imprimarea fotografiilor expoziției „Madagascar”. Aceasta a surprins momente din viața de zi cu zi a locuitorilor celei de-a patra insule ca mărime din lume, precum și peisajele sălbatice și specii de animalele specifice acestei zone. Republica Madagascar este mediul natural pentru 5% din totalul speciilor de plante și animale, dintre care 80% sunt unice în lume.