Epson, parte într-un proiect de informatizare a 30 de spitale din România

Producătorul de software medical Romanian Soft Company (RSC) a ales scannerele Epson WorkForce DS-7500 N ca parte a unui sistem de scanare și procesare a documentelor din spitale.

Producătorul de software medical Romanian Soft Company (RSC) a ales scannerele Epson WorkForce DS-7500 N ca parte a unui sistem de scanare și procesare a documentelor din spitale. Compania are în plan să introducă acest sistem în soluția Hipocrate destinată managementului activității oricărui tip de furnizor de servicii medicale: spital, centru medical, policlinică sau laborator.

Romanian Soft Company este unul dintre cei mai importanți producători de soluții eHealth din România care acoperă în întregime nevoile institutiilor medicale, independent de tipul și mărimea acestora.  

În prima parte a anului, RSC a demarat un proiect pilot în trei mari spitale din România: Institutul Clinic Fundeni, Sfântul Ioan din București și Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Proiectul a presupus folosirea scannerelor Epson DS-7500 N în customizarea unei soluții de scanare și procesare a documentelor. Compania are în plan extinderea acesteia în 30 de spitale din România, care folosesc deja aplicația medicală Hipocrate. Aceasta integrează și interconectează toate activitatile medicale de spital, laborator, imagistică, farmacie, programe naționale de sănătate și ambulatoriu de specialitate cu activitățile complexe de management și raportare în domeniul medical.

Soluția software Hipocrate urmărește pacientul începand de la prezentarea sa la secția de gardă sau biroul de internări, îl conduce printre examinări și consulturi interdisciplinare spre internarea pe o secție, la un anumit medic și într-un anume pat. De asemenea, urmăreste tratamentul medicamentos administrat, investigațiile paraclinice efectuate (laborator, explorări funcționale, radiologie etc.), cunoaște regimurile de masă administrate și se ocupă de externarea pacientului adunând toate datele cu profil medical prin intermediul epicrizei, în fișa de externare, în biletul de externare sau în scrisoarea medicală către medicul de familie. În decursul internarii - automat - sistemul actualizează diversele consumuri per pacient, cum sunt medicamentele și materialele sanitare, cheltuieli pentru hrană și spitalizare, analize de laborator și radiologie, evidențiate în decontul pacientului. Statisticile legate de zilele de spitalizare, duratele medii de spitalizare, rulaj paturi și utilizare paturi, sunt actualizate, de asemenea, automat.

Epson DS-7500 N – scannerul cel mai potrivit

Procesarea documentelor fizice era una dintre componentele esențiale care lipsea aplicației Hipocrate.

Iar Epson WorkForce DS-7500N poate scana rapid şi eficient loturi de documente de dimensiuni mari. Datorită vitezei de scanare de până la 40 ppm/80 ipm, compartimentului de alimentare automată (ADF) cu o capacitate de 100 coli, scanării duplex cu o singură trecere a colii şi detectării alimentării duble, scannerul asigură o scanare rapidă şi fără probleme.

De asemenea, Epson Document Capture Pro facilitează integrarea scannerului de mare viteză în sistemul de gestionare a documentelor, mărind viteza fluxului de lucru şi permiţând utilizatorilor să captureze, să convertească şi să distribuie informaţii scanate în orice depozit de stocare a documentelor sau sistem de gestionare a documentelor.

Toate acestea au fost argumente hotrâtoare pentru reprezentanții RSC.

“Specialiștii noștri au făcut o analiză și au ajuns la concluzia că echipamentul  Epson DS 7500 N răspunde tuturor cerințelor tehnice. Am contactat apoi telefonic reprezentații Epson cu care am avut o foarte bună comunicare și care ne-au dat să testăm echimpamentul respectiv și ne-au pus la dispoziție și toate informațiile de care am avut nevoie”, spune Silviu Cârstea, director executiv la RSC.

Proiectul pilot a fost implementat în aproximativ 3 luni de zile și urmeză a fi extins în etapa următoare la un număr de 30 de spitale mari din România. Ca ordin de mărime, scannerele Epson ar urma să fie folosite pentru scanarea documentelor medicale a aproximativ 50.000 de pacienți anual pentru fiecare spital în parte.

Caracteristici esenţiale ale scannerului Epson WorkForce DS-7500 N

Scanner de mare viteză

Scanează până la 40 ppm/80 ipm

ADF de mare capacitate

ADF cu capacitate de 100 coli

Detectare a alimentării duble

Conectivitate la reţea

Panou pentru interfaţa de reţea

Funcţii de scanare prin buton de comandă

Scanare simplă, prin atingerea unui singur buton (scanare şi trimitere prin e-mail, FTP, SharePoint, imprimare, foldere Web, foldere de reţea, Google Docs)