Epson dotează Poliția Locală cu imprimante matriceale Epson LQ–50

Amenzile de circulație și cele pentru nerespectarea ordinii publice pot fi tipărite pe imprimantele matriceale LQ-50.

Epson, în colaborare cu firma Interactive Systems and Business Consulting, a pus la dispoziția Poliției Locale a Municipiului București (PLMB) 25 de astfel de dispozitive. Acest lucru micșorează timpul de așteptare al contravenientului, eliminând scrierea de mână a procesului verbal.

Demersul face parte dintr-un proiect pilot al PLMB de realizare a unui sistem de prelucrare a datelor şi management al amenzilor. Mai exact, mașinile şi motocicletele Poliţiei Municipale vor fi dotate cu camere moderne cu ecrane touchscreen şi aplicații specifice ce permit citirea documentelor, afișarea lor şi managementul amenzilor.

Epson LQ-50, potrivit pentru aproape orice spațiu

Imprimanta Epson LQ-50 se potrivește aproape în orice spațiu datorită dimensiunilor sale reduse, ce măsoară doar 275 x 240 x 153 mm. Imprimanta matricială cu 50 de coloane şi 24 de ace funcționează cu hârtie de 6 inci şi este ideală pentru locurile în care spațiul este valoros, cum ar fi furgonetele de livrare şi tejghelele mici din magazine. Este adecvată mediilor cu praf şi murdărie atunci când este utilizată împreună cu capacul opțional de protecție pentru rolele de hârtie, ce protejează, de asemenea, împotriva stropirii.

Cost de exploatare scăzut

Pentru a contribui la reducerea costurilor de utilizare şi a perioadelor de exploatare, modelul Epson LQ-50 dispune de un ribon cu durată lungă de utilizare, de aproximativ 3 milioane de caractere, ce poate fi extinsă utilizând modul de tipărire schiță. Timpul mediu de funcţionare fără erori a imprimantei este de aproximativ 10.000 de ore, ceea ce înseamnă ani de funcţionare fără probleme. Consumul energetic scăzut conform normelor ENERGY STAR reduce şi mai mult costul total de exploatare.

Integrare fără probleme

Pentru simplitatea integrării, conectarea prin port paralel şi USB sunt furnizate ca dotări standard.

Listare eficientă

Modelul LQ-50 asigură o listare continuă eficientă pentru medii de tipărire precum rolele de hârtie şi hârtia pliabilă. Clienții nu vor trebui să aștepte datorită vitezei ridicate de listare de până la 360 cps.

Toate aceste caracteristici au făcut ca imprimanta matriceală Epson LQ-50 să fie cea mai bună opțiune pentru nevoile PLMB.

„Demersurile au început în vara anului trecut. Am primit de la Epson o imprimantă LQ-50 să o testăm și să vedem cum o putem adapta la cerințele Poliției Locale. Lucrul acesta ne-a ajutat foarte mult pentru că am putut veni cu o soluție care s-a potrivit perfect”, spune Gabriel Dorneanu, reprezentantul Interactive Systems and Business Consulting. „Cerința reprezentanților Poliției Locale a Municipiului București a fost o imprimantă de mici dimensiuni, suficient de compactă și rigidă, astfel încât să reziste la șocurile produse în timpul conducerii unui automobil și să poată tipări pe hârtie autocopiativă în 3 straturi. Am făcut documentarea pe internet și am luat legătura cu Epson”, mai spune Gabriel Dorneanu.

Cele 25 de imprimante LQ-50 au fost adaptate pentru a fi folosite în mașinile de politie, în portbagaj și funcționează împreună cu un calculator all-in-one și cu un program software de editare a proceselor verbale de contravenție. Totodată, utilizarea imprimantelor a presupus și schimbarea sistemului de alimentare cu energie electrică a imprimantei, adică adaptarea acesteia pentru a putea fi folosită la o tensiune de 12V.

Întregul proiect presupune dotarea celor aproximativ 100 de mașini aflate în flota PLMB cu sisteme de management al amenzilor.