Epson-director de imagine în piesa de teatru „Telefonul din colțul străzii"

Cristian Popescu este considerat cel mai mare poet român de la Nichita Stănescu încoace. Însă nimeni nu poate garanta asta. Poeziile lui sunt aproape necunoscute. Inițiativa asociației culturale „[ctrl+n]” ar putea schimba acest lucru.

În colaborare cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Epson, asociația a pus în scenă spectacolul „Telefonul din colțul străzii”, un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural „Ești București 2015”.

Proiectul a fost gândit ca un spectacol de teatru itinerant, care îmbină patru forme de reprezentare artistică: teatrul, dansul, filmul si fotografia și a fost parte a unui modul educațional dedicat liceenilor din București. Începând din 27 octombrie, spectacolul a fost prezentat în 5 licee bucureștene: Colegiul Național de Artă “Dinu Lipatti”, Liceul Bilingv “Miguel de Cervantes”, Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic “Jean Monnet” și Colegiul Național Sf. Sava.

“Spectacolul are o componentă vizuală foarte importantă care presupune proiecție de film, animație fotografie și text. Am apelat la Epson în virtutea relațiilor bune pe care le-am dezvoltat în trecut și pentru ca ne-au mai sprijinit și în alte proiecte. Aici, punctual, aveam nevoie de videoproiectoare capabile să proiecteze o imagine mare, dar având la dispoziție un spațiu mic. Recomandarea Epson a fost pentru modelele EB-436Wi și EB-1776W”, spune Luca Achim, cel care s-a ocupat de componenta video din acest proiect.

Epson EB-436Wi

Proiectorul EB-436Wi pentru distanțe scurte oferă o calitate foarte bună a imaginii și posibilitatea utilizatorilor de a interacționa cu imaginea cu autorul creioanelor interactive. Proiectorul poate fi montat și pe perete sau pe tavan, fiind potrivit pentru o serie de medii, cum sunt sălile de teatru, de conferință sau sălile de curs. acceptă două creioane interactive, ceea ce înseamnă că doi utilizatori pot adnota simultan pe tot ecranul utilizând atribute separate. Creioanele interactive se sincronizează acum mai rapid şi mai precis pentru a scrie ușor şi cu exactitate. Software-ul Easy Interactive Tools furnizează utilizatorilor o gamă largă de caracteristici interactive.

În combinație cu tehnologia 3LCD, EB-436Wi furnizează imagini strălucitoare de calitate superioară cu o precizie mai mare a culorilor. Imaginea poate fi vizualizată uniform chiar şi în încăperile luminoase, datorită luminozității pe alb şi pe culoare de același nivel. Detaliile imaginilor sunt clare datorită raportului de contrast superior, iar obiectivul pentru distanțe scurte permite furnizarea unor imagini mai bine definite şi a unei focalizări îmbunătățite.

Epson EB-1776W

Epson EB-1776W este partenerul perfect pentru prezentări în diverse locații. Funcțiile de pornire rapidă şi oprire instantanee ale proiectorului EB-1776W fac ca acesta să poată fi instalat rapid.
În plus, utilizatorii nu trebuie să aștepte ca proiectorul să se încălzească sau să se răcească. Iar designul subțire, cu greutate redusă, face ca acest proiector să fie ușor de transportat în geanta cu care este prevăzut.

Datorită conexiunii sale Wi-Fi rapide, cu viteză mare de reacție, proiectorul permite prezentări wireless de pe laptop, rapid şi ușor. De asemenea, acest lucru oferă o flexibilitate excelentă de instalare oriunde este comod. Tehnologia Epson de corecție trapez în timp real, reglează şi aliniază automat imaginile în timpul instalării, pentru a se potrivi cu ecranul de proiecție. De asemenea, aceasta monitorizează şi reglează continuu proiecția pe parcursul prezentărilor.

Toate aceste componente au contribuit la transformarea proiectului „Telefonul din colțul străzii” într-unul de succes care va fi continuat.

„Am avut 6 spectacole, a căror temă principala a fost dragostea. Poeziile de dragoste ale lui Cristian Popescu au mare legătură cu linia de tramvai 26, o linie care nu avea capăt și ale cărei tramvaie se învârteau pe mijlocul marilor bulevarde ale Bucureștiului. Spectacolul a fost foarte apreciat. Spre exemplu, piesa s-a jucat de două ori la colegiul Național Gheorghe Lazăr. Ne bucurăm că proiectul va continua, iar pe 21 februarie vom juca piesa și pe scena teatrului Odeon, cu ocazia lansări unui volum de versuri semnat Cristian Popescu”, mai spune Luca Achim.

Control N este o asociație culturală fondată în 2009 ce are ca scop principal promovarea şi înlesnirea comunicării cinematografice în rândul tinerilor. Control N își propune ca prin proiectele sale să trezească interesul pentru manifestările cinematografice din România, să ofere o bază de educație cinematografică în scoli şi licee, să faciliteze accesul la evenimentele şi tendințele din cinema-ul universal.