Echipamentele Epson reduc cu 20% costurile de imprimare la Terwa Romania

Terwa Romania, companie specializată în dezvoltarea, fabricarea și comercializarea diferitelor componente metalice destinate industriilor auto și de construcții, a luat decizia, la jumătatea anului, să diminueze costurile de printare, lucru care presupunea înlocuirea tuturor echipamentelor de imprimare din companie.

La jumătatea lunii august, după mai multe discuții cu compania Ask4IT, integrator de sisteme și soluții informatice și Epson Premium Reseller, reprezentanții companiei Terwa au decis să închirieze patru imprimante business inkjet RIPS (Replaceable Ink Pack System), modelul WorkForce PRO WF-R8590DTWF.

„Am luat această hotărâre pentru că aveam un număr mare de imprimante de capacitate mică. Gestionarea lor presupunea multă atenție din partea noastră și un stoc masiv de cartușe de schimb. De asemenea, durata lor de viață era redusă comparativ cu cea a noilor multifuncționale Epson, iar costurile de service ridicate”, spune Cristea-Ioan Constantin, Financial Manager la Terwa Romania, menționând că schimbările s-au văzut aproape instantaneu. „După aproximativ trei luni de zile de la folosirea acestor echipamente, costurile de printare s-au redus cu aproximativ 20%, motiv pentru care, împreună cu partenerul nostru Ask4IT avem în plan finalizarea procesului de reinnoire prin achiziția a încă trei astfel de imprimante în următoarele luni. Printăm aproximativ 25-30 mii pagini pe lună, iar eficientizarea acestui proces este foarte importantă din 2 motive: economie de timp și economie de bani. De asemenea, faptul ca nu mai trebuie să achiziționam direct echipamentele, ne ajută să redirecționăm resursele către alte zone de investițe legate direct de obiectul nostru de activitate”, adaugă Cristea-Ioan Constantin.

Modelele din gama Epson RIPS, între care se numără şi WorkForce PRO WF-R8590DTWF, sunt disponibile exclusiv prin intermediul furnizorilor de servicii gestionate de imprimare agreați de Epson.

Concepută pentru afaceri

Tehnologia PrecisionCore care se regăsește în imprimanta WorkForce PRO WF-R8590DTWF furnizează o calitate foarte bună a printurilor, la viteze ridicate, necesare pentru imprimarea în mediul industrial, cel comercial și în birouri. Printurile se usucă rapid şi rezistă la apă şi lumină datorită cernelii DURABrite Pro. Ecranul tactil color de 12,7 cm, asemănător celor de pe dispozitivele smartphone, face ca toate comenzile să fie la îndemână, iar funcțiile de „scanare către” şi compatibilitatea cu agenda LDAP o fac ideală pentru partajarea de documente în orice birou. Utilizatorii pot, de asemenea, să imprime documente confidenţiale în mod securizat, prin intermediul unui cod PIN.

Economie de bani şi timp

Toate echipamentele Epson RIPS, inclusiv Epson WorkForce WF-R8590DTWF, sunt prevăzute cu recipiente de cerneală de foarte mare capacitate, fiind capabile să printeze până la 75.000 de pagini monocrom și color, fără să fie necesară schimbarea consumabilelor. În plus, consumă cu până la 95% mai puțină energie electrică, reduc deșeurile rezultate din schimbarea consumabilelor cu până la 99% și presupun cu 98% mai puține intervenții în comparație cu echipamentele laser concurente.

Vitezele mari de printară îi permit să imprime până la 34 ppm monocrom sau color în modul draft sau 24 ppm în modul business. Casetele pentru hârtie opționale, scalabile, cu o capacitate de până la 1.830 coli reduc timpul dedicat realimentării, iar scanarea față-verso se face la o singură trecere.

Economie de energie

WF-R8590DTWF utilizează cu până la 95%[1] mai puţină energie decât imprimantele laser concurente datorită tehnologiei Epson care nu necesită încălzire. Nu emite gaze care afectează stratul de ozon, iar modul îmbunătăţit de imprimare silenţioasă şi lipsa zgomotelor produse de ventilator în timpul imprimării sau după finalizarea acesteia, o fac ideală pentru mediul de lucru. Totodată, și numărul pieselor care trebuie înlocuite este mai mic decât în cazul imprimantelor laser.

Nou model de business

Închirierea echipamentelor de printare devine un model de business tot mai răspândit în rândul companiilor din România.

„Cele mai multe cereri în acest sens vin de la companii din domenii precum producție, financiar sau consultanță juridică, cu un necesar de printare de peste 15.000 de pagini pe lună. De cele mai multe ori vorbim de IMM-uri care trec la un nou nivel al business-ului lor, conduse de manageri tineri, care conștientizează avantajele acestor tipuri de servicii”, spune Eduard Galan, CEO la Ask4IT, Epson Premium Reseller.

[1] Conform testelor realizate de BLI Buyers Laboratory LLC