Vedeta finlandeză de Formula One™ Valtteri Bottas ne arată de ce Finlanda este pe primul loc la învățământul primar

Epson reafirmă importanța tehnologiei interactive și a proiecţiilor generoase pentru o educație la standarde ridicate

Vedeta finlandeză de Formula One™ Valtteri Bottas ne arată de ce Finlanda este pe primul loc la învățământul primar

Valtteri Bottas, pilotul echipei Mercedes-AMG Petronas Motorsport, este protagonistul unui nou material video produs de Epson, pentru a evidenția importanța tehnologiei interactive și a proiecţiilor de mari dimensiuni pentru a îmbunătăți calitatea învățământului. Videoclipul #FinnishClass ni-l arată pe Valteri Bottas în vizită la fosta sa școală primară din Finlanda și suprinde dinamica unei clase vii, animate, atmosferă creată cu ajutorul unui proiector interactiv Epson. Finlanda este numărul 1 în lume în ceea ce privește calitatea învățământului primar. 1 2.


Materialul video este disponibil pentru vizualizare pe pagina de YouTube a Epson Europe.

Nu numai că Finlanda a fost clasată pe locul întâi la nivel mondial în ceea ce privește învățământul primar, pentru al doilea an consecutiv, în Raportul Competitivității Globale pentru 2017-2018 al Forumului Economic Mondial, dar este și pe locul doi în ceea ce privește învățământul superior. Faptul că elevii finlandezi susțin un singur examen standardizat, pe parcursul întregii perioade de școlarizare, le dă profesorilor libertatea de a explora cele mai eficiente metode de predare. În calitate de lider în producția de videoproiectoare interactive la nivel global 3, Epson consideră că motivarea și stimularea elevilor presupune aducerea colaborării și interactivității în prim-planul mediului de studiu. Finlanda pare să împărtășească această pasiune pentru inovație având o cotă de utilizare a videoproiectorelor interactive, proporțional, cu 57% mai mare decât a tuturor celorlalte țări la un loc.  

 

Când vine vorba de dimensiunea imaginii, cercetările de piață arată că 50% dintre elevi au dificultăți la citirea conținutului afișat pe un ecran standard de 70 de inci 4În ceea ce privește metodele de predare, conținutul transmis prin mijloace vizuale e reținut în proporție de 80% și în proporție de 90% cel transmis prin lecții interactive. Prin comparație, conținutul transmis prin predare orală unidirecțională e reținut doar în proporție de 25%. 5. Conținutul lizibil și dinamica sălii de clasă interactive prezentată în videoclipul #FinnishClass demonstrează impactul pe care tehnologia trebuie să îl aibă în sălile de clasă de astăzi. Desigur, o oră de curs este întotdeauna mai interesantă atunci când la ea participă staruri sportive de renume mondial, mai ales când acestea sunt foști elevi ai școlii.  

 

Hans Dummer, director al diviziei Visual Instruments în cadrul Epson Europe, declară: „Portofoliul de proiectoare interactive Epson valorifică beneficiile imaginilor proiectate de mari dimensiuni și pe cele ale soluțiilor de predare interactivă, permițând instituțiilor de învățământ moderne din țări precum Finlanda să valorifice întregul potențial al elevilor. Este minunat să vedem impactul pe care produsele noastre îl au în sala de clasă și suntem încântați de rolul continuu jucat de soluțiile Epson în școlile din întreaga lume.”

„Mă simt minunat de fiecare dată când revin în orașul meu natal din Finlanda, locul în care s-a născut pasiunea mea pentru sporturile cu motor”, spune Valtteri. „Mi-a făcut o deosebită plăcere să vizitez fosta mea sală de clasă și să particip la lecția interactivă, chiar dacă nu m-am aflat în aceeași încăpere cu elevii! Sunt foarte mândru că sunt finlandez și este minunat să văd cum Epson dezvoltă experiența din sala de clasă pentru copiii de astăzi.”

Pentru informații suplimentare despre portofoliul de proiectoare Epson, vizitați pagina noastră de web aiciși, pentru a afla mai multe despre soluțiile noastre business pentru educație, vizitați https://www.epson.ro/verticals/business-solutions-for-education.

1. Raportul Competitivității Globale pentru 2017-2018 al Forumului Economic Mondial
2. Futuresource Consulting Limited
3. Futuresource Consulting Limited
4. Pe baza unui studiu efectuat de Radius Global Market Research în Statele Unite ale Americii în aprilie 2016 și în Singapore și Marea Britanie în aprilie 2017.
5. Organizația Mondială a Sănătății (OMS)