Vânzările de proiectoare 3LCD Epson au atins 20 de milioane de unități la nivel global

Tehnologia 3LCD cu care sunt dotate proiectoarele este patentată Epson. Epson este lider pe piața locală de proiectoare din 2008. Epson aduce în România noile modele de videoproiectoare cu tehnologia laser şi cea mai nouă gamă de proiectoare home cinema high-end. Epson aniversează zece ani în România

Vânzările de proiectoare 3LCD Epson au atins 20 de milioane de unități la nivel global

București, 22 septembrie - Epson anunță vânzări de 20 de milioane de unități la nivel global pe segmentul de proiectoare cu tehnologie 3LCD. Compania își continuă trendul ascendent pe zona de videoproiectoare, unul dintre motoarele acestei creşteri fiind tehnologia patentată Epson cu care sunt dotate aceste echipamente. Videoproiectoarele 3LCD folosesc un motor optic pe bază de semiconductoare cu 3 cipuri pentru a oferi culori incredibil de luminoase si de realiste.

“Sunt mândru de noile cifre înregistrate pe segmentul de proiectoare. Până acum succesul nostru s-a bazat pe abilitatea noastră de a rămâne în top și de a distribui produse și servicii a căror calitate depășește nevoile clienților noștri. Ne dorim să rafinăm tehnologiile microdisplay, dar și pe cele pentru proiecție și să oferim clienților noștri experiențe vizuale inedite, dar și un mediu comunicațional adecvat pentru zonele de business și lifestyle. Prin intermediul tehnologiilor noastre unice, oferim o calitate care nu poate fi reprodusă de alte echipamente”, spune susține Bosman Sander, Head of Marketing Benelux, Nordics, Central/East and Southern East Europe Epson Europe B.V.

Succesul Epson pe piața de proiectoare este vizibil și în România, piață pe care compania activează cu un sediu oficial de 10 ani. Din 2008, brandul Epson s-a poziționat ca lider pe segmentul de videoproiectoare cu tehnologie 3LCD. Compania și-a menținut poziția de top în trimestrul al doilea din 2016 când a obținut o cotă de 40% pe piața locală de proiectoare din punct de vedere al numărului de unităţi vândute. Per total, piața din România a înregistrat în primul semestru al anului 2016 o creștere cu peste 30% față de primul semestru al anului trecut, conform datelor raportului Futuresource.

Totodată, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, Epson a dublat numărul de proiectoare livrate, cu mult peste evoluția pieței.

Creșterea vânzărilor este un impuls și pentru producția de modele noi de videoproiectoare home cinema, un alt sector în care Epson excelează, lansând pe piață modele tot mai inovatoare. Epson a adus recent în România modelele high-end TW7300, TW9300 și EH-TW9300W, lansate în premieră la târgul de tehnologie IFA de la începutul lunii septembrie.

Cele două proiectoare dispun de o serie de caracteristici cum ar fi amplificarea 4K, compatibilitatea cu UHD Blu-ray, sistemul optic motorizat și funcția de memorare a poziției lentilei.

Prin combinarea celor mai recente tehnologii pentru redarea imaginilor, aceste proiectoare pot da cu adevărat viață filmelor datorită detaliilor suplimentare de pe ecran. Prin intermediul amplificării 4K, texturile și rezoluția imaginii proiectate beneficiază de un nivel nou de finețe, indiferent dacă este redat conținut la calitate 4K nativă sau este îmbunătățit digital conținutul Full HD 1080p. Proiectoarele oferă imagini incredibile, claritate și cele mai intense nuanțe de negru, datorită unui raport de contrast foarte mare de până la 1.000.000:1 (EH-TW9300/ EH-TW9300W).

Modelele TW7300, TW9300 și EH-TW9300W permit utilizatorilor să urmărească în fiecare zi un film pe marele ecran pentru următorii şapte ani[1], garantând că cerinţele de întreţinere sunt minime. Sistemul optic motorizat permite, de asemenea, o instalare precisă şi facilă datorită zoom-ului optic automat de 2.1x, focalizării automate şi deplasării automate a lentilei cu ±96,3 procente pe verticală şi ±47,1 procente pe orizontală. Facilitând vizionarea filmului la calitate maximă, utilizatorul va avea şi posibilitatea de a schimba între diferitele rapoarte de aspect, deoarece proiectoarele sunt capabile să memoreze până la zece poziţii diferite ale lentilei.

Mai mult, Epson a lansat pe piaţa locală două noi game de proiectoare instalabile şi primul proiector laser 3LCD de 25.000 lm din lume. Ducând Epson într-o nouă epocă a proiectoarelor instalabile, seria  EB-L1000U (EB-L1500U, EB-L1505U, EB-L1405U, EB-L1300U, EB-L1200U, EB-L1100U) conţine tehnologie laser inovatoare şi o gamă de caracteristici flexibile pentru a elimina problemele şi necesitatea întreţinerii. Corporaţiile, instituţiile de învăţământ superior, obiectivele turistice, precum şi companiile de închirieri şi cele de semnalistică digitală pot oferi acum prezentări captivante, de calitate superioară. Pentru cei care au nevoie de imagini Full HD foarte luminoase, gama include modelul EB-L1500U, primul proiector laser 3LCD WUXGA de 12.000 lm din lume. Pentru a oferi utilizatorilor un plus de siguranţă, toate produsele din această gamă au o garanţie de 5 ani, 20.000 de ore.

O demonstraţie a capacităţilor tehnologice ale brandului Epson, modelul EB-L25000U, acest nou produs cu sursă de lumină laser de 25.000 lm, marchează punctul culminant al cercetării, dezvoltării şi testării îndelungate. Proiectorul este echipat cu numeroase tehnologii avansate, inovatoare şi caracteristici flexibile pentru un număr mare de posibile utilizări pe piaţa de proiectoare instalabile.

 „Modelul de 25.000 lm, precum și celelalte game de proiectoare lansate la începutul anului contribuie la consolidarea poziției Epson de competitor de top pe piața de proiectoare instalabile. Toate modelele sunt echipate cu tehnologie 3LCD şi amplificare 4K, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor beneficia de imagini în culori vii, cu o claritate şi cu detalii excepționale. În plus, noua gamă de lentile motorizate, care include și lentilele opționale pentru distanțe ultrascurte (UST), oferă produselor o adevărată flexibilitate de 360° la instalare, permiţându-le să fie amplasate aproape oriunde fără a pierde din luminozitate şi fără a distorsiona imaginea”, susține Daniel Rose, Product Manager la Epson Europe.


Note pentru editor

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenţi, sisteme de detecţie şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 67.000 de angajaţi în 90 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

www.global.epson.com

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.700 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de Euro. http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”  

http://eco.epson.com/

 

[1]În baza vizionării în medie a unui film de 1 oră şi 45 minute pe zi şi a utilizării lămpii în modul economic.