Tehnologie sustenabilă: 5 sfaturi pentru IMM-uri

Cinci moduri prin care IMM-urile pot să îmbunătăţească sustenabilitatea mediului.

Tehnologie sustenabilă: 5 sfaturi pentru IMM-uri

Cercetările arată că, chiar şi în prezent, IMM-urile au rămas în urmă în ceea ce priveşte tehnologia ecologică. De fapt, doar 24% dintre acestea 1 sunt dispuse să cheltuiască pentru a îmbunătăţi sustenabilitatea. Însă, având în vedere că au de plătit angajaţi, facturi şi trebuie să îşi mulţumească şi clienţii, este oare surprinzător că micile companii, cu bugete mai mici, au alte priorităţi?

Pe scurt, ar trebui să fie. Mulţi consideră sustenabilitatea ca fiind scumpă, dar adevărul este că nu aduce beneficii doar mediului înconjurător, ci şi organizaţiilor care o implementează. Generând câştiguri în ceea ce priveşte costurile, energia şi rentabilizarea investiţiei şi având un efect pozitiv asupra planetei, tehnologia ecologică reprezintă o investiţie impresionantă pentru companiile de toate dimensiunile.

Aceasta nu înseamnă că este uşor să ştim de unde să începem. Şi, luând în considerare acest lucru, am realizat această listă cu cele mai bune moduri de a face imprimarea din cadrul companiilor mai sustenabilă şi de a rentabiliza rapid investiţia.

 
  1. Evaluaţi pagubele

Căutaţi un furnizor de servicii de imprimare gestionate care oferă instrumente de calcul care evaluează consumul de energie, utilizarea hârtiei şi cantitatea de deşeuri produsă de flota dvs. de imprimante. Evaluarea ar trebui să se concentreze asupra identificării sectoarelor în care puteţi să reduceţi impactul asupra mediului şi, apoi, ar trebui să recomandaţi un mod echilibrat de implementare a echipamentelor hardware şi a software-ului pentru a reduce necesarul de energie, hârtie şi consumabile.

  1. Consolidaţi-vă echipamentele

Imprimantele multifuncţionale prezintă o oportunitate de a consolida mai multe echipamente într-unul singur, iar acest lucru poate duce la câteva beneficii în ceea ce priveşte costurile – inclusiv la reducerea consumabilelor, a timpului dedicat administrării şi a resurselor care trebuie gestionate.

  1. Fiţi eficienţi energetic

Luaţi în considerare produsele eficiente energetic care au certificări ecologice, precum ENERGY STAR sau Blue Angel. Echipamentele care îndeplinesc cele mai recente cerinţe ENERGY STAR pot fi cu până la 40% mai eficiente energetic decât celelalte 2. Căutaţi imprimante şi echipamente multifuncţionale care se încălzesc rapid şi care au moduri de standby cu consum redus de energie şi de economisire a tonerului.

  1. Securizaţi-vă imprimarea

Adesea, oamenii trimit lucrări către imprimante, apoi uită să le ridice. Apoi, printurile rezultate sunt aruncate sau, în cel mai rău caz, ajung în mâinile greşite. Imprimarea securizată permite utilizatorilor să elibereze documentele la imprimantă, după ce se autentifică cu ajutorul unui card inteligent sa al unui cod PIN. În acest mod, se reduce cantitatea de deşeuri, sunt eliminate cheltuielile inutile şi nivelurile de securitate cresc.

  1. Stabiliţi regulile

Prin aplicarea unor reguli de imprimare bazate pe atribute precum culoarea, numărul de pagini şi nu numai, puteţi redirecţiona lucrările de imprimare către echipamentul cel mai economic pentru acestea, indiferent unde s-ar afla în reţea. În schimb, veţi face economii de fiecare dată când imprimaţi.

În cele din urmă, o infrastructură de imprimare sustenabilă nu numai că vă va îmbunătăţi acreditările de mediu, ci va reduce costurile, va îmbunătăţi productivitatea şi va diminua riscurile. Iar organizaţiile care au luat deja măsuri pentru a implementa imprimarea sustenabilă au numeroase beneficii.

Studiile arată că sunt mai performante decât organizaţiile similare care nu au făcut-o şi nu doar în termeni de impact asupra mediului, ci şi în ceea ce priveşte fiabilitatea echipamentelor, securitatea documentelor şi reducerea costurilor. După ce vă ocupaţi de toate cele de mai sus, compania dvs. va fi pregătită să beneficieze de aceleaşi avantaje.

Serviciile de imprimare gestionată Epson vă permit să reduceţi costurile şi emisiile de carbon. Descoperiţi-le astăzi la www.epson.eu/print365

1Studiu de sustenabilitate, Quocirca, mai 2016

2https://www.energystar.gov/index.cfm?c=manuf_res.web_based_tools_prodspec