Tehnologia Epson contribuie la programul Națiunilor Unite „Smart Sustainable City”, în parteneriat cu Ålesund Futurelab

Epson colaborează cu programul Națiunilor Unite Smart Cities (Orașe Inteligente)

Tehnologia Epson contribuie la programul Națiunilor Unite „Smart Sustainable City”, în parteneriat cu Ålesund Futurelab

Tehnologia Epson contribuie la programul Națiunilor Unite „Smart Sustainable City”, în parteneriat cu Ålesund Futurelab

Epson a semnat un acord în calitate de partener tehnologic cu firma Ålesund Futurelab - U4SSC (programul de implementare „Smart Sustainable City” - Orașe Inteligente și Sustenabile) al Națiunilor Unite, care are scopul de a utiliza tehnologia pentru a-și atinge Obiectivele pentru Dezvoltarea Durabilă (Sustainable Development Goals = SDG) în orașe din întreaga lume.  

Ålesund Futurelab are sediul în portul maritim al arhipelagului norvegian și reprezintă o rețea interdisciplinară de parteneri din mediul academic, din sectorul public, din industrie și comerț. Această reţea a fost creată pentru a accelera dezvoltarea sustenabilă şi pentru a coopera în cadrul unor proiecte inteligente şi sustenabile, inclusiv dezvoltarea unei platforme de colaborare digitală pentru oraşe mai inteligente în întreaga lume.

Epson a lucrat deja în strânsă colaborare cu Centrul de simulare offshore (OSC) în cadrul Campusului Ålesund, care utilizează tehnologia Epson pentru a susține Centrul de competențe maritime norvegiene (NMK).  La NMK, videoproiectoarele laser Epson joacă un rol cheie în dezvoltarea unor soluții mai inteligente, inclusiv crearea unor spații de ședință virtuale, dezvoltarea unor camere de control pentru vase autonome cu scopul de a monitoriza traficul maritim în timp real și pentru a modela viitorul industriei maritime globale.

Expertiza și tehnologiile vizuale Epson utilizate în simulatorul maritim NMK sunt acum integrate în planuri de urgență, inclusiv scenarii pentru serviciile de intervenție în caz de incendiu și de salvare, pentru a reduce timpii de răspuns fără necesitatea unor lucrări de construire de drumuri noi. Aceste instrumente vizuale au devenit, de asemenea, reperul oficial al Națiunilor Unite pentru a simula dezvoltarea oraşelor în întreaga lume.

Henning Ohlsson, Director sustenabilitate și CSR, Epson Europa, a comentat: „Suntem onoraţi să fim invitaţi să participăm la acest proiect de transformare socială. Programul de implementare U4SSC va ajuta oraşele şi societăţile din întreaga lume să transforme Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite în acţiuni şi rezultate. În 2020, programul va lucra activ pentru a crea un cadru solid dedicat dezvoltării locale, folosind cea mai bună tehnologie disponibilă pentru a oferi soluţii mai inteligente pentru oraşe şi comunităţi din întreaga lume.

„Prin parteneriatul cu U4SSC, Epson va participa la o rețea globală în care orașele își împărtășesc cunoștințele și punctele forte pentru a găsi soluții durabile și inteligente.  Epson se angajează să îndeplinească Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă ale Națiunilor Unite, iar această inițiativă se îmbină perfect cu SDG17 în vederea dezvoltării unor parteneriate eficiente pentru a genera un impact social pozitiv.”

Marielle Furnes Mannseth, Director general al Ålesund Future Lab, a adăugat: „Epson este o completare importantă a programului, iar reţeaua Ålesund Future Lab este foarte încântată să includă unul dintre cei mai mari producători tehnologici din lume ca partener IT. Acest lucru va conferi parteneriatului o nouă perspectivă și o amplitudine și mai mare și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Epson pentru a dezvolta noi soluții tehnologice pentru orașele inteligente ale Națiunilor Unite în viitor.”

Sfârşit

 

Note pentru editor:

Despre Epson
Epson este un lider global în tehnologie, care își propune să devină indispensabil pentru societate prin conectarea oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Compania se concentrează pe stimularea inovațiilor și depășirea așteptărilor clienților privind jeturile de cerneală, comunicațiile vizuale, articolele portabile și robotice. Epson se mândrește cu contribuțiile sale în realizarea unei societăți sustenabile și cu eforturile sale continue de a realiza Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite.

Condusă de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson global generează vânzări anuale de peste 1 trilion de JPY.

www.global.epson.com

 

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu o forţă de muncă formată din 1.830 de angajaţi, vânzările înregistrate de Epson Europe în anul fiscal 2017 au atins valoarea de 1,7 miliarde EUR. http://www.epson.eu

 

Viziunea Epson legată de mediul înconjurător pentru 2050  

http://eco.epson.com/

 

Despre programul U4SSC de implementare

Șaisprezece organizații ONU susțin dezvoltarea unui instrument de măsurare care face posibilă evaluarea performanței orașelor și comunităților din fiecare țară, precum și a zonelor cu cele mai bune condiții pentru dezvoltarea inteligentă și sustenabilă și crearea de valoare. Acest lucru se referă la fiecare locaţie în mod individual, dar în principal împreună cu alţi parteneri din diferite sectoare şi ţări.

 

Ålesund ca primă regiune

În ultimii trei ani, 100 de oraşe din întreaga lume au fost evaluate cu acest instrument. Noua municipalitate Ålesund constând din cinci foste municipalități, Sula şi Giske, a fost primul oraş regional care să fie inclus în această reţea. Utilizând instrumentul de măsurare, o echipă de experți internaționali și locali au colectat date și indicatori cheie de performanță pentru a dezvolta profilul inteligent al orașului și pentru a analiza poziția regiunii legată de utilizarea tehnologiilor inteligente și a sustenabilității. Printre altele, studiul include sănătatea oamenilor, precum și cât de bine funcționează sistemul de îngrijire a sănătății, pierderea de apă, transportul public, zonele în aer liber organizate, educația, egalitatea și multe altele. Proiectul a recunoscut întotdeauna faptul că nu va fi posibilă atingerea obiectivelor de sustenabilitate fără cooperarea strânsă cu companiile private și mediul academic.

Alte municipalități din Norvegia de asemenea efectuează sau au finalizat analizele indicatorilor cheie de performanță precum Asker, Bærum, Trondheim, Bodø, Rana, Stavanger, Haugesund, Narvik, Karmøy, Molde și Kristiansund.

Consultaţi aici studiul de caz: https://www.youtube.com/watch?v=8N1dsqYduTs

https://www.epson.co.uk/insights/casestudy/epson-projectors-help-shape-the-maritime-industry-at-campus-aalesund?preview=1