Studiu: Doar 2 din 10 angajați din companiile românești folosesc imprimante eco-friendly

Potrivit unui studiu realizat la comanda Epson Europe cei mai mulți angajați români sunt preocupați de protecția mediului înconjurător însă doar 16%dintre aceștia au făcut tranziția la jet de cerneala

Studiu: Doar 2 din 10 angajați din companiile românești folosesc imprimante eco-friendly

București, 13 februarie 2017 – Un studiu independent, realizat la comanda Epson Europe pe un eșantion de 2.400 de angajați din birouri şi factori de decizie din IT din 14 ţări din EMEA, arată că doar 16% dintre companiile din România au făcut tranziția de la imprimantele laser la imprimantele cu jet de cerneală, mult mai eficiente din punct de vedere al costurilor, al reducerii consumului de energie și a deșeurilor. Potrivit studiului, 97% dintre cei 100 de respondenți din România susțin că sunt preocupați de protecția mediului înconjurător, însă folosesc în continuare imprimantele laser și nu modele cu jet de cerneală, având o percepție greșită în privința avantajelor ecologice ale acestora.

Astfel, 72% dintre cei chestionați sunt de părere că imprimantele laser sunt mai eficiente din punct de vedere al reducerii energiei și doar 21% dintre respondenți cred acest lucru despre imprimantele cu jet de cerneală.

Testele independente efectuate de Buyers Laboratory LLC (BLI) au comparat echipamentele business inkjet Epson  din gamele WorkForce Pro şi RIPS (Replaceable Ink Pack System) cu imprimantele şi copiatoarele laser concurente şi au demonstrat avansul tehnologiei cu jet de cerneală. Potrivit acestor teste, tehnologia cu jet de cerneală poate reduce aproape în întregime deşeurile asociate cu imprimarea şi generează un consum de energie cu până la 82% mai mic decât imprimantele laser.

Mai mult decât atât, 80% dintre respondenții studiului comandat de Epson Europe spun că imprimantele laser sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor și doar 13% cred acest lucru despre imprimantele cu jet de cerneală. În acest sens, testele independente efectuate de Buyers Laboratory LLC arată că tehnologia cu jet de cerneală ajută clienţii să printeze  cu până la 4,5 ori mai multe documente cu modelele WFP cu sistem de pungi de cerneală înlocuibile (RIPS - Replaceable Ink Pack System) în comparaţie cu imprimantele şi copiatoarele laser color[1] şi cu până la 50% mai multe documente imprimate cu modelele WFP în comparaţie cu imprimantele laser color concurente[2].

Procentul este la fel de mare și în privința productivității. Din cei 100 de angajați români intervievaţi, 79% susțin că imprimantele laser sunt mai productive, în vreme ce 17% cred că imprimantele cu jet de cerneală sunt mai productive. Mitul este combătut de Buyers Laboratory LLC. Imprimantele cu jet de cerneală ating o viteză pentru prima pagină imprimată de până la 3,5 ori mai mare în comparaţie cu imprimantele laser şi pot reduce cu până la două treimi timpul pierdut cu intervenţiile.

În ceea ce privește fiabilitatea, 80% dintre participanții la studiu cred că imprimantele laser sunt mai fiabile, în timp ce doar 18% cred acest lucru despre imprimantele cu jet de cerneală. Testele independente efectuate de Buyers Laboratory LLC demontează însă și acest mit. Potrivit acestora, imprimantele cu jet de cerneală necesită intervenţii mai puţin frecvente decât cele laser, ceea ce le face mai fiabile. De exemplu, modelele Epson WorkForce Pro RIPS pot tipări până la 75.000 de pagini fără a le realimenta cu cerneală şi fără solicitări de service[3].

Imprimarea laser a fost mult timp prima opţiune pentru tipărirea de documente la birou, însă, din cauza posibilităţilor reduse de dezvoltare, este acum depăşită de tehnologia cu jet de cerneală. 

„Acum trei ani am lansat gama de echipamente business inkjet WorkForce Pro (WFP) care are la bază tehnologia PrecisionCore, o tehnologie dezvoltată de Epson pentru aplicaţii industriale. Prin introducerea pe piaţa business a produselor cu capete de printare PrecisionCore, am permis imprimarea rapidă, de calitate superioară, la jumătate din costurile produselor laser concurente, cu un impact redus asupra mediului, după cum au demonstrat rezultatele testelor BLI”, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson pentru România și Bulgaria.

Având în vedere că din ce în ce mai multe companii descoperă beneficiile imprimării cu jet de cerneală în comparaţie cu tehnologia laser, compania de studii de piaţă IDC estimează că sectorul imprimantelor cu jet de cerneală va creşte rapid, la o rată de 10,2% (CAGR), până în 2020. Adoptarea tehnologiei cu jet de cerneală în companii creşte în special în Europa de Vest, unde piaţa de produse business cu jet de cerneală s-a extins cu 5,1% în 2015, în dauna produselor laser[4].

„Pentru a ţine pasul cu creşterea pieţei şi pentru a maximiza calitatea capetelor de printare şi productivitatea, Epson a investit masiv la nivel mondial în tehnologia cu jet de cerneală. Printre aceste investiţii se numără şi 400 de milioane de euro pentru unităţi de producţie noi și avem în plan să investim în continuare încă 185 de milioane de euro în PrecisionCore în următorii trei ani”, concluzionează Simona Decuseară.

Studiul a fost realizat  în perioada octombrie 2016 - ianuarie 2017, la cererea Epson Europe. În România, studiul a fost realizat pe un eșantion de 100 de respondenți, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Cel mai mulți dintre respondenți sunt angajați în sectorul privat din București și au poziții de middle-management.

-Sfârşit-

Note pentru editor

Despre Epson
Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare  digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenţi, sisteme de detecţie şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea  vizuală, echipamentele portabile şi robotica.
Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are aproape 73.000 de angajaţi în 91 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care operează şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

http://global.epson.com/

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.700 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de Euro. http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”  

http://eco.epson.com/

Despre studiu

Buyers Lab LLC (BLI), autoritatea independentă lider în domeniul imagisticii şi oferă informaţii, teste şi evaluări competitive, a efectuat testele în decurs de şase luni până în iulie 2015.

BLI a efectuat teste de sine stătătoare cu următoarele modele:

WorkForce Pro WF-5620 DWF

WorkForce Pro WF-5690 DWF

WorkForce Pro WF-R5690 DTWF

WorkForce Pro WF-8590 DWF

WorkForce Pro WF-R8590 DTWF

BLI a efectuat, de asemenea, următoarele teste comparative:

Test A4 (seria WF-56xx incl. RIPS) versus 5 imprimante laser concurente

Test A3 (WF-R8590 DTWF) versus 5 copiatoare A3 color rivale

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi-l pe Bruno Rost: bruno.rost@epson.eu 

Despre Buyers Laboratory LLC

Buyers Laboratory LLC (BLI) este un furnizor independent, lider pe piaţa de informaţii analitice şi servicii de testare din domeniul gestionării de documente. De peste 50 de ani, cumpărătorii se bazează pe BLI pentru a-i ajuta să diferenţieze punctele forte şi punctele slabe ale produselor şi să ia cele mai bune decizii de achiziţie, iar specialiştii de vânzări, marketing şi produse au apelat la BLI pentru informaţii competitive semnificative şi îndrumări de valoare cu privire la dezvoltarea produselor, poziţionarea competitivă, canalele de vânzări şi asistenţa de marketing. BLI oferă, de asemenea, servicii private de testare, care ajută producătorii să dezvolte şi să promoveze produse şi consumabile mai bune.

www.buyerslab.com

 


[1] Conform testelor efectuate de BLI, de-a lungul a două luni până în aprilie 2015, în comparaţie cu toate echipamentele concurente testate la momentul publicării.

[2] Conform testelor efectuate de BLI, de-a lungul a două luni până în aprilie 2015, în comparaţie cu toate echipamentele concurente testate la momentul publicării. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.epson.ro/inkjetsaving

[3] Conform testului efectuat de BLI, timp de două luni, până în aprilie 2015