Proiecții și expoziții foto susținute de Epson la ”Vama sub lumini de Oscar” 2017

Epson printează expozițiile artiștilor fotografi Christ Suspect, Steluța Popescu și Vlad Cioplea

Proiecții și expoziții foto susținute de Epson la ”Vama sub lumini de Oscar” 2017

București, 18 august 2017 – Epson susține festivalul internațional de arte vizuale ”Vama sub lumini de Oscar” (VSLO), prin realizarea de proiecții de film, dar și prin imprimarea expozițiilor foto din cadrul evenimentului. Proiecțiile vor fi realizate cu echipamentul EB-G6900WU, care redă imagini de cea mai bună calitate, de trei ori mai luminoase decât produsele concurente, datorită tehnologiei 3LCD încorporate și a luminozității ridicate atât pe alb cât și pe culoare (Colour Light Output) de 6000 de lumeni. Proiectorul are rezoluție WXGA și integrează funcția Colour Uniformity care compensează distribuția neuniformă a culorilor prin reglarea intensităţii RGB în zone individuale de pe ecran, dar și funcția de corectarea a imaginii pe „suprafeţe curbe” şi „colţuri de perete”, pentru o proiecție impecabilă inclusiv pe suprafețe neuniforme sau distorsionate. Proiectorul poate fi, de asemenea, rotit pe verticală la 360 de grade, permiţând deplasarea imaginii și va fi folosit în cadrul festivalului pentru proiecția pe un ecran de mari dimensiuni, respectiv 5x6 m. Un al doilea proiector, tot din clasa business, EB-W32, va fi folosit pentru seminariile și cursurile practice de fotografie împreună cu un ecran de proiecție cu diagonală de 1,8m. Este, de asemenea, dotat cu tehnologie 3LCD și asigură un nivel ridicat de luminozitate atât pe alb cât şi pe culoare.

Totodată, Epson a susţinut tipărirea, pentru expunerea la VSLO, a expozițiilor lui Chris Suspect, unul dintre cei mai renumiți fotografi americani, invitat special al ediției de anul acesta a VSLO, dar și pe ale fotografilor români Steluța Popescu și Vlad Cioplea. Fotografiile au fost realizate pe hârtie Epson Enhanced Matte Posterboard, în format A2+ şi A3+, cu un model predecesor al imprimantei Epson SureColor SC-P9000, în laboratorul foto Kodex. Echipamentul Epson SureColor SC-P9000 este destinat printurilor profesionale, fiind capabil să reproducă cele mai precise culori de pe piaţă datorită setului de cerneluri UltraChrome HDX de tip pigment cu zece culori şi cerneală violet şi a capului de printare Epson TFP PrecisionCore. Imprimanta asigură astfel printuri durabile, în culori bogate, naturale, fiind în același timp economică datorită cartuşelor de cerneală de mare capacitate pentru volume mari de producţie și cu un consum redus de energie.

Echipamentele Epson dedicate pasionaţilor de fotografie şi diverse tipuri de hârtie fotografică vor putea fi testate în cadrul seminarului „Redefinirea limitelor în fotografia de peisaj”, susţinut de Cornel Lazia pe 21 august 2017.

Nu în ultimul rând, Epson va recompensa câștigătorul trofeului „Vama sub lumini de Oscar” cu imprimarea unui portofoliu de 10 lucrări în format A3+, la calitate foto profesională, pentru organizarea unei expoziţii.

”Vama sub lumini de Oscar” se derulează în perioada 18 – 27 august a.c. în localitățile Vama Veche și 2 Mai și cuprinde expoziţii de fotografie, proiecţii pe plajă, seri de teatru şi concerte.