Primul sistem din lume de fabricare a hârtiei în birou prin procesare uscată ajunge în Europa

PaperLab revoluționează reciclarea la birou prin transformarea deșeurilor de hârtie în hârtie de birou care poate fi tipărită, cu ajutorul unui proces uscat

Primul sistem din lume de fabricare a hârtiei în birou prin procesare uscată ajunge în Europa

Epson, inovatorul și liderul global în tehnologie, va prezenta anul acesta pentru prima dată în Europa PaperLab - primul 1sistem din lume de fabricare a hârtiei în birou prin procesare uscată. PaperLab este capabil să producă hârtie nouă din deșeuri de hârtie mărunțite în condiții de siguranță 2cu ajutorul unui proces uscat 3şi poate produce mii de coli de hârtie reciclată pe zi.

PaperLab este ideal pentru organizaţii care trebuie să distrugă în condiţii de siguranţă informaţii confidenţiale şi să recicleze hârtie într-un mod ecologic şi sustenabil. PaperLab va fi prezentat pentru prima dată în Europa la CeBIT (Hanovra, 20-24 martie) în cadrul unei demonstrații majore a tehnologiilor Epson pentru locul de muncă inovatoare, compacte și de mare precizie.

Președintele Epson, domnul Minoru Usui, va participa la CeBIT, unde va prezenta PaperLab împreună cu cea mai recentă gamă de tehnologii concepute pentru locul de muncă. Dl. Usui va fi, de asemenea, protagonistul discursului principal al târgului, în care va vorbi despre viitorul tehnologiei la locul de muncă şi va explica cum tehnologia şi viziunea pentru viitor a companiei Epson va îmbunătăţi locul de muncă şi va îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor.

Dl. Usui a comentat, „Sunt extrem de mândru să pot prezenta PaperLab, primul sistem din lume de fabricare a hârtiei în birou care utilizează un proces uscat. PaperLab este capabil să producă hârtie nouă din deșeuri de hârtie mărunțite în condiții de siguranță şi poate produce mii de coli de hârtie reciclată pe zi.

„După ce l-am lansat în Japonia în ultima parte a anului trecut, avem în plan să începem să vindem PaperLab în Europa până în toamna anului 2018. Obiectivul nostru este să creăm un nou ecosistem de imprimare în birou în care clienţii beneficiază de imprimante cu jet de cerneală care utilizează hârtie reciclată cu PaperLab. PaperLab este ideal pentru organizaţii care trebuie să distrugă în condiţii de siguranţă informaţii confidenţiale şi să recicleze hârtie printr-un proces sustenabil.

„Viziunea mea este ca în lume să se poată imprima şi recicla oricâtă hârtie se doreşte.  Într-o zi sper să putem dezvolta sisteme PaperLab de toate dimensiunile, care să fie utilizate în fabrici, în birouri şi chiar acasă.”

Organizațiile vor putea să utilizeze PaperLab pentru a produce hârtie de dimensiuni, grosimi și tipuri diferite, de la hârtie de birou până la hârtie pentru cărți de vizită şi hârtie colorată.

Ca parte a dedicării sale faţă de sustenabilitate, Epson a creat programul Environmental Vision 2050, care are ca scop o reducere cu 90% a emisiilor de CO2 pe toată durata de viaţă a tuturor produselor şi serviciilor sale până în anul 2050.

Caracteristici PaperLab

1. Tehnologie cu fibre uscate

Separarea fibrelor

O unitate de separare a fibrelor dezvoltată de Epson descompune mecanic hârtia folosită în fibre lungi şi subţiri, fără să utilizeze apă. Toate urmele de informaţii sunt distruse instantaneu complet şi sigur.

Îmbinarea

Fibrele din hârtia folosită sunt îmbinate cu ajutorul unui material de îmbinare. Acest material este disponibil în diferite culori pentru a permite utilizatorilor PaperLab să producă hârtie de mai multe culori sau să sporească intensitatea albului hârtiei.

Modelarea

Asupra fibrelor îmbinate se aplică presiune pentru a forma noi coli de hârtie. Utilizatorii PaperLab pot produce coli A4 şi A3 cu diferite grosimi reglând setările pentru densitatea, grosimea şi forma hârtiei.

2. Securitate îmbunătăţită 

PaperLab îmbunătăţeşte securitatea informaţiile distrugând complet documentele confidenţiale. În loc să fie transportate în afara unităţii de către un contractor, deşeurile de hârtie sunt reduse on-site la nivel de fibre fine. Spre deosebire de hârtia trecută printr-un echipament de mărunţire, fibrele nu mai conţin nicio informaţie inteligibilă. PaperLab este, prin urmare, soluţia ideală pentru birourile locale ale administraţiei publice şi alte instituţii care gestionează volume mari de documente confidenţiale. Protejează datele personale şi oferă siguranţă totală instituţiilor, rezidenţilor şi clienţilor.

3. Producţia rapidă a diferitelor tipuri de hârtie

PaperLab produce prima foaie de hârtie nouă în aproximativ trei minute de la încărcarea cu deșeuri de hârtie și apăsarea butonului Start. Poate produce în jur de 720 de coli de hârtie A4 pe oră. Prin transformarea hârtiei folosite în hârtie care are o valoare mai mare, cum ar fi cea pentru copiatoare, cartonul pentru cărţi de vizită sau hârtia colorată pentru pliante, companiile şi administraţiile publice locale pot obţine orice tip de produse noi din hârtie doresc, oricând le sunt necesare.

4. Impact redus asupra mediului

PaperLab creează hârtie prin intermediul unui proces fără apă. În mod obișnuit, este nevoie de aproximativ o cană de apă pentru fabricarea unei singure coli de hârtie A4. Având în vedere că apa este o resursă prețioasă la nivel mondial, Epson a considerat că este necesar un proces uscat.

Notă: Se folosește o cantitate mică de apă pentru menținerea unui anumit nivel de umiditate în interiorul sistemului.

*1 PaperLab este primul sistem de fabricare a hârtiei în birou care utilizează un proces uscat, conform cercetării globale a companiei Seiko Epson din noiembrie 2016.
*2 Sistemul poate utiliza hârtie de copiator obișnuită de dimensiuni A3 și A4 ca materie primă.
*3 Se folosește o cantitate mică de apă pentru menținerea unui anumit nivel de umiditate în interiorul sistemului.