Imprimantele de mare capacitate cu jet de cerneală depășesc la nivel global vânzări cumulate de 30 de milioane de unități

Imprimantele de mare capacitate cu jet de cerneală depășesc la nivel global vânzări cumulate de 30 de milioane de unități

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") anunță că vânzările globale cumulate pentru imprimantele de mare capacitate cu jet de cerneală au ajuns la 30 de milioane de unități.

Epson a lansat în premieră imprimantele de mare capacitate cu jet de cerneală in Octombrie 2010, în Indonezia. Până la finalul anului fiscal 2017 (finalul lunii martie 2018), compania a introdus imprimantele în aproximativ 150 de țări și regiuni cu economii emergente, obținând o creștere anuală a procentului de astfel de produse în totalul pieței de profil. De asemenea, Epson a continuat să se mențină pe poziția de lider în ceea ce privește cota de piață 2pe segmentul acestor produse datorită recognoscibilității crescute a brandului și a numărului generos de echipamente și soluții de printare.

În anul fiscal 2018 (ce se va finaliza în Martie 2019), Epson va continua să pună accentul pe trecerea de la cartușe de cerneală convenționale la modele de ink tank de mare capacitate, cu scopul de a le profila pe cele din urmă drept metode principale de imprimare. Atât în economiile emergente, cât și în cele avansate, compania va continua să promoveze înlocuirea imprimantelor laser cu imprimante de mare capacitate cu jet de cerneală aducând pe piață echipamente foarte performante din punct de vedere financiar și extrem de ușor de utilizat. Prin aceste demersuri, Epson își propune să vândă 9.5 milioane de imprimante de mare capacitate în anul fiscal 2018 - o creștere cu 20% în comparație cu anul precedent. Aceasta ar urma să ânsemne 55% din totalul de vânzări de imprimante Epson.

Koichi Kubota, Director, senior managing executive officer și chief operating officer, Divizia de Soluții de Printare și Operațiuni, a declarat: "Imprimantele de mare capacitate cu jet de cerneală sunt mult mai prietenoase cu mediul, prezintă costuri scăzute și le acordă utilizatorilor posibilitatea să printeze cu mai puțin efort în comparație cu imprimantele laser și cele cu cartușe. Epson a transformat radical modelul de printare business și va continua să pună la dispoziția utilizatorilor din întreaga lume posibilități de printare confortabile, astfel încât aceștia să își poată exprima creativitatea și să se bucure de o productivitate crescută."

1.