Cernelurile Genesta obţin certificarea ECO PASSPORT

Certificarea ECO PASSPORT de la OEKO-TEX® confirmă că Epson susține producţia sustenabilă de textile

Milano, 19 iunie 2017 - Epson, pionier în tehnologia de imprimare digitală a textilelor,şi subsidiarele, FOR.TEX şi F.lli Robustelli, au anunţat că întreaga gama de cerneluri Genesta (acide, reactive, cu dispersare, de tip pigment şi cu dispersare prin sublimare) a obţinut certificarea ECO PASSPORT de la OEKO-TEX®.Cernelurile bazate pe apă dezvoltate de Epson în colaborare cu FOR.TEX permit imprimarea fiabilă, precisă şi cu culori rezistente, de cea mai bună calitate, pe orice tip de material textil.

Pentru a obţine certificarea ECO PASSPORT, cernelurile Genesta au trecut prin două etape de verificare stabilite de OEKO-TEX. ®În prima etapă substanţele chimice din compoziţie au fost verificate în raport cu lista de substanţe restricţionate OEKO-TEX, ®iar în a doua etapă în raport cu lista de substanţe restricţionate pentru fabricaţie, verificarea asigurând faptul că produsele certificate pot fi utilizate în producţia sustenabilă de textile ecologice, nefiind nocive pentru oameni.

Companiile de imprimare care utilizează cerneluri certificate precum Genesta se aliniază la standardele STANDARD100 by OEKO-TEX ®.

„Suntem foarte mândri că am primit certificarea ECO PASSPORT pentru toate cernelurile noastre Genesta de top pentru textile”, a declarat Tomoaki Kuwata, General Manager al departamentului de planificare strategică din cadrul companiei Epson. „Acest lucru asigură toţi utilizatorii de echipamente Monna Lisa din lume că Epson se conformează legislaţiei de mediu necesare şi este următorul pas în promovarea unei metodologii noi, sustenabile de imprimare după anteriorul ECO PASSPORT obţinut de cernelurile UltraChrome”. [1].

ECO PASSPORT este un mecanism prin care furnizorii de produse chimice pentru textile demonstrează că produsele lor pot fi utilizate în producţia sustenabilă de textile. Autentifică siguranţa substanţelor chimice utilizate în timpul producţiei de coloranţi, pigmenţi, cerneluri şi agenţi de finisare pentru textile. OEKO-TEX® este primul sistem care testează siguranţa textilelor în Europa, iar Nissenken este autoritatea exclusivă de certificare din Japonia. Certificările acoperă fiecare etapă a materiilor prime, produselor şi mediului companiei. Certificarea de produse STANDARD 100 by OEKO-TEX® are o istorie de peste 20 de ani, cu peste 160.000 de certificate emise pentru milioane de produse textile etichetate şi peste 10.000 de companii participante de-a lungul lanţului producţiei de textile. ECO PASSPORT este un protocol mai recent şi actualizat care certifică producţia sustenabilă de textile.

Cernelurile Genesta îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate în ceea ce priveşte fiabilitatea producţiei şi rezistenţa imprimărilor pentru toate fibrele. Conţinând cerneluri acide, reactive, cu dispersare, de tip pigment şi cu dispersare prin sublimare, gama Genesta acoperă un spaţiu cromatic larg şi perfect echilibrat. Cernelurile Genesta sunt ambalate în cartuşe termo-etanşate din aluminiu cu straturi multiple de unu sau trei litri, care pot fi complet epuizate, iar acest lucru este o garanţie a fiabilităţii absolute şi a pierderilor minime. Ambalajul este produs cu cea mai mare grijă şi cerneala este degazeificată complet pentru performanţe perfecte de imprimare.

Fiabilitatea superioară a cernelurilor Genesta produse de Epson face posibilă reducerea ciclurilor de curăţare a capetelor de printare şi minimizarea consumului de cerneală. Fiecare cartuş are un cip de identificare pentru a preveni încărcarea accidentală a cernelii greşite.

 

[1] ECO PASSPORT a fost obţinut de cerneala UltraChrome DS pentru seriile SC-F60, SC-F62, SC-F70, SC-F71, SC-F72 şi SC-F92 de imprimante cu sublimare SureColor, precum şi de cerneala UltraChrome DG şi de produsele auxiliare de pregătire a materialelor textile pentru imprimanta SureColor SC-F2000 destinată articolelor de îmbrăcăminte .