Futuresource confirmă că Epson a devenit principalul furnizor de proiectoare audio-video profesionale din cadrul EMEAR, după 3 ani consecutivi de creștere

Noul furnizor numărul unu de proiectoare cu peste 6.000 de lumeni

Futuresource confirmă că Epson a devenit principalul furnizor de proiectoare audio-video profesionale din cadrul EMEAR, după 3 ani consecutivi de creștere

Epson este acum principalul producător de pe piața de proiectoare audio-video profesionale și instalabile cu peste 6.000 de lumeni, conform celor mai recente date privind cotele de piață furnizate de Futuresource.  În momentul de față, Epson deține o cotă de 26,7% din piața audio-video profesională, în creștere cu aproximativ 11 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind estimată o continuă creștere și pe parcursul anului 2018 1.

Anunțul vine în contextul în care Epson înregistrează un record de creștere pe toate segmentele de proiectoare business, fiind principalul astfel de producător pentru regiunea EMEAR și țările din CSI. Cota volumului de vânzări al companiei Epson din totalul pieței de proiectoare din regiunea EMEAR și țările din CSI se află acum la 31,3%, o creștere de 120% față de numărul de unități vândute în urmă cu 6 ani 2.

La nivel mondial, Epson a deținut prima poziție pe piața de proiectoare timp de 17 ani consecutivi, cu un total al vânzărilor de proiectoare la nivel global de 22,3 milioane, începând cu 2006 3. Epson este, de asemenea, lider mondial pe piața proiectoarelor care depășesc 6.000 de lumeni.

Neil Colquhoun, director executiv al diviziei Professional Displays la Epson Europe, declară: „Epson este acum lider detașat de piață în domeniul proiectoarelor în regiunea EMEAR, depășind compania Panasonic. Creșterea rapidă a cotei noastre de piață în domeniul afișajelor profesionale și al proiectoarelor business se datorează dorinței noastre constante de a asculta nevoile clienților și, pe baza informațiilor acumulate, de a produce cele mai performante produse din segment cu ajutorul tehnologiei unice brevetate de Epson. În plus, clienții noștri nu doresc doar produse de renume mondial, ci și servicii și asistență de talie mondială asigurate de fantasticele noastre echipe din departamentele comercial și tehnic.  Investițiile noastre din aceste domenii în întreaga regiune EMEAR impulsionează toate nivelurile pieței. Se poate să nu fim întotdeauna primii pe piață însă, datorită acestui parteneriat unic cu clienții noștri, suntem cei mai buni, după cum confirmă aceste cifre.” 

 „Lansarea în urmă cu doi ani a primei noastre game de proiectoare laser, inclusiv a proiectorului nostru de 25.000 de lumeni, a reprezentat un moment foarte important pentru Epson, iar primul nostru proiector 4K nativ, lansat anul acesta la ISE, este o mostră excelentă de tehnologie, care aduce Epson în noua lume a rezoluției extrem de clare. Dispunem de cea mai puternică gamă la ora actuală de echipamente audio-video profesionale, cu un nou model compact de 20.000 de lumeni, care va fi lansat în curând pe piață, la care se adaugă soluții inovatoare pentru semnalistică și pentru sălile de conferințe. Toate acestea sunt completate de software-ul Epson, care este ușor de utilizat și care le oferă accesibilitate asupra tehnicilor avansate de proiecție chiar și utilizatorilor fără valențe tehnice.”

„Nu pot mulțumi îndeajuns partenerilor și clienților noștri pentru aceste rezultate; îi prețuim cu adevărat pe fiecare dintre ei.”

Creșterea rapidă a cotei de piață urmează lansării la începutul acestui an a unui număr de proiectoare noi de succes din segmentele business, educațional și de afișare profesională. Printre acestea s-au numărat:

  • Primul proiector 4K nativ de la Epson. EB-L12000Q este un proiector laser 3LCD puternic, de 12.000 de lumeni, conceput pentru instalații de top, fixe sau pentru închiriat, destinate evenimentelor, festivalurilor, atracțiilor turistice, amfiteatrelor de mari dimensiuni, saloanelor, centrelor comerciale și nu numai, care poate utiliza aceleași lentile compatibile 4K ca și proiectoarele din seria EB-L1000 de la Epson, pentru a oferi o adaptabilitate maximă.
  • Proiectorul EB-L20000U, primul model de la Epson din categoria populară WUXGA de 20.000 de lumeni. Acesta vine în completarea modelului EB-L25000U, proiectorul laser instalabil de 25.000 de lumeni de la Epson, care a fost lansat cu doi ani în urmă. Ambele modele dispun de o carcasă adecvată standardului industrial pentru ramele din oțel tubular, așadar acestea pot fi montate cu ușurință în orice infrastructură existentă și asigură o fiabilitate fără întreținere, precum și instalare ușoară și proiecție din orice unghi, inclusiv în modul portret.
  • O gamă nouă de proiectoare laser 3LCD creată pentru săli de conferințe, instituții de învățământ și obiective turistice. Modelele EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U și EB-L400U sunt concepute pentru a înlocui proiectoarele cu lămpi în situații în care sunt necesare soluții de 4.500 - 6.000 de lumeni și oferă diverse caracteristici, de la modelele entry-level de bază până la echipamentele extrem de specializate, care includ conectivitatea HDBaseT și duplicarea ecranului.
Volum – în funcție de regiuneEMEAREMEAREuropaEuropaCISMEACISMEA
TrimestruAF16 T4AF17 T4AF16 T4AF17 T4AF16 T4AF17 T4
Dimensiunea pieței842884397968813115371139
Cota de piață Epson18%28,9%18%28%15%36%
Cota de piață Panasonic27%24,3%27%27%28%9%
Cota de piață NEC13,3%13,7%13,8%13,1%11,5%19,4%
1) Futuresource Consulting Limited - Projectors Market Insights - WorldWide Analyser CY 2017 - 2018
2) Futuresource Consulting Limited - Projectors Market Insights - WorldWide Analyser CY 2012 - 2018
3) Futuresource Consulting Limited - Projectors Market Insights - WorldWide Analyser CY 2006 - 2018