Epson face echipă cu AVS pentru a proiecta un uriaş spectacol de lumini pe zidurile Vechiului Oraş al Ierusalimului

Douăzeci de proiectoare laser EB-L25000U sunt sincronizate, pentru a crea un spectacol de lumini uimitor, pe o suprafaţă de 4.500 m²

Epson face echipă cu AVS pentru a proiecta un uriaş spectacol de lumini pe zidurile Vechiului Oraş al Ierusalimului

24 mai 2017 Zidurile Vechiului Oraş al Ierusalimului au fost mai luminate ca niciodată, graţie puternicelor proiectoare laser instalabile Epson EB-L25000U, cu ocazia celui mai ambiţios proiect de acest gen de până în prezent. Ca parte a unuia dintre cele mai mari proiecte audio-vizuale desfăşurate vreodată în Israel, douăzeci de proiectoare au fost sincronizate pentru a da viaţă unei suprafeţe de 4.500m² de pe zidurile Vechiului Oraş, cu imagini colorate animate, în timp ce sute de drone iluminate creau forme şi mesaje pe cer.

Proiectul, care se desfăşoară în toată splendoarea sa în fiecare zi, între Poarta Jaffa şi Grădina Habonim, aduce laolaltă puterea celor mai recente tehnologii de proiecţie laser şi cu drone pe zidurile vechi de aproape cinci sute de ani, pentru a spune povestea oraşului prin imagini vii şi colorate, într-un mediu cu temperaturi ridicate şi cu mult praf, care se poate dovedi foarte dificil pentru proiectoare.

„Atunci când am fost abordaţi pentru a realiza unul dintre cele mai mari proiecte multimedia desfăşurate vreodată în Israel, ne-a fost clar că, pe lângă imaginaţie, trebuia să venim cu o întreagă lume de idei şi materiale care să rupă barierele existente, folosindu-ne de tot ce este mai nou în materie de tehnologie”, spune Malki Shem-Tov, coproducător şi CEO asociat al AVS, una dintre cele mai mari şi mai specializate companii de soluţii multimedia din Israel, care oferă expertiză profesională extensivă şi capacităţi tehnice de top, acumulate cu ocazia a numeroase evenimente majore.

Douăzeci de proiectoare şi şase kilometri de cablu

Pe lângă cele douăzeci de proiectoare Epson, asistaţi de cei de la S.A. Systems Ltd., un partener strategic al Epson Israel, AVS a utilizat şase kilometri de fibră optică pentru a transmite imaginile către proiectoare, precum şi o sută de huburi. „Rezultatul final de care israelienii s-au putut bucura în seara deschiderii, şi care va putea fi văzut până la mijlocul lunii iulie 2017, vine după mai bine de două luni de planificare intensivă”, spune Lee Harrison, manager de dezvoltare al diviziei de afişaje profesionale a Epson Europe, care s-a deplasat în Israel pentru a supraveghea şi pentru a oferi sfaturi la punerea în scenă a acestui proiect uriaş.

„Echipa AVS, condusă de CEO-ul asociat şi directorul tehnic, Assaf Shem-Tov, a ales modelul EB-L25000U, cel mai puternic şi mai avansat proiector laser de la Epson, lucru care a adus Epson într-o eră cu totul nouă a proiecţiilor fixe la scară mare”, continuă Harrison. „Noul nostru proiector de referinţă, care este deja folosit pentru conferinţe, evenimente în aer liber şi spectacole de anvergură în întreaga lume, este mai uşor şi mai mic decât modelele concurente¹, însă oferă o sursă de lumină foarte puternică, de 25.000 de lumeni. De asemenea, este extrem de fiabil şi foarte rezistent la mediile dificile, calităţi esenţiale atunci când trebuie să funcţioneze fără întrerupere la temperaturi de 35 de grade şi în condiţiile de praf specifice Ierusalimului.”

O soluţie durabilă pentru cele mai dificile medii

Conform spuselor lui Oren Fleisher, CEO al Epson Israel, noile proiectoare laser marchează un salt important înainte din punct de vedere al performanţei şi întăresc poziţia de lider a companiei pe piaţa proiectoarelor. Acesta spune: „Epson a fost desemnat de Futuresource² ca fiind producătorul de proiectoare numărul 1 în lume. Luăm foarte în serios toate aspectele ce însoţesc această poziţie de lider de piaţă, în special într-un mediu puternic concurenţial. O parte a succesului nostru o reprezintă, de asemenea, poziţia de lider în domeniul inovaţiei globale. Scopul nostru, după cum o arată şi acest proiect, este să luăm ceva ce nimeni nu credea posibil şi pentru care nu se găsise nicio soluţie şi să fim catalizatorul care duce soluţia un pas mai departe, ţinând cont, în acelaşi timp, de cerinţele specifice ale clienţilor noştri.”

Modelul durabil şi fiabil EB-L25000U s-a dovedit a fi soluţia perfectă pentru mediul cald şi plin de praf în care a trebuit să funcţioneze. De asemenea, a fost uşor de montat, mulţumită unui sistem de răcire optimizat, care permite proiectorului să fie instalat şi să proiecteze din orice unghi, precum şi unei structuri formate dintr-un cadru cu tuburi şi o placă de bază rezistente, care previne deteriorarea cauzată de loviturile din timpul transportului şi montării. În plus, o unitate optică etanşă şi o construcţie cu disc de fosfor anorganic asigură 20.000 de ore de funcţionare fiabilă³, fără a fi nevoie de întreţinere, ceea ce înseamnă că organizatorii festivalurilor de acest gen nu mai trebuie sa intervină odată ce echipamentele sunt montate şi pot fi siguri că se vor bucura de o prestaţie continuă, fără probleme.

-Sfârşit-

¹ Începând cu septembrie 2016.

² Cea mai mare cotă de piaţă pentru proiectoarele de cel puţin 500 lumeni. Studiu realizat de Futuresource Consulting Limited pentru perioada 2001-2016.

³ Timpul aproximativ până când luminozitatea scade cu 50 % de la prima utilizare. Măsurat printr-un test de acceleraţie, care estimează utilizarea a 0,04 - 0,20 mg/m3 de particule. Timpul variază în funcţie de condiţiile şi mediul de utilizare.