Epson şi Mercedes-AMG Petronas Motorsport creează primul pit-stop fluorescent din lume

Epson dă un nou look pit stop-ului la Formula 1™

15 septembrie 2017 În așteptarea cursei nocturne din celebrul Grand Prix de Formula 1 de la Singapore Epson a creat primul primul pit stop fluorescent din lume. În proiect, Epson a combinat produsele Epson lidere de piaţă cu excelenţa dovedită a campioanei mondială en-titre în clasamentul constructorilor de Formula 1™, Mercedes-AMG Petronas Motorsport, în care activează triplul campion mondial, Lewis Hamilton.

Epson a început prin transformarea mașinii de curse Mercedes-AMG Petronas într-un monopost fluorescent. Folosind o imprimantă din seria Epson SureColor SC-S echipa de design Mercedes-AMG Petronas Motorsport a imprimat autocolant auto cu materiale fluorescente, permițând astfel primul service tehnic la o întrecere de Formula 1 în condiții de întuneric. Același materiale reflectorizante au fost purtate și de membrii echipajului.

Efectul a fost amplificat printr-o proiecție luminoasă pe pit-stop realizată cu modelul de top Epson EB-L25000U, primul proiector laser 3LCD din lume şi cel mai luminos, cu 25.000 de lumeni şi amplificare 4K, conceput pentru producţie dinamică şi de mare impact¹.

Conceptul a fost realizat pentru a încuraja fanii de Formula 1 să privească pit-stopurile într-o lumină cu totul nouă, demonstrând, în acelaşi timp, superioritatea tehnologică globală a companiei Epson şi a echipei Mercedes-AMG Petronas Motorsport, într-un mod captivant.

Următoarea cursă din calendarul pe 2017 se desfăşoară în Singapore, unde Mercedes-AMG Petronas Motorsport va încerca să îşi consolideze avansul în clasament în cadrul acestei celebre curse nocturne de F1. Cele peste 1.600 de lumini de pe faimosul circuit urban sunt de patru ori mai puternice decât nocturnele majorităţii stadioanelor de fotbal, realizând un spectacol apreciat de fanii din toată lumea. Pentru a celebra această cursă nocturnă, monopostul a fost lansat de Epson şi Mercedes-AMG Petronas în weekendul Marelui Premiu din Singapore (15-17 septembrie 2017).

Pit-stopul fluorescent face parte dintr-o serie de colaborări inovatoare dintre Epson şi Mercedes-AMG Petronas, printre care se numără campania ”#LewisGetsInked” de anul trecut şi ”Provocarea rezervorului de cerneală a lui Lewis Hamilton din 2017” ( https://www.epson.co.uk/lewisgetsinked).

Un clip video despre primul pit-stop fluorescent va fi disponibil în scurt timp pe canalele Epson.

Ian Cameron, manager general de brand şi comunicare în cadrul companiei Epson, a declarat: „Parteneriatul nostru cu Mercedes-AMG Petronas Motorsport s-a concentrat întotdeauna pe colaborare, pentru a realiza inovaţii şi performanţe în domeniile noastre. Pit-stop-ul fluorescent este atât inovator, cât şi incitant și demonstrează perfect cât de adaptabile şi practice sunt produsele noastre în cele mai neobişnuite şi remarcabile medii. Suntem încântaţi de rezultate.”

Victoria Vowles, Marketing Operations Director, Mercedes-AMG Petronas Motorsport, a declarat „Este întotdeauna o plăcere să lucrăm cu Epson pentru a crea aceste concepte moderne şi inovatoare. Faptul că Epson utilizează tehnologie avansată pentru a oferi performanţe se aliniază perfect cu ceea ce încercăm să realizăm în Formula 1. Pit-stopurile fac parte din experienţa Formulei 1, astfel că posibilitatea de a lucra cu Epson şi cu produsele lor inovatoare pentru a aduce o perspectivă nouă în acest proces a fost foarte incitantă.”

Consultaţi site-ul Epson local pentru detalii despre Epson seria SureColor SC-S, EB-L25000U şi alte produse Epson. http://global.epson.com/web_sites.html

Reţineţi că numele şi disponibilitatea produselor variază în funcţie de regiune.

1. Conform cercetării Seiko Epson (din august 2016).

 

-Sfârşit-