Epson și AED încheie un acord în valoare de zeci de milioane de euro

Epson, lider mondial pe piața de proiectoare, a încheiat un acord în valoare de zeci de milioane de euro cu AED, lider pe piața de închirieri și distribuție de proiectoare din Benelux.

Epson și AED încheie un acord în valoare de zeci de milioane de euro

București, 27 octombrie – Epson, lider mondial pe piața de proiectoare, a încheiat un acord în valoare de zeci de milioane de euro cu AED, lider pe piața de închirieri și distribuție de proiectoare din Benelux. Epson va livra către AED 130 de proiectoare laser, dintre care 70 de unități EB-L1505U, unul dintre cele mai luminoase proiectoare cu tehnologie 3LCD de pe piață.

Thierry Heldenbergh, managing director AED Display, a precizat: „AED a fost dintotdeauna asociat cu cele mai noi tehnologii de pe piață. Am ales Epson deoarece au îndeplinit și chiar au depășit standardele noastre de exigență în ceea ce privește durabilitatea, versatilitatea și luminozitatea proiectoarelor. Modelele Epson redau culori și imagini de o calitate superioară. În calitate de lideri pe piața de închirieri de echipamente și distribuție din Benelux, apreciem investiția semnificativă pe care a făcut-o Epson în noua gamă de proiectoare laser, fapt ce ne permite să oferim clienților o calitate excepțională a serviciilor.”

Neil Colquhoun, director executiv Professional Displays Epson Europe, a adăugat: „Suntem încântați să anunțăm parteneriatul cu AED. Epson a înregistrat creșteri considerabile în urma lansării noii game de proiectoare instalabile echipate cu tehnologia 3LCD, iar AED este un partener cu o bogată experiență atât pe piața închirierii de proiectoare, cât și pe segmentul de vânzări. Acest acord va oferi ambelor companii o oportunitate de creștere.”

EB-L1505 este printre cele mai luminoase proiectoare laser cu tehnologie 3LCD de pe piață, fiind surclasat doar de proiectorul EB-L25000[1] de la Epson. EB-L1505 este mai mic și mai ușor decât produsele concurente[2], iar datorită funcției de rotație la 360°, oferă flexibilitate în instalare, fiind prevăzut cu o unitate optică integrată și un disc rotativ anorganic din fosfor, care asigură 20.000 de ore de utilizare fără întreținere[3], făcând față chiar și în spații precum sălile de concerte și de teatru.

Epson este lider mondial pe piața de proiectoare, menținându-și această poziție în ultmii 15 ani[4].

Epson a înregistrat vânzări globale cumulate de 20 de milioane de unități pentru proiectoarele cu tehnologie 3LCD. Printre cele mai noi proiectoare cu tehnologie 3LCD de la Epson se numără cel mai luminos proiector 3LCD din lume de 25.000 de lumeni[5], compania fiind primul producător de proiectoare care a fabricat panouri 3LCD anorganioce cu o sursă de lumină laser.

Beneficiile proiectoarelor laser cu tehnologie 3LCD de la Epson:

Calitatea imaginii

Datorită faptului că sunt dotate cu o sursă de lumină  performantă, proiectoarele laser cu tehnologie 3LCD de la Epson sunt potrivite pentru locații precum amfiteatre sau săli de concerte. Folosind tehnologia proprietară Epson 3LCD, noile proiectoare pot reproduce imagini spectaculoase cu un grad superior de luminozitate.

Fiabilitate

Panourile originale LCD de la Epson și discul din fosfor sunt fabricate dintr-un material anorganic, oferind o rezistență superioară la lumină și căldură. Aceste tehnologii au fost combinate pentru a obține un proiector laser care redă imagini vibrante și luminoase pentru o perioadă foarte mare de timp, cu 20.000 de ore de utilizare fără întreținere.

Flexibilitate

Gama de proiectoare laser 3LCD de la Epson a fost concepută pentru a se potrivi cu toate tipurile de locații și aplicații. Lentilele se pot roti la 360°, această funcție permițând instalarea proiectoarelor în diferite locații pentru proiecții video, semnalistică și alte tipuri de aplicații.


Note pentru editor

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte și precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală și sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenți, sisteme de detecție și roboți industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovațiilor și depășirii așteptărilor clienților în ceea ce privește imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 73.000 de angajați în 91 de companii din întreaga lume şi se mândrește cu contribuțiile aduse comunităților în care își desfășoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

www.global.epson.com

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.700 de angajați, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de Euro. http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”  

http://eco.epson.com/

Despre AED

AED Rent a fost înființată în Belgia în 1985, ca o companie de închirieri echipamente de sunet și lumini. În prezent, grupul AED (AED Rent, AED Display, AED Distribution, AED Store, AED Lease, AED Second Hand și AED Studios) este unul dintre principalii jucători din industria audio-video europeană, având peste 250 de angajați în 5 țări (Belgia, Olanda, Germania, Franța și Marea Britanie). Grupul AED furnizează utilizatorilor AV profesioniști echipamente video, de lumini și de sunet, inclusiv accesorii, atât pentru închiriere, cât și pentru vânzare (noi și second-hand), oferind în același timp și servicii de reparații și leasing.


[1] Unele lentile pe distanță scurtă și foarte lungă nu livrează 25.000 de lumeni.

[2] Din septembrie 2016, modelul de 12.000 de lumeni este mai mic cu 18% și mai ușor cu 8% față de produsele concurente. Dimensiunile EB-L1505U / EB-L1500U (W586 x D467 x H185) și greutatea de 22kg, în comparație cu Panasonic PT-DZ13K (W530 x D548.5 x H200 ) și greutatea de 24kg, îl fac cel mai mic și mai ușor proiector de 12.000 de lumeni de pe piață

[3] Durată aproximativă până când luminozitatea scade cu 50%, comparativ cu prima utilizare. Măsurată prin testul de accelerare presupunând o utilizare de 0.04 - 0.20 mg/m3 de emisii de particule. Durata este condiționată de modul de utilizare și mediu.

[4] Cea mai mare cotă de piață pentru proiectoarele de cel puțin 500 de lumeni. (Sursa: Futuresource Consulting Limited, 2001-2015)

[5] Din septembrie 2016.