Epson se angajează ca până în 2050 să aducă nivelul emisiilor de carbon sub zero şi să nu mai consume resurse subterane epuizabile

Noul Preşedinte al Epson Europe, Yoshiro Nagafusa, prezintă viziunea Epson orientată pe sustenabilitate

Epson se angajează ca până în 2050 să aducă nivelul emisiilor de carbon sub zero şi să nu mai consume resurse subterane epuizabile

Europa, 8 iunie 2021- Compania de tehnologie globală Epson și-a prezentat viziunea orientată pe sustenabilitate, care include un angajament de reducere a emisiilor de carbon în conformitate cu scenariul de 1.5℃ până în 2030. Compania se va alătura RE100, un colectiv global de companii dedicate energiei 100% regenerabile, şi îşi propune să atingă acest obiectiv până în 2023. Epson s-a angajat, de asemenea, ca până în 2050 să aducă nivelul emisiilor de carbon sub zero şi să nu mai consume resurse subterane epuizabile. Compania va face public în mod regulat progresul global privind acest obiectiv.

Noul Preşedinte Epson Europe, Yoshiro Nagafusa

Yoshiro Nagafusa, care a fost numit Preşedinte al Epson Europe la data de 1 aprilie 2021, declară cu privire la acest angajament: „În cadrul Epson, aspirăm să ne desfășuram activitatea și să dezvoltăm tehnologii în moduri care pot sprijini societatea în provocările actuale cu care se confruntă și există puține probleme mai importante decât schimbările climatice. Sunt deosebit de mândru să preiau acest rol de conducere a Epson Europe într-un moment în care intrăm într-o nouă fază pentru companie. Aştept cu nerăbdare să conduc operaţiunile noastre europene într-un context în care acționăm pentru a reduce impactul produselor şi serviciilor Epson şi al lanţurilor de aprovizionare asupra mediului înconjurător.”

Înainte de numirea sa ca preşedinte, domnul Nagafusa a fost Senior Vice President la Epson Europe, având responsabilitatea de a optimiza infrastructura şi operaţiunile de vânzări din regiunea CISMEA. În cei peste 30 de ani petrecuți în cadrul companiei, domnul Nagafusa a deţinut o serie de funcţii de conducere în cadrul Epson, atât în Europa, cât şi la nivel global.

Viziunea Epson reînnoită pentru 2025 și Viziunea Epson privind mediul înconjurător pentru 2050

Epson a anunțat recent Noua viziune Epson pentru 2025, o nouă viziune corporativă care urmărește conducerea companiei către obiectivele sale de realizare a sustenabilității și de îmbogățire a comunităților. Angajamentele și realizările solide ale companiei Epson în materie de sustenabilitate fac ca aceasta să se încadreze deja în primele zece dintre toate companiile măsurate de cadrul de sustenabilitate al furnizorului de informații din industrie - IDC, având un calificativ mai mare decât media tuturor indicilor măsurați. Viziunea revizuită Epson privind mediul înconjurător pentru 2050 consolidează aceste obiective, pe măsură ce compania încearcă ca, până în anul 2050, să aducă nivelul emisiilor de carbon sub zero şi să nu mai consume resurse subterane epuizabile, printr-un program de decarbonizare, de închidere a buclelor de consum al resurselor, de reducere a impactului clienților asupra mediului înconjurător și de dezvoltare a unor tehnologii inovatoare pentru mediul înconjurător.

Simona Decuseară, National Sales Manager Epson România și Bulgaria, adaugă: „Noua Viziune pentru 2050 privind mediul înconjurător și noua noastră afiliere la inițiativa RE100 sunt momente importante pentru compania noastră. Această viziune reînnoită este o dovadă a evoluției de până acum a companiei noastre şi a progresului pe care ne dorim să îl înregistrăm în continuare, stabilind obiective ambiţioase şi măsurabile. Sunt inspirată de angajamentul personalului Epson din întreaga Europă de a implementa această viziune şi am încredere absolută în capacitatea noastră de a realiza acest lucru împreună.”

RE100

În data de 15 aprilie, Epson a anunţat că se va alătura RE100, un colectiv global de companii mari şi influente, dedicate energiei 100% regenerabile. Epson progresează rapid către acest obiectiv, anunțând pe 26 martie 2021 că toate centrele din Prefectura Nagano vor trece la energie 100% regenerabilă de la 1 aprilie 2021. Aceste știri vin în completarea anunțului din 16 martie făcut de Epson cu privire la faptul că toate sediile grupului, din întreaga lume, își vor satisface nevoile de energie electrică din surse de energie 100% regenerabilă până în anul 2023.

Sfârşit

Despre Epson

Epson, lider global în tehnologie, s-a dedicat co-creării sustenabilității și îmbogățirii comunităților prin utilizarea tehnologiilor sale eficiente, compacte și de precizie și a tehnologiilor digitale pentru a conecta oameni, lucruri și informații. Compania se concentrează asupra rezolvării problemelor societale prin inovații în imprimarea acasă și la birou, în imprimarea comercială și industrială, în procesele de fabricație, în artele vizuale și în stilul de viață. Epson va ajunge pe minus în privința emisiilor de carbon și va renunța complet la utilizarea resurselor subterane epuizabile, cum ar fi petrolul și metalele, până în anul 2050. Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson global generează vânzări anuale de peste 1 trilion JPY.

global.epson.com/