Epson se alătură organizației CSR Europe

Compania își reafirmă angajamentul față de oameni și mediu

Epson se alătură organizației CSR Europe

Epson anunță intrarea în organizația CSR Europe ca membru corporate pentru a-și consolida angajamentul față de CSR la nivel global și în Europa. Aderarea Epson la această organizație are loc într-o perioadă în care responsabilitatea socială devine din ce în ce mai importantă pentru companiile din Europa. Epson și CSR Europe se angajează să asigure dezvoltarea continuă a acesteia. În plus, având în vedere directivele Comisiei Europene în privința raportării nefinanciare publicate în luna iunie 2017, acesta este un moment important pentru a intensifica eforturile de CSR și a stimula progresul internațional în acest domeniu.

De la eliminarea clorofluorocarburilor în anii nouăzeci, la obiectivul actual de reducere a emisiilor de CO2 cu 90% pe întreaga durată de viață a tuturor produselor și serviciilor până în 2050, Epson își asumă în mod serios angajamentul de a asigura durabilitatea mediului. Ca furnizor de tehnologie de vârf, cu tehnologiile sale eficiente, compacte, specifice echipamentelor inkjet, comunicațiillor vizuale, dispozitivelor portabile și sistemelor robotice, Epson s-a străduit să îmbunătățească impactul său și al clienților săi asupra mediului. În plus, Epson include responsabilitatea socială și standardele înalte de management al lanțului de aprovizionare la nivel internațional ca părți esențiale ale eticii sale corporative. Obiectivul Epson este acela de a îmbunătăți procesele business și de activitate curentă, pentru eliminarea muncii repetitive și orientarea resurselor către tehnologii inovatoare și de înaltă performanță de care clienții să beneficieze.

„Considerăm că sunt necesare eforturi susținute de responsabilitate socială în Europa. De aceea suntem încântați să ne alăturăm celorlalte 48 de companii membre ale CSR Europe, care sunt toate aliniate la obiectivul comun de accelerare a principiilor, bunelor practici și standardelor CSR în Europa”, declară Henning Ohlsson, Directorul CSR al Epson Europe. Acesta adaugă: „Împreună, considerăm că putem asigura durabilitate și o societate în care oamenii se bucură de un stil de viață sigur, productiv și sănătos.”

Stefan Crets, Director executiv, CSR Europe: „Alăturându-se unei organizații lider în domeniul durabilității, precum CSR Europe, Epson își demonstrează angajamentul față de durabilitatea europeană și globală. Aceasta este o oportunitate pentru îmbunătățire continuă și învățare reciprocă. În plus, aceasta va permite angajarea în colaborări de vârf în domenii cheie definite de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, care constituie nucleul programului de afaceri al CSR Europe.”

Tehnologiile Epson au la baza principiul japonez de producție cunoscut sub numele de monozukuri. „Datorită acestui principiu și convingerii noastre fundamentale că hardware-ul excelent este cheia unei societăți care avansează, am reușit să aducem pe piață tehnologii inovatoare și durabile”, adaugă Henning Ohlsson, Directorul CSR al Epson Europe. El a continuat: „Atunci când privim rezultatele testelor din domeniu și comparațiile cu imprimantele noastre cu jet de cerneală, de exemplu, numerele vorbesc de la sine. Dacă alegerea companiilor este să investească în tehnologii de imprimare cu jet de cerneală, acestea pot obține până la 99% mai puține deșeuri, zero gaze de ozon, cu 92% mai puțin CO 2cu până la 96% mai puțină energie consumată 1. Dacă punem aceste aspecte în context, respectiv, dacă toate companiile ar trece la imprimarea cu jet de cerneală, s-ar economisi o cantitate de energie suficientă pentru a alimenta cel puțin 507.000 de locuințe din întreaga Europă 2.”

Despre CSR Europe

CSR Europe este principala rețea antreprenorială europeană pentru Responsabilitate socială corporativă. Prin intermediul rețelei sale de  48 de companii membre și  42 de organizații CSR naționale, aceasta cuprinde peste 10.000 de întreprinderi și acționează ca o platformă pentru cele care doresc să sporească creșterea durabilă și să contribuie pozitiv la societate. În misiunea sa de a avansa programul de durabilitate, CSR Europe trece dincolo de frontierele europene și colaborează cu organizații CSR din alte regiuni din întreaga lume. CSR Europe adaugă la inițiativa sa „Enterprise 2020” programul „Sustainable Business Exchange”, care dezvoltă inițiative cu participare multiplă, care abordează Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă a ONU.

[1] Cercetare efectuată de BLI, 2015
[2] Cifre pe țară europeană: Germania (170.000 de locuințe); Marea Britanie (60.000 de locuințe); Franța (56.000 de locuințe); Italia (95.000 de locuințe); Spania (24.000 de locuințe); WE15 și Grecia (507.000 de locuințe)