Epson prezintă soluții versatile de robotică la Motek 2017

Roboţii cu patru şi şase axe sunt potriviți pentru utilizări industriale diverse

11 septembrie 2017 – Epson va prezenta gama extinsă de automatizări pentru fabrici realizate cu roboți SCARA şi cu şase axe, la standul companiei din cadrul târgului internaţional de automatizare în producţie şi asamblare Motek 2017 (Messe Stuttgart, Hala 7, Standul 7125).

Pe lângă modelele lansate recent din seria SCARA T3, roboţi universali entry-level potriviți pentru activități de preluare şi plasare, vor mai fi făcute demonstrații de viteză și precizie în scenarii reale cu roboţii SCARA din seriile G3 şi LS.

La stand vor mai fi prezentați roboți cu şase axe din seriile N2, C4 şi C8 care vor efectua diferite operațiuni, inclusiv un robot C8 cu modul cu senzor de forţă S250 care va executa operaţiuni de asamblare sofisticate. Diferitele tipuri de controlere din seria RC vor demonstra cum pot opera mai mulţi roboţi simultan şi vor executa diferite sarcini de control pentru celula de lucru. La standul Epson vor fi prezentate, de asemenea, soluţii specializate de la companii partenere, inclusiv Compar AG din Elveţia şi KTW GmbH.

Volker Spanier, şeful departamentului de automatizare pentru fabrici din cadrul Epson Europe, explică: „Clienţii cer standarde foarte înalte pentru automatizare, fiind, în acelaşi timp, foarte atenţi în ceea ce priveşte preţurile. În seria T3 am introdus un robot universal cu preţ redus şi performanţe superioare, ceea ce ne permite să îndeplinim şi mai multe dintre cerinţele foarte specializate ale clienţilor noştri cu privire la viteză şi precizie. Unităţile T3 se potrivesc gamei, alături de modelele SCARA de top din seriile G3 şi LS, proiectate pentru condiţii şi mai solicitante, precum şi de roboţii cu şase axe din seriile N2, C4 şi C8, care oferă o gamă largă de manevre.”

Roboţi SCARA                                                

Portofoliul Epson SCARA include patru tipuri de modele: seria G care se remarcă prin precizie, viteză şi deplasare fără vibraţii; seria RS concepută pentru situaţii în care utilizarea optimă a spaţiului disponibil este esenţială și seria LS care oferă un set optim de caracteristici la un preţ rezonabil. Seria T oferă modele universale excepţionale la preţuri entry-level.

Senzor de forţă pentru seria S250

Seria Epson S250 oferă cinci senzori de forţă, bazaţi pe principiul piezo, pentru măsurarea cu mare precizie a forţei şi cuplului. Seria a fost proiectată pentru a oferi o soluţie integrată, în principal pentru roboţii Epson cu şase axe, dar poate fi folosită şi pe roboţii SCARA. Noii senzori oferă o durată de viaţă foarte lungă, un design uşor şi compact şi o precizie excelentă cu sensibilităţi de la 0,1 N în sus. Sunt, astfel, ideali pentru sarcini foarte delicate, precum combinarea componentelor electronice.

-Sfârşit-