Epson, partener la cel mai complex festival din România dedicat artelor vizuale contemporane

Opt videoproiectoare Epson vor fi utilizate în cadrul Festivalului Amural din Brașov pentru proiecții de filme și video-mapping. Imprimantele foto Epson vor printa 360 de imagini pentru două expoziții de fotografie de excepție

Epson, partener la cel mai complex festival din România dedicat artelor vizuale contemporane

București, 30 august – Epson susține arta vizuală contemporană prin participarea la cea de-a doua ediție a Festivalului Amural, cel mai complex festival din România dedicat artelor vizuale contemporane.

În cadrul evenimentului desfășurat în perioada 1-4 septembrie la Brașov, Epson va pune la dispoziția organizatorilor videoproiectoare și imprimante pentru activitățile de video-mapping, cinema, dar și pentru expoziții.

Opt proiectoare vor fi utilizate pentru proiecții, noutatea evenimentului din acest an fiind video-mappingul. 14 artiști video își vor expune creațiile în cadrul festivalului. De asemenea, unul dintre proiectoarele Epson va fi utilizat pentru proiecțiile de filme din curtea colegiului Aprily Lajos din Brașov.

Epson va furniza astfel patru proiectoare EB-Z10005 cu lentilă standard care dispun de o luminozitate de 10.000 de lumeni, oferind imagini clare, în culori vii, la rezoluție XGA. Un alt model de proiector ce va fi furnizat de Epson pentru Festivalul Amural este  EB-Z9750U care dispune de o luminozitate de 7.500 de lumeni și include o gamă largă de opțiuni pentru lentilă. Tot o luminozitate de 6.000 de lumeni are și modelul EB-G6900WU Full HD cu funcții inovatoare cum ar fi corecția imaginii pe suprafețe curbe şi colțuri de perete, pentru ca imaginile să fie proiectate pe suprafețe neuniforme fără a fi distorsionate. De asemenea, pentru proiecțiile de filme, la festivalul de la Brașov vor fi folosite EB-1960, un proiector de 5.000 de lumeni care îmbină rezultatele de înaltă calitate, funcțiile cu valoare adăugată și accesibilitatea și EB-1985 care furnizează imagini clare, chiar şi pe lumină diurnă, datorită luminozității de 4.800 lumeni.

Toate cele 5 modele de proiectoare Epson care vor fi utilizate în cadrul Festivalului Amural sunt dotate cu tehnologia 3LCD. Tehnologia patentată Epson folosește un motor optic pe bază de semiconductoare cu 3 cipuri pentru a oferi culori incredibil de luminoase şi de realiste, creând un nivel uimitor de autenticitate.

Totodată, Epson va fi partenerul expozițiilor de fotografie din zona Turnul Alb unde vor fi expuse 360 de lucrări tipărite în format A1, A2, A3 sau A4..

Pentru printarea fotografiilor de format A4 şi A3 a fost folosit modelul ITS L1800, o imprimantă A3+ compactă, cu șase culori care imprimă fotografii în aproximativ trei minute. Mai mult, sistemul său de recipiente de cerneală de mare capacitate permite tipărirea a 1.500 de fotografii, fără a fi necesară reumplerea. Lucrările de format A2 şi A1 au fost tipărite cu imprimanta SureColor SC-P7000. Fiind echipată cu un set de cerneluri UltraChrome HDX de tip pigment cu zece culori, SC-P7000 poate reda 98% din codurile Pantone®[1] pentru a crea rezultate de o calitate superioară, de mare precizie, în culori strălucitoare. Datorită rezistenţei superioare la lumină, printurile vor continua să arate excelent mult timp după ce sunt create. De fapt, printurile pe hârtie fotografică lucioasă premium pot rezista până la 60 ani.

“Deși este de abia la cea de-a doua ediție, festivalul Amural are deja un renume datorită modului în care este transpusă artavizuală în diverse forme de expresie, de la fotografie, pictură, până la video-mapping, una dintre cele mai în vogă metode de exprimare artistică. Ne bucurăm că putem fi partenerii acestui tip de eveniment care a adunat deja anul trecut peste 14.000 de vizitatori și cu siguranță, anul acesta, va avea un succes și mai mare datorită celor 80 de artiști din România și din afara țării care vor fi prezenți în cele 20 de locații ale festivalului”, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing manager Epson România și Bulgaria.

La ediția din acest an, vor mai avea loc expoziții de pictură murală unde trei artiști, Mr. Thoms (Italia), Obie Platon și The Orion, își vor expune creațiile, expoziții de ilustrație aferente unui număr de 10 artiști, alte 11 expoziții realizate de artiști naționali și internaționali de visual poetry, două expoziții de pictură, alte două de GIF-uri virale și o expoziție de design grafic concepută de Radu Manelici.

După prima ediție, Festivalul Amural s-a ales cu trei trofee la Premiile Anului în Cultură de la Brașov: Festivalul Anului, Debut și Expoziția Anului. Mesajul principal al evenimentului este acela că Amural este un festival orientat către oameni, creat ca o experiență care să-i bucure și să-i inspire.


Note pentru editor

Despre Epson

Epson este lider global în tehnologie, dedicat stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în domenii precum imprimarea, comunicarea vizuală, calitatea vieţii şi producţia. Gama de produse Epson cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală, sisteme de imprimare şi proiectoare 3LCD până la roboţi industriali, ochelari inteligenţi şi sisteme de detecţie şi se bazează pe tehnologii originale compacte, economice şi de mare precizie.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are aproape 70.000 de angajaţi în 94 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care operează şi cu eforturile permanente de a reduce problemele de mediu.

www.global.epson.com

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.700 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2014 au fost de 1.551 milioane de Euro. http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”  

http://eco.epson.com/

 

[1]PANTONE® este proprietate a Pantone LLC. Acoperire de 98 % a paletei de culori solide din Ghidul PANTONE, bazată pe hârtia de testare albă semi-mată Epson, imprimată cu ajutorul driver-ului de imprimantă Epson, la 2.880x1.440 dpi. Acoperirea PANTONE poate varia atunci când se imprimă cu un software RIP terţ.