Epson PaperLab sosește în Europa

Revoluționează reciclarea la birou prin transformarea deșeurilor de hârtie în hârtie de birou care poate fi tipărită, cu ajutorul unui proces uscat

Epson PaperLab sosește în Europa

Epson, inovatorul și liderul global în tehnologie, va prezenta PaperLab în Europa pentru prima dată, anul viitor. PaperLab este primul1 sistem compact de fabricare a hârtiei de birou din lume, capabil să producă hârtie nouă din deșeuri de hârtie mărunțite în condiții de siguranță*2 cu utilizarea minimă a apei*3.

Conceptul PaperLab va fi prezentat pentru prima dată în Europa la CeBIT (Hanovra, 20-24 martie) în cadrul unei demonstrații majore a celei mai recente, inovatoare, compacte, eficiente ecologic și de mare precizie tehnologii pentru locul de muncă de la Epson. Președintele Epson, domnul Minoru Usui, va participa la CeBIT pentru a prezenta PaperLab și pentru a lansa cea mai recentă gamă de tehnologii inovatoare pentru locul de muncă.

Domnul Minoru Usui, președintele Epson, a comentat, „Odată cu lansarea PaperLab, Epson se angajează să dezvolte tehnologii cu adevărat inovatoare și eficiente ecologic, concepute pentru transformarea comportamentelor și practicilor de la locul de muncă. PaperLab poate recicla deșeurile de hârtie din birou cu ajutorul unui proces uscat, creând astfel un „ecosistem” de birou care reduce emisiile de CO2, sporește economiile în legătură cu colectarea, debarasarea și logistica, asigură eliminarea în siguranță a documentelor confidențiale și economisește apă, care este utilizată în volume uriașe în procesele de reciclare tradiționale.”

PaperLab va deveni în curând disponibilă pe piața din Japonia. Organizațiile vor fi capabile să utilizeze PaperLab pentru a produce hârtie de dimensiuni, grosimi și tipuri diferite, de la hârtie de birou și hârtie pentru cărți de vizită, la hârtie colorată și parfumată. Programul de lansare pentru celelalte regiuni încă nu a fost stabilit.

„Ca parte a eforturilor sale pentru durabilitate, Epson a prezentat programul Environmental Vision 2050, care are ca scop o reducere de 90% a emisiilor de CO2 pe toată durata de viaţă a tuturor produselor şi serviciilor noastre până în anul 2050”, a continuat domnul Usui. „Între timp, Epson implementează o serie de inițiative ecologice, în conformitate cu programul Epson 25 Corporate Vision, contribuind la punerea în aplicare a unei orientări strategice pe termen lung asupra sustenabilității, cu patru domenii de interes care acoperă produsele, producția, comunitatea ecologică și perspectivele noi. Ca parte a deplasării sale de la o „companie de afaceri” la o „companie societală”, obiectivul Epson este acela de a oferi clienților săi tehnologii eficiente, compacte și de precizie.”

Epson a făcut deja eforturi mari în vederea reducerii impactului asupra mediului în ceea ce privește produsele și procesele sale de fabricație. Potrivit performanțelor sale privind sustenabilitatea din anul fiscal 2015, aceasta a realizat până în prezent o reducere de 43% a emisiilor de CO2, o reducere de 33% a deșeurilor și o reducere de 55% a consumului de apă.

Caracteristicile PaperLab

1.    Proces de reciclare pentru birou

În mod obișnuit, hârtia este reciclată într-un proces extins care implică de obicei transportarea deșeurilor de hârtie de la birou către o instalație de fabricare a hârtiei (reciclare). Prin intermediul PaperLab, Epson caută să scurteze și să localizeze un nou proces de reciclare în birou.

2.    Distrugerea în siguranță a documentelor confidențiale

Până acum, organizațiile au trebuit să angajeze contractori care să se ocupe de eliminarea documentelor confidențiale sau le-au mărunțit ele însele. Însă, cu ajutorul PaperLab, organizațiile vor fi în măsură să elimine documentele în siguranță la fața locului, în loc de a le mai preda unui contractor. PaperLab descompune documentele în fibre de hârtie, astfel încât informațiile conținute sunt distruse complet.

3.    Producţia de mare viteză a diferitelor tipuri de hârtie

PaperLab produce prima foaie de hârtie nouă în aproximativ trei minute de la încărcarea cu deșeuri de hârtie și apăsarea butonului Start. Sistemul poate produce aproximativ 14 coli A4 pe minut și 6.720 de coli într-o zi de lucru de opt ore.

Utilizatorii pot produce o varietate de tipuri de hârtie pentru satisfacerea necesităților, de la hârtie de birou A4 și A3 de diferite grosimi, la hârtie pentru cărți de vizită, hârtie colorată și chiar hârtie parfumată.

4.    Performanța ecologică

PaperLab produce hârtie fără utilizarea apei. În mod obișnuit, este nevoie de aproximativ o cană de apă pentru fabricarea unei singure coli de hârtie A4. Având în vedere că apa este o resursă prețioasă la nivel mondial, Epson a considerat că este necesar un proces uscat.

În plus, reciclarea hârtiei la fața locului în birou micșorează și simplifică ciclul de reciclare. Utilizatorii se pot aștepta să achiziționeze mai puțină hârtie nouă și să reducă emisiile de CO2 din timpul transportului.

Tehnologia PaperLab

Instituirea de către Epson a tehnologiilor compacte, economice energetic și de mare precizie permite companiei să obțină produse mici și eficiente energetic care oferă acuratețe și performanțe remarcabile. Datorită operațiunilor de afaceri cu imprimante care cuprind sectoarele de consum, de birouri, comerciale și industriale, Epson dispune de o experiență vastă în cerneluri și medii de tipărire, precum și de capacitatea de a produce sisteme fiabile și durabile care vor funcționa în mod stabil.

Pe lângă acestea, Epson a dezvoltat Tehnologia Fibrelor Uscate fără apă, un grup nou de tehnologii pentru PaperLab.

Tehnologia Fibrelor Uscate este compusă din trei tehnologii separate: transformare în fibre, îmbinare și modelare.

Transformarea în fibre

Cu ajutorul unui mecanism original, deșeurile de hârtie sunt transformate în fibre lungi, subțiri, ca de bumbac. Acest proces distruge imediat și complet documentele confidențiale. Deoarece PaperLab nu folosește apă, nu are nevoie de facilități pentru instalații sanitare. Acest lucru, împreună cu dimensiunea sa compactă, îl face ușor de instalat în biroul logistic sau în zona pentru facilități.

Îmbinarea

La materialul transformat în fibre se poate adăuga o varietate de lianți diferiți pentru a se spori puterea de îmbinare sau gradul de alb sau pentru a se adăuga culoare, parfum, rezistență la flăcări sau alte proprietăți necesare pentru o anumită aplicație.

Modelarea

Utilizatorii pot produce coli de hârtie de birou A4 sau A3 și chiar hârtie pentru cărți de vizită, datorită tehnologiei de modelare care le permite să controleze densitatea, grosimea și dimensiunea hârtiei.

Epson are ca obiectiv să-și ajute clienții să-și îmbunătățească eficiența operațională prin furnizarea de imprimante business cu jet de cerneală de mare vitează, cu consum redus de energie și cost redus pe pagină. Și, prin utilizarea PaperLab pentru a converti hârtia folosită în hârtie nouă, compania crede că birourile de toate tipurile își vor schima fundamental modul în care privesc hârtia.

  • Faceți clic aici pentru a vizualiza filmul despre conceptul produsului.

 


Pentru informaţii suplimentare, contactaţi....

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare  digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenţi, sisteme de detecţie şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea  vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are aproape 72.000 de angajaţi în 93 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care operează şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

http://global.epson.com/

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.700 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2014 au fost de 1.551 milioane de Euro. http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”  

http://eco.epson.com/

*1 Acesta este primul sistem de producere a hârtiei din lume care utilizează un proces uscat.

*2 Sistemul poate utiliza hârtie de copiator obișnuită de dimensiuni A3 și A4 ca materie primă.

*3 Se folosește o cantitate mică de apă pentru menținerea unui anumit nivel de umiditate în interiorul sistemului.