Epson obține o cotă de 41% din piața videoproiectoarelor în T2

Epson obține o cotă de 41% din piața videoproiectoarelor în T2

  • Epson își menține poziția de lider detașat și își dublează volumul de proiectoare livrate în prima jumătate a anului.
  • Piața de proiectoare va ajunge la 26.000 de unități anul acesta.   

București, 02 august 2016 – Epson obține o cotă de 41% pe piața locală de proiectoarelor în cel de-al doilea trimestru al anului, menținându-și poziția de lider detașat pe o piață în creștere. Impactul evenimentelor sportive de anul acesta s-a văzut în ambele trimestre de până acum. Per total, piața a înregistrat în primul semestru al anului 2016 o creștere cu peste 30%, față de primul semestru al anului trecut. 

Poziția de lider a fost susținută de noile modele lansate în prima jumătate a acestui an. Comparativ cu 2015, Epson a dublat numărul de proiectoare livrate, cu mult peste evoluția pieței. Chiar dacă modelele de vârf cu rezoluții wide Full HD au înregistrat cele mai mari evoluții, modele entry, cu prețuri începând de la 400 de euro, sunt în continuare cele care fac volumul pieței.

“Suntem în al doilea trimestru de creștere, cu o cotă de piață semnificativă, și estimăm că piața de proiectoare va ajunge la un volum de 26.000 de unități până la finalul anului 2016. Campionatul EURO 2016 a avut un impact puternic asupra vânzărilor de proiectoare din mai toate gamele, cu precădere asupra celor wide și credem că și Jocurile de la Rio, dublate de o intensificare generală a consumului, vor influența pozitiv volumele livrate în perioada următoare”, spune Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria. 

Epson propune o gamă extinsă de proiectoare business și home-cinema cu rezoluție WUXGA la prețuri accesibile. Cele opt proiectoare versatile - EB-U32, EB-U04, EB-W32, EB-W31, EB-W04, EB-X31, EB-S31, EB-S04 - pot fi transportate cu ușurință și sunt ideale atât acasă, cât şi pentru birou. Pe lângă acestea, portofoliul Epson include și trei noi proiectoare home cinema Full HD de calitate superioară: EH-TW5350, EH-TW5300 și EH-TW5210, capabile să furnizeze imagini Full HD la o rezoluție 1080p, cu imagini luminoase și clare 2D sau 3D. Mai mult, un avantaj al noii game de proiectoare este conectivitatea wireless.

În gama extinsă Epson se numără și primul proiector laser cu tehnologie de amplificare 4K, modelul EH-LS10000 pentru proiecții cu imagini de o calitate excepțională.

Despre Epson

Epson este lider mondial în tehnologie, dedicat în a conecta oameni, lucruri și informații cu tehnologiile sale originale compacte, economice și de mare precizie. Cu o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală și sisteme digitale de imprimare, până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenți, sisteme de detecție și roboți industriali, compania este axată pe încurajarea inovației și pe depășirea așteptărilor clienților în domenii precum inkjet, comunicații vizuale, wearables și robotică.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are aproape 72.000 de angajați în 93 de companii din întreaga lume și este mândru de contribuțiile permanente aduse protejării mediului și comunităților în care operează.

http://global.epson.com/

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia și Africa. Având o forță de muncă de 1.700 de angajați, vânzările Epson Europe în anul financiar 2014 au fost de 1.551 milioane de euro.

http://www.epson.eu

Programul „Viziunea ecologică 2050”

http://eco.epson.com/