Epson obține certificarea EcoVadis Platinum pentru sustenabilitate

Această clasificare plasează compania Epson în top 1% companii de tehnologie pentru sustenabilitate

Epson obține certificarea EcoVadis Platinum pentru sustenabilitate

Epson obține certificarea EcoVadis Platinum pentru sustenabilitate

Această clasificare plasează compania Epson în top 1% companii de tehnologie pentru sustenabilitate

- Epson Europa, 27 octombrie 2020 –

Epson a primit statutul Platinum pentru responsabilitate socială corporativă din partea evaluatorilor independenți EcoVadis [1] Certificarea Platinum, introdusă în 2020, indică faptul că Epson a fost plasată în top 1% companii din industria sa [2] Epson a primit o certificare Gold în ultimii trei ani. Certificarea Gold este acordată companiilor din top 5% firme evaluate.

Certificarea Platinum a fost acordată ca recunoaștere a inițiativelor Epson privind responsabilitatea socială corporativă globală (CSR). Evaluarea EcoVadis se axează pe patru teme: mediu, muncă și drepturile omului, etică și achiziții durabile. Epson a primit clasificarea „Outstanding” (cel mai mare punctaj) pentru mediu, precum și punctaje ridicate pentru achiziții durabile, muncă și drepturile omului, precum și etică, clasându-se în top 1% companii din industria producătoare de computere și periferice.

Kazuyoshi Yamamoto, Președintele Epson Europa, a adăugat: „Certificarea Platinum EcoVadis le oferă clienților noștri asigurarea că Epson ia toate măsurile disponibile pentru a atinge sustenabilitatea în cadrul operațiunilor sale. Sustenabilitatea este în ADN-ul nostru, este inclusă în tot ceea ce facem. Statutul Platinum înseamnă că clienții noștri pot fi siguri că fiecare aspect al activității noastre este verificat și certificat independent și că suntem dedicați în totalitate să oferim cele mai înalte standarde de sustenabilitate.”

EcoVadis oferă o platformă comună, de încredere, independentă de evaluare și clasificare a peste 65.000 de grupuri și companii din 200 de industrii din 160 de țări, folosind criteriile de evaluare CSR care se bazează pe standardele de sustenabilitate ale mii de surse externe, cum ar fi ONG-uri, sindicate, organizații internaționale, guverne locale și organizații de audit.

Epson dorește să-și valorifice tehnologiile eficiente, compacte și de precizie pentru a genera inovații în patru domenii, inclusiv imprimantele cu jet de cerneală. Epson consideră că tehnologia sa poate ajuta la diminuarea impactului asupra mediului înconjurător, la creșterea productivității și poate juca un rol important în rezolvarea problemelor sociale și în atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite.

Epson caută să obțină sustenabilitate socială și publică detalii despre inițiativele sale de mediu, crearea de valoare socială, guvernanța corporativă și alte activități CSR în Raportul său integrat și în Raportul privind sustenabilitatea. De asemenea, informațiile sunt postate pe paginile privind responsabilitatea socială de pe site-ul companiei.

Referințe

■ Responsabilitatea socială Epson și mediul înconjurător https://global.epson.com/SR/

Despre Epson
Epson este un lider global în tehnologie, care își propune să devină indispensabil pentru societate prin conectarea oamenilor, lucrurilor și informațiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte și precise. Compania se concentrează pe stimularea inovațiilor și depășirea așteptărilor clienților privind imprimantele cu jet de cerneală, comunicațiile vizuale, accesoriile portabile și robotica. Epson se mândrește cu contribuțiile sale în realizarea unei societăți sustenabile și cu eforturile sale continue de a realiza Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite. Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson global generează vânzări anuale de peste 1 trilion de JPY.
 

www.global.epson.com/

 

 

[1] EcoVadis - platformă independentă, de încredere și de colaborare - evaluează politicile și acțiunile companiilor, precum și rapoartele lor publice privind mediul, munca și drepturile omului, etica și achizițiile durabile. Metoda unică de evaluare a activităților de CSR folosită de EcoVadis acoperă peste 200 de categorii de achiziții din 160 de țări. Peste 65.000 de companii lucrează cu EcoVadis pentru a reduce riscul, a stimula inovația și a construi transparență și încredere între partenerii comerciali.

 

[2] Industria producătoare de computere și echipamente periferice.