Epson lansează primul proiector instalabil laser 3LCD 4K și un nou model WUXGA compact de 20.000 de lumeni

Noile soluții laser oferă fiabilitate fără întreținere și pot utiliza lentilele Epson existente, compatibile cu 4K, pentru o integrare ușoară

Epson lansează primul proiector instalabil laser 3LCD 4K și un nou model WUXGA compact de 20.000 de lumeni

6 februarie 2018 –Epson a anunțat două noi proiectoare instalabile laser 3LCD, inclusiv EB-L12000Q, primul proiector 3LCD 4K nativ de 12.000 de lumeni din domeniu¹ și EB-L20000U, primul model Epson din popularul sector al proiectoarelor instalabile WUXGA compacte de 20.000 de lumeni. Aceste proiectoare sunt concepute pentru a extinde gama Epson destinată închirierii de echipamente audio-video de lux și pot fi utilizate la evenimente, festivaluri, obiective turistice, amfiteatre de mari dimensiuni, saloane, centre comerciale, precum și în scopuri corporative și educaționale.

EB-L12000Q și EB-L2000U dispun de aceeași carcasă – un design ușor și compact care le facilitează integrarea în infrastructura existentă. De asemenea, ambele modele sunt compatibile cu lentila utilizată la proiectoarele din seria EB-L1000 de la Epson, așa că integrarea 4K în instalațiile dvs. nu necesită cheltuieli suplimentare sau înlocuirea obiectivelor. Ambele modele acceptă HDR (High Dynamic Range) prin PQ (Perceptual Quantisation) și HLG (Hybrid Log-Gamma).

Instalarea se realizează ușor nu numai datorită carcasei compacte, ci și a designului, ceea ce înseamnă că aceste proiectoare pot fi instalate oriunde și pot proiecta din orice unghi, inclusiv în modul portret. O cameră încorporată permite diagnosticarea și configurarea de la distanță și poate fi utilizată împreună cu noul software Professional Projector Tool de la Epson pentru a configura instalații cu mai multe echipamente și pentru a profita de tehnici avansate, precum îmbinarea marginilor (edge blending) și proiecția de tip mapping. În plus, plăcile de interfață interschimbabile înseamnă o mai mare flexibilitate și o compatibilitate viitoare cu interfețele și standardele de transmitere a datelor care încă nu au fost lansate.

Datorită designului etanșat și al tehnologiei durabile cu disc de fosfor anorganic, aceste modele noi de proiectoare oferă fiabilitate excepțională fără întreținere, cu garanția Epson de cinci ani sau de 20.000 de ore și fără necesitatea înlocuirii lămpilor, putând fi montate cu încredere chiar și în locurile greu accesibile.

Daniel Rose, manager de produs la Epson Europe, declară: „Trecerea la 4K reprezintă un pas foarte important pentru Epson și am dorit ca totul să fie perfect. Cred că am reușit acest lucru prin intermediul EB-L12000Q, deoarece acesta nu oferă doar o rezoluție incredibilă, ci și o serie de caracteristici solicitate de sectorul de închiriere și instalare, cum ar fi compatibilitatea retroactivă a obiectivelor și plăcile de interfață interschimbabile. EB-L20000U este la fel de important pentru noi, deoarece reprezintă primul nostru model din categoria competitivă de proiectoare WUXGA compacte de 20.000 de lumeni și dispune de aceleași caracteristici ca omologul său 4K, fapt care face foarte ușoară integrarea acestuia în instalațiile existente.”

EB-L20000U va fi disponibil începând cu luna noiembrie 2018 și EB-L12000Q va fi disponibil începând cu luna ianuarie 2019.

Caracteristici-cheieEB-L20000UEB-L12000Q
Luminozitate20.000 lm12.000 lm
Rezoluție nativăWUXGA4K
Raport de contrast nativ2500:11200:1
Compatibil cu software-ul Projector Professional Tool de la Epson
Cameră integrată de înaltă rezoluție pentru diagnosticare și configurare
Obiectiv nou cu zoom pe distanțe scurte
Conexiune cu geometrie automată și îmbinare a marginilor
Plăci de interfață interschimbabile pentru instalare adaptabilă
Acceptă HDR (PQ și HLG)
Opțiuni flexibile de conectare, inclusiv HDBaseT, HDMI, DVI și componentă
Instalare simplă la 360º și proiecție din orice unghi
Compatibil cu intrarea 12G-SDI -
Compatibil cu BarcoLink
Moduri de culoare BT.709 și Natural
Unitate optică etanșată pentru protecție împotriva prafului și fumului
1. Din luna octombrie 2017.