Epson lansează primele imprimante foto şi primele soluții de proofing cu 12 culori

Imprimantele pentru formate mari SureColor SC-P7500 şi SC-P9500 oferă calitate şi versatilitate excepţionale pentru majoritatea aplicaţiilor

Epson lansează primele imprimante foto şi primele soluții de proofing cu 12 culori

1 .Octombrie 2019– Epson a anunţat lansarea primelor imprimante pentru formate mari cu 12 culori, care oferă cel mai mare gamut de culoare de până acum, acoperind 99% din codurile Pantone 1. Modelele SureColor SC-P7500 (24 inci) şi SC-P9500 (44 inci) sunt ideale pentru artişti şi fotografi, deoarece oferă o reproducere fidelă pentru proofing profesional şi printare rapidă în cazul producţiei de mare volum. Cele două imprimante pentru formate mari sunt completate de setul de cerneluri UltraChrome Pro12 dezvoltat recent de Epson, cu tehnologia K3, care foloseşte simultan ambele cerneluri negre, şi include portocaliu, verde şi violet, oferind utilizatorilor o precizie impresionantă a culorilor.

Cele două modele din seria P au fost dezvoltate pentru o varietate de aplicaţii, inclusiv pentru:

Fotografii profesionişti şi cei care reproduc fine artşi care au nevoie cea mai bună calitate a printării, astfel încât lucrările de artă să fie cât mai atractive pentru cumpărătorii exigenţi. Pe lângă setul de cerneluri cu 12 culori, capetele de printare de ultimă generaţie, proiectate de Epson, utilizează până la 800 de duze pentru fiecare culoare pentru o poziţionare exactă a picăturilor de cerneală şi pentru eliminarea erorilor de printare. Acestea îmbină calitatea cu producţia de mare viteză, datorită capului de printare μTFP12 cu rezoluţie de 300 dpi şi cu 12 canale. De asemenea, imaginile se remarcă prin gradaţii fine şi o reproducere exactă a texturii. Nuanţele mai intense de negru sunt obţinute printr-o tehnologie de suprapunere pentru a amplifica nuanţele de negru, lucru care permite printarea de imagini mai vibrante şi mai intense. Pentru cei care apreciază libertatea de creaţie adevărată şi au nevoie să printeze pe o varietate de medii, modelele SC-P7500 (24 inci) şi SCP9500 (44 inci) pot folosi hârtia pentru fine art, canvas-ul, hârtia fotografică şi multe altele.

Pentru cei care oferă servicii de proofing pentru ambalaje sau alte aplicaţii,pentru care precizia este un factor important, Epson a impus un nou standard în industrie în ceea ce priveşte această activitate.  Cu ajutorul tehnologiilor de măsurare a culorilor, de verificare şi de corectare, utilizatorii pot lucra mai eficient şi cu mai multă încredere. Un dispozitiv SpectroProofer opţional cu spectrofotometru ajută la măsurarea mai rapidă şi mai exactă a culorilor, în timp ce controlul integrat al culorilor la proofing este complet automatizat. Pe scurt, rezultatele sunt absolut previzibile.

Marc Boehmer, product manager pentru divizia foto/imprimante profesionale, Epson Europe, spune: „Pentru a realiza produse cu adevărat inovatoare, trebuie să luăm în calcul nevoile reale ale clienţilor şi să ţinem cont şi de lucrurile de care nu au nevoie. Acest lucru ne permite să construim imprimante fără tehnologii inutile şi să ne concentrăm permanent asupra celor mai relevante aspecte pentru utilizatori. Luând în considerare aceste aspecte, sunt convins că am reuşit să creăm un produs special, care oferă utilizatorilor mai multă libertate de creaţie şi noi oportunităţi de afaceri.” A adăugat: „Faptul că am reuşit să oferim imprimante foto cu 12 culori reprezintă un pas important pentru Epson. În plus, oferim şi viteze de printare impresionante, printuri de calitate şi o interfaţă intuitivă. Toate elementele sunt proiectate pentru a funcţiona în perfectă armonie, deoarece oferim o soluţie completă – imprimantă, cerneluri, medii de tipărire, software şi asistenţă.”

Modelele SureColor SC-P7500 şi SC-P9500 vor fi disponibile din decembrie 2019.

1. PANTONE® este proprietate a Pantone LLC. 99% acoperire a gamei de culori din paleta PANTONE FORMULA GUIDE pe hârtie lucioasă, pe baza printării pe hârtie de proofing Epson albă, semimată, cu driverul imprimantei Epson la 2400 x 1200 dpi şi cu cerneală Epson originală. Acoperirea paletei PANTONE® poate varia în funcţie de condiţiile de printare.