Epson lansează o imprimantă pentru proofing, fotografie şi fine art, cu o acurateţe excelentă a culorilor

SureColor SC-P5000 redă cu până la 99 % dintre culorile solide Pantone

Epson lansează o imprimantă pentru proofing, fotografie şi fine art, cu o acurateţe excelentă a culorilor

1 decembrie 2016 – Epson lansează imprimanta de 17 inci SureColor SC-P5000. Noul model este conceput pentru proofing, fine art şi fotografie. Imprimanta SC-P5000 poate fi achiziţionată cu un set de cerneluri violet sau LLK şi poate reda cu până la 99 % dintre culorile solide Pantone1.

SureColor SC-P5000 a fost concepută pentru a înlocui popularul model Stylus Pro 4900 şi pentru a completa gama SureColor cu un nou model care dispune de  cerneală HDX.  Gama cuprinde  imprimantele SC-P7000 (24 inci) şi SC-P9000 (44 inci). Imprimanta este disponibilă în două versiuni, una cu set de cerneluri cu violet pentru proofing pre-press, destinată agenţiilor publicitare, producătorilor şi designerilor, pentru realizarea ambalajelor, materialelor de marketing, iar cealaltă versiune este echipată cu set de cerneluri LLK şi este destinată fotografilor profesionişti şi artiştilor plastici care doresc să reproducă perfect detaliile, culorile şi contrastul lucrărilor artistice.

Boris Creischer, Product Manager, Epson Europe, declară, „Indiferent dacă utilizatorii sunt designeri de produse, artişti sau fotografi, cu toţii doresc un singur lucru – culori precise. Cu noua imprimantă SC-P5000, culorile sunt atât de precise   încât puteţi imprima cu încredere maximă, ştiind că veţi reproduce perfect culorile dorite pe printul final. Şi nici măcar nu trebuie să fiţi experți pentru a obţine aceste rezultate – SC-P5000 se configurează şi se utilizează extrem de simplu şi oferă o fiabilitate excepţională”.

SC-P5000 dispune de o serie de caracteristici noi sau îmbunătăţite pentru a asigura funcţionarea zilnică fiabilă şi pentru a minimiza întreţinerea. Printre acestea se numără capace şi garnituri noi pentru a limita pătrunderea prafului, un sistem de verificare automată a duzelor şi o procedură de curăţare ghidată.

Acurateţea culorilor este egalată doar de calitatea imprimării pe modelul SC-P5000, care utilizează tehnologia avansată Epson pentru capul de printare prin intermediul căreia pot fi realizate printuri rezistente la o rezoluţie superioară. Dimensiunea picăturii de 3,5 pl şi rezoluţia de 2.880x1.440 dpi asigură rezultate clare, detaliate, iar cernelurile Ultrachrome HDX oferă rezistenţă la lumină. SC-P5000 se integrează perfect în orice flux de lucru de proofing şi este capabilă de verificarea automată a mostrelor, datorită dispozitivului SpectroProofer. Noua imprimantă este acceptată de toţi producătorii majori de sisteme RIP şi software.

                                                                                                         

SureColor SC-P5000 va fi disponibilă din 2 ianuarie 2017 în patru variante, (violet sau LLK şi cu sau fără SpectroProofer)

Caracteristici cheie:

 • Prima şi singura imprimantă  de format mare, de 17 inci cu cerneală violet pentru proofing
 • Disponibilă şi în configuraţie cu cerneală LLK1 pentru fine art şi fotografii profesioniste
 • Ambele variante pot fi furnizate cu sau fără SpectroProofer
 • SpectroProofer are un spectrometru ILS30, care permite un flux de lucru de proofing automat și îndeplineşte standardul M1 curent
 • Verificare automată a duzelor (NVT) pentru a preveni înfundarea
 • Panou îmbunătăţit de interfaţă cu utilizatorul, cu ghidaje integrate
 • Cernelurile oferă o rezistenţa îmbunătățită la lumină  și o stabilitate suplimentară de 15 ani2
 • O nouă formulă pentru cerneala galbenă, cu o dimensiune sporită a particulelor, pentru rezistenţă la lumină  Noi capace, garnituri şi huse antistatice pentru a reduce pătrunderea prafului
 • Rezoluţie superioară, de 2.880x1.440 dpi
 • Curăţare temporizată (TCL) pentru automatizarea procesului de curăţare
 • Prevenirea electricităţii statice pe mediile de tipărire şi plăci pentru a împiedica apariţia  banding-ului
 • Calibrare internă a culorilor (senzor marcaje cerneală IMS) pentru a alinia rezultatele diferitelor modele EPSON din seria SC-P şi pentru a preveni deviaţia culorilor provocată de învechire şi de mediul înconjurător
 • Comutare simplă a mediilor de tipărire între role şi coli
 • Gestionare uşoară a mediilor de tipărire cu ghidare pas cu pas pe ecranul LCD color
 • Poate imprima din tava pentru coli sau pe role de hârtie, pe câte o singură coală sau pe hârtie fine art
 • Volum mai mare pentru cartuşul de cerneală (200 ml) şi dimensiune mai mică a picăturilor de cerneală (3,5 pl) în comparaţie cu produsele concurente
 • Mai compactă decât imprimantele echivalente

1. Atunci când se utilizează setul de cerneluri violet. Acurateţea de 98 % poate fi atinsă prin intermediul setului de cerneluri LLK. Testată cu hârtie Epson de proofing albă semimată.

2. În comparaţie cu Stylus Pro 4900 (60 de ani în loc de 45).

Note pentru editor

Despre Epson
Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare  digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenţi, sisteme de detecţie şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea  vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are aproape 73.000 de angajaţi în 91 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care operează şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

http://global.epson.com/

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.700 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de Euro. http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”  

http://eco.epson.com/