Epson își menține poziția de lider pe piața locală de videoproiectoare în primul trimestru al anului 2017

Epson a obținut o cotă de piață de 37,6% ca volum și de 38,2 ca valoare în T1

Epson își menține poziția de lider pe piața locală de videoproiectoare în primul trimestru al anului 2017

  • Epson a obținut o cotă de piață de 37,6% ca volum și de 38,2 ca valoare în T1
  • Piața de videoproiectoare a avut în perioada ianuarie-martie 2017 o valoare de 2,2 milioane de euro

București, 11 mai 2017 – Epson, lider mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii, rămâne liderul detașat al pieței de videoproiectoare din România în primul trimestru al anului curent, cu o cotă de piață de 37,6% după numărul de unități livrate, respectiv 38,2% după valoare, potrivit Futuresource Consulting.

Epson s-a clasat pe primul loc ca număr de unități pe piața de videoproiectoare cu rezoluție WUXGA unde a înregistrat o cotă de 84%, dar și pe zona de proiectoare cu rezoluție WXGA unde a avut o cotă de 24%. Mai mult, conform Futuresource Consulting, Epson a dominat piața de proiectoare de ultimă generație cu tehnologie de amplificare 4K din România și şi-a menținut și poziţia de lider al segmentului de videoproiectoare interactive pe care a deținut o cotă de aproape 50% din volumul total al pieței.

“Ne-am consolidat poziția de lider pe piața locală de videoproiectoare în fiecare an printr-o creștere constantă a gamei de videoproiectoare, pe toate segmentele. La începutul acestui an am lansat în România patru serii și 28 de modele noi de proiectoare adresate unoir clienți diverși, de la corporații, la IMM-uri și școli, pe care mizăm pentru a menține poziția câștigată și în 2017”, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria. 

Noile serii EB-1400, EB-600, EB-1700 și EB-2000 pentru mediile business și educațional dispun de rezoluție WUXGA, WXGA și XGA și oferă imagini de o calitate superioară datorită tehnologiei 3LCD, precum și o serie de funcții “smart” dezvoltate pentru a fi compatibile cu dispozitivele mobile și cu lucrul colaborativ specific mediului de business. 

Anul trecut, Epson a lansat în România și primul videoproiector laser cu tehnologie de amplificare 4K, modelul EH-LS10000, pentru proiecții cu imagini de o calitate excepțională, precum și alte trei proiectoare de ultimă generație cu tehnologie de amplificare 4K, Blu-ray UHD și suport HDR, sistem optic motorizat și funcție de memorare a poziției lentilei: EH-TW7300, EH-TW9300 și EH-TW9300W.

La nivelul întregii piețe, în primele trei luni ale anului s-au vândut peste 4.200 de videoproiectoare, în valoare de 2,2 milioane de euro.