Epson ia măsuri pentru stoparea distribuției de lămpi contrafăcute pentru videoproiectoare

Epson ia măsuri pentru stoparea distribuției de lămpi contrafăcute pentru videoproiectoare

București, 19 noiembrie 2015 - Epson, lider mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii și liderul pieței de videoproiectoare din România în trimestrul al treilea, a confiscat zeci de mii de lămpi contrafăcute și componente de lămpi de videoproiectoare în ultimii ani, pe fondul creșterii acestui fenomen în Asia, Europa și Orientul Mijlociu.

Recent, Epson a reușit să scoată de la vânzare 67 de astfel de lămpi, aparținând companiei Just Lamps, după ce aceasta a livrat echipamente contrafăcute în Germania, care au dus la deteriorarea gravă a unui videoproiector Epson.

„Epson se angajează să protejeze consumatorii de pericolele foarte reale ale utilizării de lămpi contrafăcute în videoproiectoare. Acestea nu sunt riguros testate și multe s-au dovedit a fi periculoase, cauzând supraîncălzirea proiectoarelor, topirea lor și, în unele cazuri, chiar explozii și incendii. În afară de costurile pentru înlocuirea proiectoarelor afectate de lămpile falsificate, utilizarea produselor contrafăcute are implicații grave asupra sănătății și siguranței publice. Sfatul nostru pentru profesioniști și utilizatorii de acasă este să achiziționeze piese de schimb originale direct de distribuitori autorizați Epson sau prin magazinele online ale companiei”, spune Neil Colquhoun, directorul diviziei Visual Imaging de la Epson.

Riscurile utilizării de lămpi contrafăcute

Lămpile falsificare pentru videoproiectoare, deși pot fi mai ieftine, nu sunt riguros testate în laboratoare specializate, iar utilizarea lor a scos în evidență probleme privind:

  • calitatea acestora: luminozitate scăzută, durată de viață redusă, distribuire neuniformă a culorii în imaginile proiectate;
  • siguranța utilizării: emanare de miros neplăcut, fum, supraîncălzire care a dus la topirea proiectorului;
  • garanția: reprezentanții Epson avertizează consumatorii că la înlocuirea pieselor originale defecte cu piese contrafăcute se pierde valabilitatea certificatului de garanție.

Epson atenționează că folosirea de lămpi contrafăcute poate genera efecte adverse asupra videoproiectoarelor și reprezintă un risc major pentru sănătatea și siguranța publică. Lămpile folosite utilizează tehnologia UHP (Ultra-high-pressure) pe bază de mercur. Acestea au o presiune la interior de aproximativ 200 de atmosfere, iar temperatura lor poate ajunge la circa 1.000 de grade Celsius, parametri greu de reprodus în lipsa unui proces tehnologic controlat și foarte bine pus la punct.

Amploarea pe care a luat-o utilizarea produselor contrafăcute la nivel mondial a determinat o colaborare mai strânsă între Epson și alți producători de echipamente, autorități de reglementare și instituții de aplicare a legii pentru identificarea și limitarea operațiunilor de falsificare.

Despre Epson

Epson este lider global în ceea ce privește inovațiile, dedicându-se depășirii așteptărilor clienților săi prin intermediul soluțiilor pentru piețe diverse, precum cele destinate birourilor, pentru utilizarea acasă, pentru comerț și industrie. Gama de produse Epson cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală, sisteme de imprimare și proiectoare 3LCD până la roboți industriali, ochelari inteligenți și sisteme de detecție și se bazează pe tehnologii originale compacte, economice și de mare precizie.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 73.000 de angajați în 94 de companii din întreaga lume și este mândru de contribuțiile permanente aduse protejării mediului și comunităților în care operează. http://global.epson.com

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia și Africa. Având o forță de muncă de 1.700 de angajați, vânzările Epson Europe în anul financiar 2013 au fost de 1.517 milioane de euro. http://www.epson.eu

Programul „Viziunea ecologică 2050”

http://eco.epson.com