Epson EB-W32 Proiector de bună calitate pentru birou sau acasă

Epson EB-W32 Proiector de bună calitate pentru birou sau acasă

În ultimul număr al revistei „Chip”, Dan Şerbănescu face un review detaliat al noului model de videoproiector cu rezoluţie WXGA, Epson EB-W32. Regăsiţi mai jos textul integral al articolului.

„Noul proiector Epson EB-W32, bazat pe tehnologia de proiecție 3LCD a lui Epson este suficient de compact pentru a fi portabil și oferă o calitate deosebită a imaginii, în scenarii de utilizare dintre cele mai diverse, fie la birou, fie acasă.

Cum luminozitatea este esențială pentru calitatea imaginii, acest proiector este, potrivit producătorului, de trei ori mai luminos decât unele dintre produsele concurente, utilizatorii beneficiind de imagini clare și cu culori vii, chiar și în încăperi foarte luminoase. Datorită tehnologiei 3LCD şi luminozității pe alb și pe culoare de același nivel înalt, culorile vor fi precise, bine definite şi clare. EB-W32 are și un raport de contrast de 15000:1 pentru a crea nuanțe clare de negru şi umbre bine definite.

Geometria corectă a imaginii se obține ușor, datorită corecției trapezului pe orizontală și pe verticală şi zoom-ului optic de 1,2x. Proiectorul poate prelua conținut din orice sursă, grație conecticii generoase, şi îl poate reda pe ecrane mari, de cel puțin 300 de inchi.

Intrarea HDMI permite difuzarea unui conținut video și audio digital de calitate superioară. Mai mult, poți proiecta fotografii şi documente direct de pe un smartphone sau de pe o tabletă prin intermediul aplicației Epson iProjection, pentru care vei avea însă nevoie de o conexiune la internet.

Datorită ciclului lung de întreținere a filtrului şi duratei mari de viață a lămpii, de până la 10.000 de ore în modul ecologic, acesta poate chiar să contribuie la reducerea costurilor, iar utilizatorii nu vor pierde mult timp cu întreținerea proiectorului.

EB-W32 include o interfață de utilizare complet nouă, reproiectată, şi un ecran de pornire pentru navigare ușoară. Comenzile de pe capac sunt, de asemenea, ușor de accesat și intuitive.

Proiectorul rulează relativ silențios, dar ventilatoarele se aud, fără a afecta, însă, prea mult imersiunea în conținutul multimedia proiectat. Difuzorul de 2 wați se aude destul de bine, deși ar fi preferabil să-l conectezi la un sistem audio mai performant, dacă ai posibilitatea.

V E R D I C T

Epson EB-W32 este un proiector cu dimensiuni compacte, ușor de transportat și instalat. Imaginile luminoase și viu colorate sunt foarte clare, grație tehnologiei 3LCD și pot umple fără probleme un ecran de mari dimensiuni. Chiar dacă  zgomotul ventilatoarelor este mai mult decât sesizabil, asta nu afectează imersiunea.

PLUSURI: Imagini clare, luminoase; contrast, conectică și ergonomie bune +

MINUSURI: Ventilatoare destul de zgomotoase

R E Z U L T A T E T E S T E

Control intuitiv și comod

Butoanele de control de pe carcasă sunt ușor de accesat și intuitive. De asemenea,

noua interfață reproiectată este intuitivă și bine organizată.

Lampă cu viață lungă

Durata mare de viață a lămpii poate atinge chiar și 10.000 de ore în modul

ecologic, ceea ce poate contribui la reducerea costurilor.

Conexiuni generoase

Proiectorul poate prelua foarte ușor conținut din, virtual, orice sursă, grație conecticii generoase, care include și un port HDMI, dar și transfer wireless de pe un smartphone sau o tabletă.

SPECIFICAȚII

TEHNOLOGIE PROIECȚIE 3LCD

LUMINOZITATE 3.200 lumeni - 2.240 lumeni (economic)

REZOLUȚIE 1280 x 800 pixeli, 16:10

CONTRAST 15.000 : 1

DIMENSIUNE PROIECȚIE 33 inchi - 320 inchi

CONSUM 277 wați, 207 wați (economic), 0,26 wați (standby)

DIMENSIUNI/GREUTATE 297 x 234 x 77 mm/ 2,4 kg

EVALUARE         

SCOR GENERAL 86,5

CALITATE IMAGINE (50 %) 92

ERGONOMIE (25 %) 90

CALITATE SUNET (15 %) 74

DOTĂRI (10 %) 90

LOC TOP 10 15 din 94

PREȚ (APROX.) 2.700 lei

Evaluare CHIP: Bun

Teste independente din 1978”