Epson domină piața de imprimante și multifuncționale inkjet în trimestrul 1 din 2017

Epson obține o cotă de piață de 40,7% pe segmentul imprimantelor și multifuncționalelor cu jet de cerneală, respectiv 52% pe segmentul business inkjet, din punct de vedere valoric

Epson domină piața de imprimante și multifuncționale inkjet în trimestrul 1 din 2017

  • Epson obține o cotă de piață de 40,7% pe segmentul imprimantelor și multifuncționalelor cu jet de cerneală, respectiv 52% pe segmentul business inkjet, din punct de vedere valoric
  • Piața de echipamente cu jet de cerneală a totalizat 2,43 milioane de euro în perioada ianuarie-martie 2017

București, 18 mai 2017 – Epson își păstrează poziția de lider pe piața locală de imprimante cu jet de cerneală în primele trei luni ale anului 2017, cu o cotă de piață de 40,7% din punct de vedere valoric, conform datelor furnizate de compania de cercetare a pieței IDC (International Data Corporation - IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker). Epson a obținut cele mai mari vânzări și pe segmentul echipamentelor cu jet de cerneală destinate mediului business unde a generat 52% din valoarea pieței.

Vânzările de imprimante și multifuncționale inkjet au totalizat 25.350 de unități în perioada ianuarie-martie 2017, cu o valoare de 2,43 milioane de euro. Pe segmentul business, în primele trei luni ale anului s-au vândut 1.584 de echipamente cu jet de cerneală, în valoare de 0,52 milioane de euro.

“Segmentul inkjet este unul cu mare potențial de creștere pentru Epson, având în vedere costul redus de exploatare. În a doua jumătate a anului trecut am lansat game noi și vom aduce serii noi și anul acesta, astfel încât să menținem trendul de creștere pe acest segment și pe parcursul acestui an”, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria. 

Anul trecut, Epson a lansat modelele L605 şi L1455 care pot tipări documente în format A4 sau A3, față-verso și L382, L386 și L486 capabile să printeze documente şi fotografii fără margini, la viteze mari. La acestea se adaugă noua generație de imprimante business cu jet de cerneală, ecologice și foarte rapide WorkForce Enterprise, prezentate la CeBIT și care vor fi disponibile și în România, precum și modelul WorkForce Pro WF-C869RDTWF.

Imprimanta A3 color departamentală pentru birouri WorkForce Enterprise WF-C20590 printează 100 ppm, este o soluţie cu consum redus de energie şi cu un cost de exploatare scăzut, fiind la același nivel de preţ cu un copiator laser departamental. Din aceeași gamă, modelul WF-C17590 este destinat atât coporațiilor, cât și IMM-urilor și asigură o viteză de 75ppm. Nu în ultimul rând, WorkForce Pro WF-C869RDTWF asigură 84.000 de printuri fără a fi necesară înlocuirea consumabilelor și o economie energetică de până la 95%, precum și cu 99% mai puţine deșeuri.

Epson a investit 400 de milioane de euro în zona de producție și va investi alte 185 de milioane de euro în tehnologia PrecisionCore inkjet în următorii 3 ani.