Epson anunță o nouă generație de ochelari inteligenți Moverio

Un deceniu de dezvoltare pentru ochelarii inteligenți Epson Moverio

Epson anunță o nouă generație de ochelari inteligenți Moverio

Epson anunță o nouă generație de ochelari inteligenți Moverio

Un deceniu de dezvoltare pentru ochelarii inteligenți Epson Moverio

Compania globală de tehnologie Epson a anunțat cea mai recentă generație de ochelari inteligenți Moverio pentru realitatea augmentată (AR). La zece ani de la prezentarea primilor modele, Epson lansează acum a patra generație de ochelari inteligenți binoculari Si-OLED pentru realitate augmentată. Noua gamă Moverio - care include ochelarii inteligenți BT-40 și BT-40S - oferă utilizatorilor o serie de caracteristici îmbunătățite, inclusiv un câmp vizual mai larg (FOV), o rezoluție a afișajului HD semnificativ mai mare, un contrast ridicat, o conectivitate îmbunătățită și un design mai ușor de purtat, ajustabil și mai confortabil.

Caracteristicile-cheie ale noilor ochelari inteligenți Epson:

  • O rezoluție mai mare a afișajului - Full HD 1080p (1920 x 1080)
  • Un câmp vizual mai larg, de 34 de grade (FOV) - echivalent cu vizualizarea unui ecran de 120" (3.048 metri) de la o distanță de 5 metri
  • Raport de contrast de 500.000:1
  • Un design nou cu o distribuire optimizată a greutății și pernițe opționale pentru puntea nazală pentru un confort sporit al utilizatorului
  • O formă mai aproape de cea a ochelarilor obișnuiți și nuanțe închise opționale
  • Conectivitate USB de tip C pentru conectarea la dispozitive externe
  • Ecran Si-OLED transparent, binocular

Valerie Riffaud-Cangelosi, Director al Departamentului de Dezvoltare din cadrul Epson Europe, a afirmat: „Pentru Epson, acesta este un moment important de care suntem foarte mândri, întrucât ne aflăm în procesul de lansare pe piață a celei de a patra generații de ochelari inteligenți Moverio pentru realitatea augmentată. Lucrăm deja de zece ani în domeniul AR, îmbunătățind continuu oferta noastră ca răspuns la feedbackul clienților și al dezvoltatorilor. În ultimii doi ani, tehnologia a evoluat foarte mult, deoarece am asistat la o creștere semnificativă a scenariilor de utilizare practică pentru Moverio.

„Pandemia a accelerat apariția a numeroase aplicații, îmbunătățind comunicațiile la distanță pentru a oferi o eficiență operațională îmbunătățită, costuri reduse și o amprentă de carbon mai mică. Cele mai noi produse - BT-40S și BT-40 - vor permite să apară și mai multe aplicații, pe măsură de utilizatorii profită de caracteristici îmbunătățite, cum ar fi un câmp de vizualizare mai mare, conectivitate, rezoluție și contrast sporite.”

A patra generație a tehnologiei ochelarilor inteligenți Epson se lansează cu modelele BT-40 și BT-40S, fiecare fiind adaptat pentru piețe diferite.

Moverio BT-40 - model disponibil începând cu decembrie 2020

Moverio BT-40 este dotat cu conectivitate USB de tip C, ceea ce înseamnă că poate fi conectat la o gamă variată de dispozitive compatibile, cum ar fi telefoane inteligente, tablete și laptopuri. Poate fi utilizat ca afișaj secundar sau extins, similar unui monitor sau proiector extern pentru uz personal. Ecranul de înaltă rezoluție oferă culori mai vii și mai clare și poate reda conținutul de pe dispozitivele conectate.

Moverio BT-40 are avantajul unui afișaj mare, de înaltă rezoluție, vizibil doar pentru purtător, ideal pentru utilizatorii care nu lucrează într-un birou, ci în spații publice, unde intimitatea și confortul sunt importante. În plus, Moverio BT-40 poate oferi o stație de lucru virtuală, perfectă pentru directorii diferitelor companii care se adaptează stilurilor moderne de lucru și care lucrează de acasă. Un avantaj suplimentar este că ochelarii oferă o experiență captivantă și pentru divertismentul personal. Utilizatorii se pot bucura de conținut în mod confortabil datorită noilor caracteristici de purtare, care asigură faptul că ochelarii se potrivesc unei game largi de dimensiuni ale capului și că se încadrează în mod confortabil peste ochelarii cu dioptrii. Pernițele pentru puntea nazală incluse sunt concepute pentru a ajuta utilizatorul să găsească măsura optimă și pot fi flexate pentru a se potrivi oricărei persoane.

Acești ochelari reprezintă o opțiune atrăgătoare pentru managerii care trebuie să-și optimizeze timpul atunci când lucrează și vizualizează materiale confidențiale în spații publice.

Moverio BT-40S - model disponibil începând cu februarie 2021

Moverio BT-40S includ opțiunea unui controler inteligent care rulează Android pentru integrarea software-ului personalizat. Controlerul inteligent Moverio este compatibil cu Google Play și a fost personalizat pentru o gamă largă de aplicații comerciale. Totodată, dispune de un ecran tactil integrat, interfețe de utilizator personalizate, memorie extensibilă de până la 2TB și rating IPx2 pentru durabilitate. Controlerul include Wi-Fi integrat, Bluetooth, GPS, busolă, accelerometru, giroscop, cameră foto, lanternă, microfon și mufă audio. De asemenea, include o baterie reîncărcabilă de înaltă performanță cu până la 5 ore de redare video.

Moverio BT-40S va ajuta în mod special creatorii de software independenți să dezvolte și să actualizeze aplicații noi sau deja existente pentru o varietate de scenarii de utilizare, precum vizitarea obiectivelor turistice, subtitrarea sau aplicațiile din stomatologie. În special, noii ochelari inteligenți vor veni în sprijinul următoarelor domenii:

  • Muzeele, parcurile tematice, siturile de patrimoniu și alte atracții pentru vizitatori, deoarece ochelarii inteligenți transparenți oferă experiențe imersive fără a fi nevoie de AR sau de detectare utilizând o cameră integrată
  • Teatrele și cinematografele care doresc să ofere publicului soluții de subtitrare mai bune
  • Cabinetelor stomatologice și intervențiilor chirurgicale făcute în cadrul acestora, prin soluții de scanare dentară și variante de divertisment pentru pacienți