Epson anunţă cercetarea care demonstrează de ce este importantă dimensiunea de afişare

Noile proiectoare laser pentru distanţe ultrascurte demonstrează dedicarea Epson faţă de drepturile studenţilor la oportunităţi egale de educaţie

Epson anunţă cercetarea care demonstrează de ce este importantă dimensiunea de afişare

În urma studiului de anul trecut din Statele Unite, Epson a anunţat astăzi noi concluzii de la Radius Global Market Research, care a evaluat lizibilitatea conţinutului afişat pe ecrane de 70 de inci în săli de clasă de dimensiuni medii din Singapore şi Marea Britanie. Conform studiilor, peste 50 la sută dintre studenţii din fiecare ţară au afirmat că datele afişate pe ecrane de 70 de inci au fost dificil de citit, peste jumătate dintre aceştia scriind incorect cel puţin un element de pe ecranele de 70 de inci.

De exemplu, în Marea Britanie, la studiu au participat 119 de studenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 22 de ani, împărţiţi în grupuri de aproximativ 30 de persoane. Studenţilor li s-a solicitat să citească conţinut educaţional, inclusiv diagrame şi informaţii bazate pe text afişate pe un ecran plat de 70 de inci de top într-o sală de clasă tradiţională, de 8,3 metri pe 8,4 metri, şi apoi să scrie şase elemente scurte în baza a ceea ce au văzut. Studii similare au fost efectuate într-o sală de clasă de dimensiuni medii în Singapore.

Concluziile cercetării sprijină regula 4/6/8 pentru recomandările privind dimensiunea afişajului. Această regulă este o îndrumare informală veche, utilizată de cei care instalează şi integrează echipamente AV pentru a determina dimensiunile corespunzătoare de afişaje pentru diferite medii, inclusiv săli de clasă, săli de conferinţe şi spaţii mari. Consultaţi ataşamentul pentru a afla mai multe informaţii (185 KB) PDF despre studii şi regula 4/6/8.

„Când vine vorba de alegerea celui mai bun afişaj pentru sala dvs. de clasă, este important să fie suficient de mare pentru ca fiecare student din încăpere să poată citi ceea ce este afişat", a declarat Yasunori Ogawa, COO al Visual Products Operations Division din cadrul companiei Epson. „Acest lucru este absolut esenţial pentru succesul fiecărui student. Concepute în baza informaţiilor primite de la instituţiile educaţionale, noul EB-710Ui şi celelalte tehnologii avansate de afişare şi proiecţie interactivă de la Epson creează un mediu de studiu luminos, bazat pe colaborare."

Concluziile cercetării sunt comunicate în acelaşi timp cu anunţarea de către Epson a celei mai noi generaţii de proiectoare laser pentru distanţe ultrascurte, concepute pentru a îmbunătăţi calitatea educaţiei. Noul proiector laser Epson EB-710Ui pentru distanţe ultrascurte, care va fi lansat la nivel global începând cu sfârşitul lunii octombrie, poate oferi o vizibilitate mai bună în sălile de clasă pentru imaginile de dimensiuni mari de până la 100 de inci. Pe lângă dimensiunea mare de afişare, EB-710Ui are o luminozitate de 4.000 lm şi rezoluţie WUXGA, ceea ce îi permite să fie utilizat pentru a oferi conţinut educaţional de nivel înalt în sălile de clasă din întreaga lume. În plus, EB-710Ui are o sursă de lumină laser care furnizează performanţe constante şi elimină problemele legate de înlocuirea lămpilor.

Proiectoarele 3LCD laser pentru distanţe ultrascurte de la Epson pot fi văzute la InfoComm 2017 care are loc în Orlando, Statele Unite, între 14 şi 16 iunie. Vedeţi produsele Epson la standurile 1642 şi W204B.

Consultaţi site-ul Epson local pentru detalii despre produsele Epson.
http://global.epson.com/web_sites.html

* Reţineţi că numele şi disponibilitatea produselor variază în funcţie de regiune.