Epson adaugă printarea A3 faţă-verso la gama de imprimante cu sistem integrat de recipiente de cerneală

Imprimantele cu sistem integrat de recipiente de cerneală sunt concepute pentru a răspunde nevoilor fiecărei companii

Epson adaugă printarea A3 faţă-verso la gama de imprimante cu sistem integrat de recipiente de cerneală

1 septembrie 2016 – Epson lansează noi modele de imprimante cu recipient de cerneală integrat (ITS) care pot tipări documente față-verso, în formatele A4 şi A3. Cele două modele, L605 şi L1455,  sunt destinate birourilor mici şi celor care lucrează de acasă. L605 este primul model Epson 3-în-1, de format A4, cu această caracteristică, iar L1455 este primul model 4-în-1 cu imprimare A3 faţă-verso şi scanare A3.

Imprimarea faţă-verso reduce la jumătate consumul de hârtie şi contribuie la minimizarea costurilor prin tipărirea automată pe ambele fețe ale unei pagini. Imprimantele ITS Epson pot deja să aducă utilizatorilor economii de până la 90% din costurile de printare[1], astfel că această nouă caracteristică va îmbunătăţi şi mai mult eficienţa sistemului în ceea ce priveşte costurile.

Fiind proiectate pentru a printa volume mari de documente, rezervoarele de cerneală de capacitate foarte mare permit utilizatorilor să renunţe la cartuşele de cerneală. L605 şi L1455 sunt livrate cu două seturi de recipiente de cerneală de mare volum. În acest mod, L1455 poate imprima un volum impresionant de până la 10.500 de pagini[2], iar L605 până la 11.000 de pagini2, cerneala fiind inclusă în cutia imprimantei. Prin urmare, imprimantele ITS oferă un cost pe pagină extrem de redus şi sunt capabile să imprime mult mai mult între reîncărcări.

Nu numai eficienţa costurilor face din aceste modele o soluţie atractivă pentru companii, ci şi faptul că sunt uşor de utilizat, fiabile şi capabile de a oferi rezultate de o calitate superioară. Ambele modele produc printuri clare, bine definite şi precise datorită tehnologiei durabile şi fiabile Epson Micro Piezo şi a  cernelii Epson originale. Fiind ideale pentru companii, aceste modele utilizează cerneală pe bază de apă pentru culori şi cerneală de tip pigment pentru negru, realizând printuri cu uscare rapidă şi fără pete. De asemenea, sunt rapide, cu viteze de tipărire de 13,7 ppm (L605) şi de 18 ppm (L1455)[3].

Pentru un plus de siguranţă, ambele modele sunt livrate cu o garanţie de un an sau cu 50.000 de pagini din partea producătorului.

Kseniya Gordeeva, Product Manager la Epson Europe, declară: „Am  constatat că  imprimantele ITS cu opţiunea de imprimare A3 faţă-verso  sunt necesare  în birourile mici, dar şi pentru persoanele care lucrează de acasă. Modelele noastre L605 şi L1455 sunt proiectate pentru a satisface această cerinţă, astfel încât şi mai mulţi clienţi să poată găsi un produs care este potrivit pentru ei.”

L605 şi L1455 vor fi disponibile începând cu septembrie 2016.

Caracteristici cheieL605L1455
Rezervor de cerneală integrat de capacitate foarte mare
Copiere, scanare, imprimare faţă-verso+fax +A3
Alimentator automat de documente de 30 de coli
Tehnologie Micro Piezo
Garanţie Epson de 12 luni sau 50.000 de pagini
Cerneală Epson originală, cerneală tip pigment pentru negru
Viteze de imprimare313,7 ppm18 ppm
Conectivitate Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet
Pagini imprimate cu cele două seturi de recipiente de cerneală originală incluse211.00010.500
Este inclus un set de recipiente de cerneală Epson originală de 70 ml (trei culori individuale şi negru)2 seturi2 seturi
Rezoluţie de scanare de 1.200 dpi

 


Note pentru editor

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenţi, sisteme de detecţie şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 67.000 de angajaţi în 90 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

www.global.epson.com

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.700 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de Euro. http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”  

http://eco.epson.com/


[1] Comparaţie cu cele mai bine vândute 10 imprimante şi multifuncţionale laser monocrome A4, cu cele mai bine vândute 10 imprimante şi multifuncţionale laser color şi cu cele mai bine vândute 10 imprimante şi multifuncţionale cu jet de cerneală, conform IDC EMEA Hardcopy Tracker (date din trimestrul 4 2015). Cost per pagină calculat utilizând preţul mediu de vânzare din IDC EMEA Consumables Tracker (date din semestrul 2 2015) şi volumele de imprimare publicate de producători din decembrie 2015. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.epson.ro/itssavings

[2] Volumele de imprimare sunt extrapolate pe baza metodologiei originale Epson din simularea imprimării modelelor de testare, prevăzute de standardul ISO/IEC 24712, cu seturi de cerneluri de schimb. Volumele de imprimare menţionate NU se bazează pe standardul ISO/IEC 24711. Volumele de imprimare menţionate pot varia în funcţie de imaginile pe care le imprimaţi, de tipul de hârtie pe care îl utilizaţi, de frecvenţa imprimărilor şi de condiţiile de mediu, cum ar fi temperatura.  În timpul configurării iniţiale a imprimantei, o anumită cantitate de cerneală este utilizată pentru a umple duzele capului de printare, prin urmare volumul de imprimare al setului inclus iniţial poate fi mai mic.

[3] Media ESAT de la testul categoriei Office pentru imprimare alb-negru simplex, determinată în conformitate cu ISO/IEC24734