Epson achiziționează compania Robustelli, producător italian de imprimante pentru textile

Colaborarea va consolida gama de produse și expertiza de fabricație

Epson achiziționează compania Robustelli, producător italian de imprimante pentru textile

30.06.2016, București: Epson Italia S.p.A., parte a Epson Group, a încheiat un acord cu familia Robustelli pentru 100% din acțiunile Fratelli Robustelli SRL („Robustelli”), lider în industria de imprimare textilă. Acordul are drept obiectiv creșterea valorii adăugate oferite consumatorilor de către cele două companii, prin extinderea domeniului de aplicare al colaborării de lungă durată în imprimarea textilă digitală inkjet.

Intrarea Robustelli în Grupul Epson îi va permite să impulsioneze capacitatea de producție Epson, astfel încât tot mai mulți clienți din întreaga lume să se poată bucura de avantajele imprimantelor digitale inkjet pentru  textile.

Epson va putea utiliza expertiza Robustelli pentru a accelera dezvoltarea de imprimante digitale inkjet pentru textile care, la rândul lor, vor îmbunătăți abilitățile companiilor de a satisface nevoile clienților cu o gamă mai largă de produse. Ca parte a procesului accelerat de consolidare, cele două companii intenționează să se concentreze asupra eforturilor comune de cercetare şi dezvoltare pentru a atinge acest obiectiv.

Piața globală de imprimare digitală pentru materiale textile este estimată să crească într-un ritm anual de aproximativ 25%[1]. Suplimentar față de utilizarea rețelei sale de producție pentru a satisface cererea tot mai mare, Epson va valorifica rețeaua proprie de vânzări și servicii la nivel mondial pentru a oferi produsele Monna Lisa[2] în mai multe țări și regiuni din întreaga lume.

Sunao Murata, COO al Diviziei de Operațiuni pentru Imprimarea Profesionalăîn cadrul Epson, va fi numit în funcția de președinte al Robustelli. Murata a declarat: „Pentru Epson este o extindere foarte interesantă. Pe măsură ce se dezvoltă piața imprimantelor textile digitale de foarte bună calitate, cred că oficializarea parteneriatului nostru cu Robustelli ne oferă o bună ocazie de a satisface nevoile unui număr tot mai mare de clienți care caută să canalizeze avantajele soluțiilor digitale avansate în impulsionarea afacerilor. Vom lucra îndeaproape cu colegii noștri de la Robustelli pentru a duce seria Monna Lisa la nivelul următor și pentru a rămâne lideri în domeniu."

„Suntem bucuroși și mândri să facem parte parte din grupul Epson”, a declarat Valerio Robustelli, unul dintre proprietarii F.lli Robustelli. „Cooperarea noastră cu Epson a condus la dezvoltarea Monna Lisa, o imprimantă industrială digitală pentru textile, care este în prezent o referință pe piața de imprimare de textile la calitate ridicată. Combinarea competențelor noastre reprezintă concluzia firească a unui proces de inovare pentru satisfacerea nevoilor clienților din Italia și din restul lumii."

Situată în Como, inima industriei italiene și europene de imprimare pe textile de înaltă calitate, Robustelli este specializată în dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de imprimante digitale inkjet pentru textile, în special seria Monna Lisa, a cărei dezvoltare a început în 2003, în parteneriat cu Epson. Acest produs a consolidat o imagine puternică de brand, prin soluțiile avansate de reproducere a culorilor, câștigând aprecierea clienților.

Informații generale despre Robustelli

NumeFratelli Robustelli S.r.l.
LocalizareVia Firenze 3, Villa Guardia (CO), Italia
PreședinteGiuseppe Robustelli
Înființare1972
Cifră de afaceri12,060,000 de euro *
Capital90.000 de euro *
Nr. de angajați25 *
Linii de businessDezvoltarea, producerea si comercializarea de imprimante pentru textile cu jet de cerneală Monna Lisa; Cercetarea și dezvoltarea tehnologiei digitale pentru imprimarea produselor textile

* La 31 decembrie 2015.

Mai multe informații despre Robustelli, aici.


Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenţi, sisteme de detecţie şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotică.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 67.000 de angajaţi în 90 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

www.global.epson.com

Despre Epson Italia

Epson Italia, companie națională de vânzări, a înregistrat pentru anul fiscal 2015 vânzări de peste 215 milioane de euro și are aproximativ 175 de angajați. Epson Italia deține în proporție de 100% compania For.Tex, lider în producția de coloranți, agenți de îngroșare și produse pentru țesături tratate și netratate situată în Fino Mornasco (Como, Italia), partener al proiectului Monna Lisa împreună cu F.lli Robustelli. http://www.epson.it

Despre F.lli Robustelli

F.LLI ROBUSTELLI S.R.L își desfășoară operațiunile în Villa Guardia (Como, Italia) începând din anii 1950, proiectând și producând mașini de fotogravură și sisteme de imprimare pentru textile. Datorită relațiilor stabile cu clienții săi și abilității de a armoniza know-how-ul în domeniul textilelor și mecanizării cu noile tehnologii digitale, F.lli. Robustelli a dezvoltat cu succes parteneriate în întreaga lume. Acum 15 ani, F.lli Robustelli a încheiat un important parteneriat cu SEIKO EPSON CORPORATION, în urma căruia a rezultat proiectul Monna LISA®. În cadrul acestui proiect, compania a dezvoltat prima imprimantă digitală pentru textile, bazată pe tehnologia de imprimare Epson, rezultatul fiind un produs care este cunoscut în industria textilă ca cea mai bună imprimantă digitală textilă din lume, F.lli Robustelli devenind astfel unul dintre cei mai importanți jucători din industria imprimării digitale pentru textile.

www.monnalisatdp.com

Informații despre imprimarea digitală cu jet de cerneală pentru materiale textile

Imprimarea digitală pentru textile implică utilizarea sistemelor de printare pentru producerea de date digitale. Este diferită de imprimarea tradițională analogică, în care plăcile dedicate sunt ștanțate direct pe material. Imprimarea digitală are următoarele caracteristici:

  1. Reproducere fidelă a gradațiilor fine și a tonurilor delicate de culoare
  2. Potrivită pentru producția de cantități mici la costuri scăzute și de mare viteză, fără a fi nevoie de plăci, care sunt indispensabile pentru imprimarea analogică
  3. Minimizarea impactului asupra mediului în comparație cu imprimarea analogică

Comparativ al proceselor de imprimare textilă analogică și digitală


 

[1] Rata anuală de creștere până în 2019 (Sursa: WTiN Intelligence)

[2] Monna Lisa este marcă înregistrată a Robustelli.