Designerul Richard Quinn deschide un studio de print digital pe textile

Centrul combină tehnologiile digitale de sublimare a culorii de la Epson cu cele tradiționale de serigrafiere

Designerul Richard Quinn deschide un studio de print digital pe textile

3 iulie 2017–  Designerul de modă și textile Richard Quinn a lansat Richard Quinn Print Studio, un centru de imprimare pe material textil prin tehnologia Epson de sublimare a culorii și prin tehnologia clasică de serigrafiere. Centrul va găzdui, de asemenea, workshop-uri și va fi deschis tuturor celor care vor să învețe și să exerseze tehnica de imprimare pe textil.

De când a absolvit Central St Martins la Londra în urmă cu un an, Richard a câștigat premiul H&M Design Award 2017, a căpătat statut de influențator cultural prezent în topul ‘Dazed100’ al DazedMagazine’s în 2017 și a fost numit  ‘One to Watch’ de British Fashion Council.

Studioul său de print digital este în Londra și este dotat cu o imprimantă pentru textile cu sublimare Epson SureColor SC-F9200 alături de două linii clasice, manuale, de imprimare prin serigrafiere. Centrul le oferă studenților la arte și tinerilor designeri acces la un centru în care pot printa la costuri rezonabile și pot beneficia, de asemenea, de consultanță privind diverse tehnici, printuri, textile și materiale alternative, din partea lui Richard Quinn și a echipei lui. În plus, renumitul designer creează, printează și expune în centru.

“Îmi place foarte mult Epson SureColor SC-F9200  pentru că imprimă excelent pe material textil. Am folosit imprimante Epson pentru colecția mea de absolvire la Central St Martins și mi s-a părut esențial să am una și în studioul meu, având în vedere că adesea lucrez sub presiunea timpului și am nevoie să știu că pot scoate rapid cele mai bune culori, cele mai fine detalii și texturile pe care mi le doresc. Această mașină flexibilă îmi dă libertatea de a experimenta pe diverse țesături. E minunat să pot crea design pe textile, să printez și să realizez toată ținuta în câteva ore. Nu există niciun alt studio ca acesta, condus de un designer pentru alți designeri. Oferim o experiență vastă în ceea ce privește culorile, materialele și țesăturile de calitate pentru printare folosind atât tehnicile tradiționale de printare cât și pe cele digitale, ceea ce înseamnă foarte mult pentru designeri”, a declarat Richard Quinn.

“Am văzut un interes foarte mare din partea studenților de la școala Central St Martins unde am făcut workshopuri, dar și din partea universităților din întreaga țară”, a mai declarat Quinn.

“Richard este unul dintre designerii din tânăra generație care folosesc tehnologia Epson de printare digitală pe textile pentru a crea colecții de modă uimitoare care primesc recunoaștere internațională. 2017 va fi un an foarte interesant pentru el și suntem nerăbdători să îl susținem în dezvoltarea studioului și crearea de noi colecții”, a declarat Richard Barrow, Epson Europe.

Urmăriți Richard Quinn Print Studio pe Instagram: @rqstudio