Designerul John Herrera și Epson colaborează pentru lansarea unei colecții Haute Couture la London Fashion Week

John Herrera, designer-ul câștigător al premiului London Emerging Designer Awards în 2015 a folosit imprimarea digitală de la Epson pentru noua sa colecție

Designerul John Herrera și Epson colaborează pentru lansarea unei colecții Haute Couture la London Fashion Week

20 februarie 2017 – Designerul de modă John Herrera (www.johnherreracouture.com) a încheiat un acord cu Epson pentru a produce o colecție de 30 de piese vestimentare imprimate digital cu ajutorul imprimantelor pentru textile cu sublimare de la Epson. Colecția pentru bărbați și femei este inspirată de Aguila, o specie protejată de vultur filipinez. Colecția va fi prezentată în cadrul London Fashion Week, luni, 20 februarie (4-6pm, Fashion Scout Freemason’s Hall, 60 Great Queen Street, Londra).

Designerul care locuiește în Manila, Filipine, a câștigat premiul London Emerging Designers (LED) în 2015 și este și unul din candidații la titlul de Britain’s Top Designer din acest an.

John colaborează cu Epson în Filipine și vrea să ducă industria fashion la un alt nivel, prin utilizarea imprimării digitale pe textile și a imprimantelor digitale de textile cu sublimare Epson SureColor din seria F. „Parteneriatul cu Epson este foarte interesant”, declară Herrera. „Sunt atât de multe lucruri pe care le poți face cu ajutorul imprimării, în comparație cu simpla achiziție a materialelor. Înainte, toate colecțiile designerilor erau create manual, cu multă migală. Multe ținute, cum ar fi articolele 3D care sunt purtate de modele, pot fi îmbinate doar manual, iar piesele prezentate pe podiumuri nu pot fi purtate din nou. Datorită imprimării digitale, hainele din colecție pot fi purtate şi în viața de zi cu zi”, adaugă John Herrera.

„Colecția pe care o voi prezenta ar fi fost imposibil de creat fără imprimanta digitală pentru textile de la Epson. Fără ajutorul lor, ar fi trebuit să pictez singur ținutele și, având doar o lună la dispoziție pentru pregătiri, acest lucru nu ar fi fost posibil.”

John adoptă o abordare de tip „no-waste, no plastic” („fără deșeuri, fără plastic”) și acordă o importanță foarte mare reducerii deșeurilor în activitatea pe care o are.  

„Datorită imprimării digitale pe textile, folosim cantitatea exactă de materiale. În loc să irosim 4,5 metri de material pentru o rochie, folosim doar 1,3 metri de material imprimat digital. Imprimarea digitală textilă reduce în mod semnificativ risipa de material. Mai rapid, mai inteligent, cu aproape zero pierderi – asta este ceea ce oferă Epson”, mai spune designerul.

Tehnologia de imprimare digitală pe textile de la Epson este rezultatul tehnologiei cu capete de imprimare PrecisionCore, una dintre cele mai rapide tehnologii cu jet de cerneală din lume. Duzele de imprimare oferă un control foarte precis al picăturilor de cerneală pentru o claritate superioară a imaginii, având o gamă largă de cerneluri și suporturi, care produc imprimeuri unice, pline de culoare. Imprimarea digitală scurtează durata de execuție și permite imprimarea de volume mici pentru realizarea de printuri personalizate, spre deosebire de tehnicile tradiționale de imprimare, care necesită volume mari și termene lungi de execuție.

Imprimarea digitală îi ajută astfel pe designeri ca John Herrera să-și materializeze viziunea artistică prin transpunerea ideilor pe o gamă largă de materiale, într-un mod rapid, ușor și la o calitate superioară.

„Imprimarea digitală pentru textile de la Epson inspiră tot mai mulți designeri Haute Couture să exploreze potențialul creativ, realizând partea de producţieprin această tehnologie. Acum, designerii sunt limitați doar de propria imaginație”, spune Phil McMullin, Sales Manager, Professional Graphics, Epson UK.

Vizionați o avanpremieră a colecției John Herrera în Manila.

Despre Epson
Epson este un lider global în tehnologie, dedicându-se conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă largă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare  digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenţi, sisteme de detecţie şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea  vizuală, echipamentele portabile şi robotica.


Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are aproape 73.000 de angajaţi în 91 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care  îşi desfăşoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

http://global.epson.com/

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.700 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de Euro. http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”  

http://eco.epson.com/