45 de proiectoare Epson poartă acum sigla TCO Certified pentru sustenabilitate

Proiectoarele Epson trec testul de sustenabilitate

45 de proiectoare Epson poartă acum sigla TCO Certified pentru sustenabilitate

Epson a anunţat astăzi că 45 dintre modelele sale de videoproiectoare, care sunt destinate educaţiei şi corporaţiilor, au fost atestate conform certificării globale de sustenabilitate, TCO (Total Cost of Ownership - Cost Total de Exploatare) Certified. Aceasta este administrată de TCO Development, care este deţinută de o organizaţie non-profit cu sediul în Suedia.

Pentru a fi certificate, produsele trebuie să respecte criteriile de sustenabilitate socială şi pe cele legate de protejarea mediului înconjurător de-a lungul ciclului de viaţă: producţie, utilizare şi finalul ciclului de viaţă. Criteriile acoperă aspecte precum condiţiile de lucru din fabrici, reducerea substanţelor periculoase, împreună cu calitatea superioară a imaginilor, eficienţa energetică în timpul utilizării şi gestionarea responsabilă la finalul ciclului de viaţă. Conformarea cu toate criteriile este verificată independent, atât înainte, cât şi după procesul de certificare. Astfel, cumpărătorii pot avea încredere că produsele pe care le cumpără respectă toate criteriile de-a lungul duratei de exploatare.

Epson este liderul global pe piaţa de proiectoare de 16 ani.  Toate tehnologiile de bază integrate în proiector, inclusiv panelurile LCD şi lămpile, sunt proiectate şi fabricate de Epson, ceea ce permite companiei să se asigure că fiecare componentă este produsă la cele mai înalte standarde în ceea ce priveşte responsabilitatea socială, de mediu şi corporativă. 

Niclas Rydell, director TCO Certified, declară: „Obiectivul nostru este să stimulăm constant industria de sisteme electronice să dezvolte mai multe produse sustenabile. Prin intermediul directivelor privind achiziţia, cum ar fi cele din UE, care în prezent pun accentul mai mult pe sustenabilitate, clienţii de proiectoare utilizează TCO Certified ca instrument pentru îndeplinirea obiectivelor sociale şi de mediu, fără să facă compromisuri în ceea ce priveşte performanţele de proiecţie.

„TCO Certified oferă, de asemenea, brandurilor o platformă pentru îmbunătăţirea continuă a sustenabilităţii. Ca parte din certificare, Epson şi-a deschis unităţile de producţie pentru inspecţie independentă, care de acum va fi urmată de verificări şi evaluări anuale ale riscurilor.” 

„Suntem încântaţi că proiectoarele noastre au primit certificarea TCO Certified”, a comentat Henning Ohlsson, director de responsabilitate socială corporativă în cadrul Epson. „Dedicarea Epson faţă de atingerea celor mai înalte standarde de calitate pentru produsele sale înseamnă că gestionăm mare parte din producţie la nivel intern, ceea ce facilitează controlul practicilor de lucru în întreg ciclul de fabricaţie, de la producţie până la livrare. În plus, ne străduim să proiectăm produse compacte, eficiente energetic, care minimizează impactul asupra mediului, fără a diminua performanţele. 

„Recunoscând că Pământul nu este indestructibil şi având convingerea că responsabilitatea de a reduce impactul asupra mediului ne revine tuturor în egală măsură, Epson intenţionează să reducă emisiile de CO2 cu 90% pe parcursul duratei de viaţă a tuturor produselor şi serviciilor sale până în 2050.”

Proiectoarele Epson şi mediul înconjurător

Proiectoarele Epson au fost concepute pentru a reduce impactul companiilor asupra mediului înconjurător şi pentru a minimiza consumul de energie în timpul proiecției, cât şi în standby.  Tehnologia include un design de bază eficient din punct de vedere energetic şi opţiuni de economisire a energiei în meniul ECO şi, atunci când proiectorul este în standby, modul de luminozitate foarte redusă scade consumul de energie atunci când echipamentul nu proiectează.

Atunci când se proiectează, noua funcţie de optimizare a luminii ajustează automat luminozitatea lămpii în funcţie de imaginea proiectată. Consumul de energie este redus cu 27% la proiectarea imaginilor întunecate şi toate proiectoarele Epson sunt echipate cu mod ECO, care este destinat prelungirii duratei de viaţă a lămpii şi reducerii consumului de energie cu peste 25% în timpul proiectării.

Sistemele electronice sunt în general recunoscute ca fiind o categorie de risc pentru încălcarea drepturilor omului în timpul fabricaţiei, aspect care este aproape imposibil de evaluat de către cumpărători. Utilizată de multă vreme de cumpărătorii din domeniul IT pentru echipamentele computerizate, TCO Certified este un mijloc esenţial prin care clienţii de echipamente audio-video pot verifica dacă proiectoarele achiziţionate sunt produse în condiţii corecte. Prin specificarea TCO Certified în contractele de achiziţie, pot, de asemenea, să influenţeze direct industria să îşi îmbunătăţească responsabilitatea socială şi faţă de mediu.

Responsabilitatea socială a companiei Epson în producţie

Epson gestionează procesele de producţie la nivel intern, facilitând controlul practicilor de lucru şi promovarea standardelor înalte de responsabilitate socială în procesul de producţie. Furnizorii Epson trebuie, de asemenea, să respecte criteriile stricte din Codul de Conduită Epson şi sunt verificaţi regulat, iar îmbunătăţirile necesare trebuie implementate imediat.

Epson respectă şi depăşeşte standardele stabilite de Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) 1, inclusiv prin interzicerea muncii prestate de către copii şi prin asigurarea unei vârste minime de angajare. Epson depăşeşte standardele OIM, insistând asupra unei vârste minime de angajare de optsprezece ani (standardul OIM este de şaisprezece ani) în toate fabricile sale şi se asigură că fiecare angajat are un contract în care se specifică orele de muncă şi oportunităţile de muncă suplimentară. Epson plăteşte, de asemenea, cu mult peste salariile medii.

Despre TCO Certified

TCO Certified este o certificare globală de sustenabilitate pentru produsele IT, fondată cu peste 25 de ani în urmă. Printre criteriile acesteia se numără producţia responsabilă din punct de vedere social, mediul înconjurător, sănătatea utilizatorilor, siguranţa şi designul ergonomic. Toate criteriile sunt dezvoltate din perspectiva ciclului de viaţă, acoperind fazele de producţie, utilizare şi finalul ciclului de viaţă. Modelele produselor certificate şi unităţile de producţie sunt verificate independent pentru a se asigura standardul de conformitate. Certificarea acoperă opt categorii de produse: display-uri, laptopuri, tablete, dispozitive smartphone, computere desktop, PC-uri multifuncţionale, proiectoare şi căşti. TCO Certified este o etichetă ecologică de tipul 1 în conformitate cu ISO 14024 .

1. OIM a fost înfiinţată în 1919 şi, de atunci, a colaborat cu guverne, angajatori şi reprezentanţi ai angajaţilor din 187 de state membre, pentru a stabili standarde de muncă şi pentru a dezvolta programe de promovare a standardelor umane de muncă pentru femei şi bărbaţi. OIM a dezvoltat opt convenţii fundamentale care trebuie respectate de companii. Pe lângă interzicerea muncii prestate de copii, vârsta minimă de angajare fiind 16, aceste convenţii se concentrează asupra organizării libere a personalului şi asupra egalităţii salariilor.