Cerneala Epson pentru producţia de etichete a atins obiective importante în ceea ce privește conformitatea materialelor care intră în contact cu alimentele

Conformitatea demonstrează angajamentul pe termen lung al companiei Epson față de industria de ambalare și etichetare a alimentelor și băuturilor

Cerneala Epson pentru producţia de etichete a atins obiective importante în ceea ce privește conformitatea materialelor care intră în contact cu alimentele

Epson a anunțat astăzi că cernelurile utilizate în SurePress, presele cu jet de cerneală pentru etichete, ®și în imprimantele ColorWorks, pentru etichete on demand, ®respectă Cadrul de reglementare al UE (CE) nr. 1935/2004, Regulamentul privind bunele practici de fabricație (BPF) (CE) nr. 2023/2006, Regulamentul privind implementarea măsurilor care vizează materialele din plastic (UE) 10/2011 și sunt incluse în Ordonanța elvețiană (SR 817.023.21) privind materialele care intră în contact cu alimentele, pentru cernelurile destinate imprimării ambalajelor pentru alimente.

 

„Gamele SurePress and ColorWorks de la Epson sunt utilizate la nivel mondial de către prelucrătorii și utilizatorii finali din industria producătoare de alimente și băuturi”, a declarat Duncan Ferguson, Vicepreședinte Professional Printing and Robotics. „Fiecare tip de cerneală care atinge nivelul de conformitate cu aceste reglementări complexe privind alimentele reprezintă un reper și o realizare importantă, consolidând poziția de lider ocupată de Epson în domeniul producției digitale pentru aplicații de etichetare și ambalare.”

 

Investiția Epson în cerneală

Fapt unic printre producătorii de imprimante și prese cu jet de cerneală, Epson produce propria cerneală. Epson investește direct în sisteme și procese de igienă pentru a produce cernelurile SurePress și ColorWorks. Unitățile noastre respectă reglementările UE BPF (CE) nr. 2023/2006 și cerințele conexe ale FDA din S.U.A. În plus, cernelurile SurePress și ColorWorks de la Epson sunt fabricate în conformitate cu principiul de evaluare a riscurilor Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP - Sistemul de analiză a riscurilor în punctele critice de control), care acoperă fiecare etapă a procesului de producție.

 

Imprimarea pe suprafețele care nu intră în contact cu alimentele

În conformitate cu Cadrul de reglementare al UE (CE) nr. 1935/2004, cernelurile SurePress și ColorWorks de la Epson nu sunt destinate aplicațiilor care implică un contact direct cu alimentele și trebuie aplicate pe suprafețele fără contact ale articolelor și materialelor de ambalare a alimentelor, care acționează ca o barieră funcțională.

  

Epson este membră a EuPIA și respectă liniile directoare privind cernelurile de imprimare aplicate pe articolele și materialele de ambalare a alimentelor, în conformitate cu BPF (CE) nr. 2023/2006 și Cadrul de reglementare european (CE) nr. 1935/2004.

 

Cernelurile Epson respectă Ordonanța elvețiană privind materialele și articolele care vin în contact cu alimentele (SR817.023.21), iar ingredientele acestora au fost înregistrate în Listele pozitive elvețiene A și B sau înaintate către acestea, care sunt publicate de Federal Food Safety and Veterinary Office (FSVO – Oficiul federal veterinar și de siguranță alimentară) și sunt aprobate pentru imprimarea ambalajelor și etichetelor de alimente.

 

Angajamentul de asigurare a conformității

Nivelul investițiilor și al atenției demonstrat de Epson în efortul de a garanta respectarea reglementărilor este o dovadă a angajamentului pe termen lung față de industria de ambalare și etichetare a alimentelor și băuturilor. Clienții care folosesc cernelurile SurePress și ColorWorks de la Epson pot realiza cu încredere proiectele, știind că imprimantele pe care le-au instalat în unitățile lor de producție sunt capabile să imprime în conformitate cu reglementările privind materialele care intră în contact cu alimentele.