Animaţi sălile de curs prin intermediul noilor camere pentru documente Epson

Datorită seriei de caracteristici inteligente, profesorii pot crea un mediu de studiu dinamic pentru studenţi

Animaţi sălile de curs prin intermediul noilor camere pentru documente Epson

20 ianuarie 2016 – Epson  lansează două noi camere pentru documente ideale pentru utilizarea în combinaţie cu proiectoarele Epson destinate educaţiei. Datorită camerei Full HD, întreaga clasă poate beneficia acum de imagini şi materiale video clare şi bine definite. Datorită capacităţii de redare video în paralel, conţinutul de calitate superioară poate fi redat simultan pe afişaje multiple, spre exemplu pe ecranul laptop-ului, pe proiector şi pe televizor.

Cu ajutorul camerelor pentru documente ELPDC21 şi ELPDC13, profesorii şi instituţiile educaţionale pot anima cursurile într-un mod plăcut şi interesant pentru a capta atenţia studenţilor şi pentru a-i ajuta să obţină rezultate excelente. Datorită camerei Full HD, imaginile vor fi bine definite şi clare, permiţând studenţilor să observe şi cele mai fine detalii. Două pagini complete de manual, hărţi, diagrame detaliate şi obiecte 3D, toate pot fi afişate pentru întreaga sală de curs, fără să fie nevoie să repoziţionaţi camera, datorită suprafeţei mari de captare de format A3.

Aceste camere excelează nu numai în cazul imaginilor statice ci, datorită unei frecvenţe de generare a imaginii de 30 cadre pe secundă, redarea video în flux va avea o claritate impresionantă, fără neclarităţi produse de mişcare. Atunci când sunt necesare imagini mărite clare, de exemplu în cazul studierii textelor istorice, zoom-ul digital şi optic (doar ELPDC21) şi lumina LED integrată vor asigura vizualizarea unor detalii foarte complexe. Ideală pentru cursuri de ştiinţă, obiectele de dimensiuni mici pot fi afişate pe un ecran mare, datorită dispozitivului microscopic auxiliar inclus.

Trevor Holt, Product Manager, Epson Europe, a declarat: „În urma succesului modelelor anterioare, am luat în considerare opiniile clienţilor şi am dezvoltat o serie de caracteristici noi pentru a îmbunătăţi şi mai mult această gamă. Pe lângă faptul că acum acceptă redarea simultană a imaginilor Full HD, imaginile în timp real şi conţinutul video pot fi prezentate pe afişaje multiple, spre exemplu pe ecranul laptopului, pe proiector şi pe televizor, datorită capacităţii de redare video în paralel. De asemenea, acum profesorii pot opera camera pentru documente direct de pe ecranul de proiecţie[1] pentru a evita necesitatea deplasării şi pentru a capta atenţia studenţilor”.

Pentru o flexibilitate suplimentară, ambele camere pentru documente sunt echipate cu funcţie de ecran împărţit, permiţând profesorilor să afişeze două imagini alăturate pe un ecran mare pentru a scoate în evidenţă anumite idei, precum creşterea plantelor şi animalelor.

Ambele camere pentru documente au o greutate mică şi un design portabil şi sunt oferite cu o geantă de transport din material textil, pentru a fi mutate cu uşurinţă dintr-o sală de curs în alta. Datorită încuietorii Kensington şi barei de securitate, şcolile şi instituţiile de învăţământ pot beneficia de o siguranţă suplimentară atunci când camera rămâne nesupravegheată sau nu este utilizată.

ELPDC21 şi ELPDC13 sunt compatibile cu toate proiectoarele1 pentru distanţe scurte şi ultrascurte din seria EB-5 şi vor fi disponibile începând cu februarie 2016.

Caracteristici cheie

ELPDC21ELPDC13
Cameră de doi megapixeli pentru imagini Full HD de 1080p
Frecvenţă de generare a imaginii de 30 cadre pe secundă pentru imagini clare şi bine definite
Suprafaţă mare de captare în format A3
Lumină cu LED integrată pentru utilizare în condiţii de iluminare redusă250 lucşi250 lucşi
Microfon integrat
Focalizare automată dintr-o singură atingere
Rotire mecanică a braţuluiV: de la -90° la +90° O: de la -90° la 0°V: de la -90° la +90° O: de la -90° la 0°
Funcţie de pauză
Funcţie de zoom pentru captarea fiecărui detaliu12 x optic 10 x digital16 x digital
Acceptă imagini 1080p prin intermediul ieşirilor VGA, HDMI şi USB
Acceptă redare video în paralel
Slot de card SD pentru captarea de clipuri video şi imagini statice
Acceptă funcţia de ecran împărţit pentru fişierele video sau cu imagini statice de pe carduri SD şi pentru imaginile în timp real ale camerei pentru documente
Dispozitiv microscopic auxiliar inclus
Adnotaţi atât imaginile statice cât şi materialele video cu ajutorul Easy Interactive Tools ver 4.0
Telecomanda acţionează atât camera pentru documente, cât şi proiectoarele Epson din seria EB-6
Uşoare şi portabile (geantă de transport inclusă)2,6 kg2,5 kg
Încuietoare Kensington şi bară de securitate pentru protecţie antifurt

Despre Epson

Epson este lider global în ceea ce priveşte inovaţiile, dedicându-se depăşirii aşteptărilor prin intermediul soluţiilor pentru pieţe diverse, precum cele destinate pentru birouri, utilizarea la domiciliu, comerţ şi industrie. Gama de produse Epson cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală, sisteme de imprimare şi proiectoare 3LCD până la roboţi industriali, ochelari inteligenţi şi sisteme de detecţie şi se bazează pe tehnologii originale compacte, economice şi de mare precizie.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 73.000 de angajaţi în 94 de companii din întreaga lume şi este mândru de contribuţiile permanente aduse protejării mediului şi comunităţilor în care operează.

http://global.epson.com/

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Având o forţă de muncă de 1.700 de angajaţi, vânzările Epson Europe în anul financiar 2013 au fost de 1.517 milioane de euro. http://www.epson.eu

Programul „Viziunea ecologică 2050”

http://eco.epson.com/


[1] Funcţia de operare a camerei pentru documente direct de la proiector este disponibilă doar la modelele EB-595Wi, EB-585Wi, EB-575Wi şi EB-536Wi atunci când este conectată la un PC şi este pornit software-ul Easy Interactive Tools ver 4.0