Sponsorizare

Mercedes‑AMG Petronas
Formula One Team

Suntem o echipă, cu succes la nivel global

Epson se mândreşte să fie Partener oficial al echipei Mercedes-AMG Petronas Formula One Team.

Pe măsură ce tehnologia şi sporturile cu motor evoluează foarte rapid, Epson continuă să sprijine una dintre cele mai competitive echipe din Formula 1™ prin intermediul inovaţiilor.

Parteneriatul nostru este unul bine închegat, cu Epson pe poziţie de lider tehnologic global şi cu echipa Mercedes-AMG Petronas Formula One Team pe poziţie de Campioană mondială la vârful excelenţei tehnice.

Vizionare video

„Utilizarea de către compania Epson a tehnologiei inovatoare pentru a oferi performanţă este perfect aliniată cu ceea ce încercăm noi să realizăm în Formula 1™.”

Toto Wolff, şeful companiei Mercedes-Benz Motorsport

Integrarea produselor

Peste 150 de produse Epson sunt în prezent integrate în diferite departamente ale campionilor mondiali de Formula 1™ en-titre – inclusiv imprimante cu jet de cerneală, scanere, proiectoare 3LCD şi echipamente portabile.

Tehnologiile şi produsele Epson îmbunătăţesc eficienţa şi comunicarea între piloţi, ingineri şi membrii echipei pentru a oferi cele mai bune performanţe, atât pe pistă, cât şi în fabrică.

Imprimante de format mare

Proiectăm diferenţe care produc campioni

Performanțele din ziua cursei ale unui bolid de F1 sunt determinate în etapa de proiectare. Pentru Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, acest ciclu de design este constant, cu dezvoltare pe tot parcursul anului și cu atenția orientată asupra bolidului pentru sezonul următor.

Imprimantele Epson SureColor joacă un rol esenţial în acest proces. Acestea produc desene CAD de calitate superioară, detaliate şi la scară largă pentru referinţă în fiecare etapă a proiectării.

O cerinţă cheie este capacitatea de a imprima, scana şi copia color. Acest lucru permite inginerilor să identifice dimensiunile, toleranţa şi secţiunile care pot îmbunătăţi punctele forte ale bolizilor şi pot elimina slăbiciunile.

Echipa utilizează Epson SureColor T5200, o imprimantă de format mare productivă, care acceptă medii de tipărire diverse pentru CAD, GIS și POS.

Descoperiţi mai multe despre Epson seria SC-T şi despre gama noastră completă de imprimante de format mare

AFLAŢI MAI MULTE

„Culorile luminoase şi liniile clare oferite de Epson SureColor T5200 pot scoate o suprafaţă în evidenţă, în loc ca aceasta să rămână în fundal neobservată. Acest lucru s-a dovedit esenţial pentru procesul de luare a deciziilor cu privire la vehicul şi la design.”

Matt Harris, șeful departamentului de IT în cadrul companiei Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Imprimante pentru etichete

Comunicarea cu piloţii

Pentru sezonul 2016, Formula 1 a introdus regulamente mai stricte cu privire la comunicațiile radio. Inginerii aveau nevoie de o nouă modalitate de a ajuta șoferii să își reamintească procedurile în timpul curselor. Atunci când fracțiunile de milisecundă contează, capacitatea de a reaminti piloților cum să acționeze în diferite scenarii a contat mai mult ca niciodată.

Soluția au reprezentat-o imprimantele de etichete Epson ColorWorks. Echipa le-a utilizat pentru a imprima instrucțiuni color clare, care pot fi atașate rapid pe volanul și în habitaclul faimoaselor săgeți argintii între sesiuni și pe grila de start, cu câteva minute înainte de începerea cursei. Deși nu mai este o cerință din partea regulatorului, echipa continuă să se bazeze pe ColorWorks acolo unde este necesar.

Echipa transportă în fiecare sezon kitul de cursă în locații de pe întreg globul. După ce ajung în locația unei curse, timpul pentru pregătiri este foarte scurt. Imprimantele Epson LabelWorks sunt utilizate pentru a eticheta componente ale kitului, permițând pregătiri rapide și eficiente în fiecare weekend de cursă, în care fiecare minut economisit este esențial pentru echipă.

Echipa utilizează Epson ColorWorks TM-C3500 pentru imprimarea de etichete color de calitate superioară şi LabelWorks LW-Z900FK pentru imprimarea rapidă de etichete în medii solicitante.

Descoperiţi mai multe despre gamele Epson ColorWorks şi LabelWorks

AFLAŢI MAI MULTE DESPRE COLORWORKS AFLAŢI MAI MULTE DESPRE LABELWORKS

„Totul se schimbă foarte rapid între tururi, de aceea imprimarea de etichete cu instrucţiuni clare cât mai rapid posibil este esenţială pentru echipă.”

Marcus Dudley, Performance Engineer în cadrul companiei Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Imprimante

Eficienţa, fiabilitatea şi performanţele contează

Gama versatilă de imprimante Epson WorkForce Pro RIPS este utilizată de întreaga echipă – din fabrică, unde sunt folosite pentru imprimarea de documente şi instrucţiuni de asamblare a componentelor, până pe pistă, unde sunt esenţiale pentru ingineri şi piloţi.

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team transportă kitul pentru curse în peste 20 de ţări din întreaga lume – aceasta înseamnă că poate să stea în containere de transport până la trei luni. La sosire, imprimantele trebuie să fie în condiţii perfecte pentru ca echipa să se poată concentra asupra cursei.

Pe pistă nu există întotdeauna surse de alimentare de încredere, însă, pentru echipă, celelalte echipamente pot avea prioritate, deoarece imprimantele Epson WorkForce Pro RIPS au un consum redus de energie. Datorită eficienţei acestora, schimbarea cartuşelor de cerneală nu este necesară, economisind timp esenţial.

Echipa utilizează imprimantele Epson's WorkForce Pro RIPS, care consumă cu până la 96% mai puţină energie decât imprimantele laser color concurente.

Descoperiţi mai multe despre gama Epson WorkForce Pro RIPS

AFLAŢI MAI MULTE

„Trecerea de la imprimante laser la imprimantele Epson cu jet de cerneală nu numai că ne permite să obţinem o calitate mai bună a printurilor, însă, deoarece capetele de printare nu se deteriorează în timpul transportului, pot fi utilizate imediat ce ajungem la destinaţie. Imprimantele Epson trebuie doar scoase din cutii şi sunt pregătite de utilizare.”

Matt Harris, șeful departamentului de IT în cadrul companiei Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Ochelari inteligenți Moverio

Viitorul sporturilor cu motor

Garajul Mercedes-AMG Petronas Formula One Team oferă o experiență unică de realitate augmentată în fiecare dintre cele 20 de curse de Formula 1™. Ochelarii inteligenți Epson Moverio dau viață acestei lumi, permițând vizitatorilor garajului să pătrundă în culise și să observe în mod detaliat unul dintre cele mai tehnice și precise sporturi din lume.

Cu ajutorul tehnologiei portabile inovatoare Epson, oamenii pot vizita garajul în timp ce pe ochelarii inteligenţi se suprapun materiale proiectate. Acest lucru le permite să păstreze o realitate fizică pe măsură ce descoperă o oprire la standuri cu încetinitorul sau află mai multe despre rolurile inginerilor la standuri în ziua cursei.

Camera integrată, giroscopul, GPS-ul şi ceilalţi senzori ai ochelarilor Moverio permit software-ului să înţeleagă mişcările şi mediul din jurul utilizatorilor pentru a oferi experienţe mai inovatoare ca niciodată.

Echipa utilizează ochelarii inteligenţi Epson Moverio BT-300, care sunt echipaţi cu tehnologia Epson de afişare digitală de ultimă oră, bazată pe OLED (diode luminescente organice) cu silicon.

AFLAŢI MAI MULTE

„Tehnologia portabilă va fi folosită, probabil, din ce în ce mai mult, iar cererea pentru aceste experienţe va creşte. Nu există alţi concurenţi care să se ridice la standardele pe care Epson le-a stabilit cu Moverio.”

Victoria Vowles, Marketing Operations Director în cadrul companiei Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Soluții robotizate Epson

Filmat în cooperare cu partenerii noștri de la Mercedes AMG-Petronas Formula One Team, Bertie se bazează pe noul robot WorkSense W-01. Echipat cu un număr mare de senzori interni, Bertie învață rapid și are un simț al umorului bine dezvoltat.

AFLAȚI MAI MULTE DESPRE SOLUȚIILE ROBOTIZATE EPSON

Cronologie

De când Epson a început parteneriatul cu Mercedes-AMG Petronas, în 2015, s-au întâmplat lucruri extraordinare. Puteţi descoperi o parte din colaborările noastre aici.

Epson şi Mercedes-AMG Petronas Formula One Team anunţă un parteneriat global

Epson a devenit Partener oficial al echipei Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, oferind experienţă pentru imprimante cu jet de cerneală, scanere, proiectoare 3LCD şi echipamente portabile.

„Suntem încântaţi să primim compania Epson în familia Mercedes-AMG Petronas Formula One Team. Întotdeauna este o plăcere să lucrăm cu companii moderne, iar produsele Epson se potrivesc perfect pentru curse şi pentru uzinele noastre. Aşteptăm cu nerăbdare sezonul care urmează şi numeroşii ani de succese pe care îi vom avea ca parteneri.”

Toto Wolff, șeful companiei Mercedes-Benz Motorsport

AFLAŢI MAI MULTE

Culori realiste

Pilotul Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, triplu Campion Mondial de F1, Lewis Hamilton, face un tur al incredibilelor proiectoare Epson cu culori realiste.

Proiectoarele Epson au o luminozitate la fel de ridicată atât pe alb, cât şi pe culoare (CLO), oferind culori luminoase, vibrante, chiar şi în încăperi puternic iluminate.

AFLAŢI MAI MULTE

Lewis este acoperit cu cerneală

Lewis Hamilton este vedeta unui film amuzant. Acest conținut distractiv a fost creat de Epson în colaborare cu Mercedes-AMG Petronas Formula One Team pentru a marca lansarea imprimantei Epson EcoTank și scoate în evidență tehnologia revoluționară a acesteia de reumplere cu cerneală și cantitatea imensă de cerneală care este oferită odată cu imprimantele.

AFLAŢI MAI MULTE

#DrivenbyEpson

Echipa Mercedes-AMG Petronas Formula One Team este sprijinită la toate nivelurile de tehnologia de precizie Epson.

AFLAŢI MAI MULTE

Provocarea de asamblare a inginerilor

Am provocat un membru al echipei Mercedes-AMG Petronas Formula One Team şi un tehnician Epson să facă schimb de roluri şi să construiască o aripă spate şi o imprimantă cu ajutorul ochelarilor inteligenţi Epson Moverio Pro BT-200. Au putut face faţă provocării?

AFLAŢI MAI MULTE

Vedeta finlandeză de Formula One™ Valtteri Bottas ne arată de ce Finlanda este pe primul loc la învățământul primar

Epson reafirmă importanța tehnologiei interactive și a proiecțiilor generoase pentru o educație la standarde ridicate

VIZIONAȚI CLIPUL VIDEO

Rezistență incredibilă

Pentru a câștiga de patru ori campionatul mondial de Formula One™, precum Lewis Hamilton, trebuie să ai o rezistență incredibilă. Lewis trebuie să fie într-o formă fizică de top pentru a continua să aibă performanțe, tur după tur.

AFLAŢI MAI MULTE

Dedicați unei societăți de Formula 1 sustenabile

Lecţiile pe care Mercedes-AMG Petronas Formula One Team le învaţă prin dezvoltări precum motoarele hibride cu consum redus de combustibil vor fi implementate în vehiculele de serie în anii următori, contribuind la un consum scăzut de combustibil şi la reducerea emisiilor.

În mod similar, Epson este dedicată reducerii semnificative a impactului produselor noastre asupra mediului înconjurător, atât în procesul de producţie, cât şi pe întreaga durată de viaţă a produselor.

Epson contribuie la dezvoltarea unei societăţi de Formula 1 sustenabile, prin intermediul acestui parteneriat.

AFLAŢI MAI MULTE DESPRE EPSON

Epson a fost întotdeauna înaintea timpului său. Literalmente. Fondată în 1942 ca o mică fabrică de ceasuri – Daiwa Kogyo Ltd. (mai târziu Seiko) – compania a evoluat și a lansat modelul EP-101 în 1968. A fost prima imprimantă digitală compactă și ușoară din lume de la care s-a născut numele Epson – fiul lui EP (the son of the EP).

AFLAŢI MAI MULTE

Aflaţi mai multe despre Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

  1. Acest site web este neoficial şi nu este asociat în niciun fel cu grupul de companii Formula One. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX şi mărcile asociate sunt mărci comerciale ale Formula One Licensing B.V.
  1. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.epson.ro/inkjetsaving.